La Fundació Franco nega que hi hagi un sol represaliat enterrat a cap fossa

Un article signat per Pío Moa afirma que tot el mapa d'enterraments anònims a revolts dels camins i cementiris només busca "un efecte propagandístic" de "simpatitzants del Front Popular"

Es tracta d’un negoci infame (…) d’espavilats sense escrúpols que, casualment, s’identifiquen amb el Front Popular, és a dir amb els que pretenien disgregar Espanya o sovietitzar-la“, així defineix les fosses -on encara hi ha enterrats milers de víctimes anònimes de la repressió franquista- un article de la Fundació Franco (FNFF). El text, signat per Pío Moa, nega l’existència de cap ni una de les 2.600 fosses que figuren en un informe exhaustiu publicat per l’actual govern de PSOE-Podemos, un treball que, segons l’article, només busca un “efecte propagandístic“, a partir d’una edició “amb gran luxe de verborrea pseudojurídica i pseudohistoriogràfica, pomposes declaracions de l’ONU i la UE, etc., per impressionar els incauts“.

El text que publica la FNFF es titula “el negoci del crim” posa com a exemple la fossa del municipi d’Órgiva, a Granada, considerada una de les més grans de les represàlies franquistes. Segons l’article de l’entitat franquista “l’examen forense va deixar clar que els ossos eren de gossos i cabres, notícia que va donar El País en una gasetilla gairebé invisible en una pàgina parell. L’efecte propagandístic quedava aconseguit. Importa molt citar el cas pel que té de revelador d’una tècnica de sembrar odis“. En realitat, es refereix a una troballa casual –àmpliament difosa per molts mitjans de comunicació– que no desmenteix els informes oficials de la Junta d’Andalusia i de les entitats memorialístiques.

L’article només reconeix 14.000 afusellats a partir d’un procés judicial, “tots ells per crims de sang, molt sovint espantosament sàdics, incloent-hi centenars de cremats vius“. Segons la FNFF, per tant, no cal buscar sota els revolts dels camins ni als murs dels cementiris: no hi ha res.

L’Estat espanyol considera, encara a hores d’ara, que la FNFF té una funció benèfico-docent i cultural i mereix deduccions fiscals que poden arribar fins al 75% de la quantitat aportada.

Més informació

Comentaris

  Tano 24/02/2021 6:37 pm
  Putos embusteros perniciosos.
  L'Arrahonès 24/02/2021 6:33 pm
  Tant fa que les bales d'aquells cranis entressin pel front o pel clatell. L'assesinat va ser igualment dolós. Tant fa que fos a les trinxeres com a la reraguarda. La culpa era dels morts, que s'estavellaven contra les bales. Paraula de feixista.
  Goosse 24/02/2021 6:10 pm
  Si no fos tán real aquesta MENTIDA, sería per pendra-s´ho a riure, pero aquesta gent son els hereus d´aquells assassins desmemoriats......segueixen negan el Genocidi i desgraciadament els tenim al parlament catalá i campan com matons al Congres dels diputats i manan a Andalucia !! Aquesta xusma, si tenen l´oportunitat crisparán, mentirán, pegarán i matarán, si fa falta, la seva absensia de moral els i permet, són malalts !! i Ojo !! els tenim a tot arreu, i han colonitzat el Mossos d´Esquadra !! Montilla els va ficar amb calçador !! la violencia gratuita dels Arro i Brimo els delatan. Intims amics dels antidisturbis de la Policia Municipal de BCN amb el seu regidor al capdevant, franquista camuflat Albert Batlle i de JUSAPOL.
  X2 24/02/2021 5:39 pm
  Uns assassins que diuen mentides i estupideses, es pensen que som imbècils.
  Anònim 24/02/2021 3:17 pm
  Banda de dats pel sac feixistes i mentiders nazis fins la medula. Merda pura.
  GAVANENC 24/02/2021 3:08 pm
  jajajajajajajaaaa....jajajajajajajajajaaaaaa....i els gossos son verds, i aquesta fundació es de les germanetes de la caritat...Com es pot ser tant inutil

Nou comentari