La CUP arrenca el compromís d’Elena d’acabar les acusacions particulars dels Mossos amb un canvi d’advocats

Pellicer recorda que el gabinet jurídic d'Interior és la "corretja de transmissió de la dinàmica de corporativisme policial"

Traslladarem, a la primera setmana d’agost a tot estirar, la defensa penal del departament d’Interior al gabinet jurídic central”. Aquest ha estat el compromís del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, al diputat de la CUP, Xavi Pellicer, en la sessió de control que s’ha celebrat aquest matí al Parlament de Catalunya. El compromís d’Elena ha estat titllat pel portaveu d’Interior cupaire, com un “primer pas en el compliment del compromís de governabilitat d’ERC amb la CUP”. Una maniobra d’Elena per tal de treure l’àrea penal d’Interior, demonitzada per l’oposició, i de la que se n’encarregarà el gabinet jurídic central que haurà de defensar només els mossos amb lesions.

Elena ha respost així a la pregunta de Pellicer sobre “la personació de la Generalitat en la persecució de la dissidència”. “Nosaltres hem de defensar els Mossos quan hi hagi Mossos ferits, amb la mateixa claredat i contundència i amb els mateixos criteris que es defensen tots els treballadors públics, per això, aviat, traslladarem la defensa penal que depèn de la conselleria d’Interior ho traslladarem al gabinet jurídic central i garantirem que puguin tenir atenció durant tot el procés”, ha detallat.

“La retirada de competències del gabinet jurídic d’Interior per efectuar acusacions particulars és un primer pas en el compliment de l’acord de mínims que vam assolir”, ha assenyalat el cupaire. “El gabinet jurídic d’Interior ha estat la corretja de transmissió de les pitjors dinàmiques corporativistes policials, impulsant la persecució a la mobilització i la seva existència em sembla una anomalia en tota regla”, ha reblat Pellicer. Així el trasllat de l’àrea penal dels serveis jurídics d’Interior al gabinet jurídic central del Departament de Presidència és un dels punts més calents resolts en l’acord de republicans i cupaires.

Comentaris

  Un mosso 21/07/2021 11:05 am
  Això és paper mullat, els mossos estem sindicats i els nostres sindicats tenen gabinets jurídics que exerceixen l'acusació particular. Els de la CUP poden seguir plorant però nosaltres seguirem acusant per totes les vies possibles als presumptes delinqüents
   Un Mosso en majúscules 22/07/2021 9:19 am
   Podeu seguir acusant a presumptes delinquents, en això tots estem d'acord, el que no podeu seguir fent és inventant relats com feu només per venjança i per raons ideològiques. La diferència és ben senzilla fins i tot per algú com tu, colega.
    ACAB 22/07/2021 9:25 am
    Policies, teniu els dies comptats. Anem a per vosaltres, torturadors farloperos
  Terrades 21/07/2021 2:17 pm
  Ja era hora, ha tingut que venir la CUP, per fer el que cap partit ha fet, oi senyors de ERc? amb consta, que alguns dels advocats dels Mossos, son de VOX,
  Boina groga 21/07/2021 6:52 pm
  quant dius presumptes delinqüents, et refereixes als teus colegues que s'inventen lesions?, que s'inventen delictes?, que usurpen identitats ilegalment?, que espien ciutadans per la seva ideologia política? els que fan desapareixa la droga incautada de les comisaries?, Mataro...... aquests gabinets jurídics, els tindreu que pagar vosaltres, o el vostre sindicat amb les vostres quotes, perquè la Generalitat ja no tindrà que pagar.
   Un mosso 21/07/2021 9:50 pm
   Els sindicats de Mossos reben subvencions del Govern i les destinaran als lletrats, o sigui que a seguir plorant que nosaltres seguim amb les acusacions particulars. Per cert, com teniu la independència? Jajaja
    Mossos, Futeu fastic, nomes teniu dues neurones, una per aguantar la porra, i l'eltre per no cagarsa a sobre. 22/07/2021 9:52 am
    Això canviarà abans del que et penses, hi estem treballant, jo de tu, aniria preparant curriculums per entra a la GC, allà estaràs mes còmode amb els teus colegues subnormals, que no han evolucionat des de fa 500 anys.

Nou comentari