El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Cambra i Foment: dues institucions enemistades que demanen un “govern fort”
  • CA

La seva relació és molt tensa, però aquest dilluns ha coincidit a demanar el mateix. Almenys sobre el paper: un “govern fort”. La patronal Foment del Treball, enemistada amb els actuals dirigents de la Cambra de Comerç de Barcelona juntament amb Pimec, ha fet la mateixa crida que la corporació empresarial que lidera Mònica Roca des que Joan Canadell va implicar-se en la candidatura de Junts per Catalunya per a les eleccions que es van celebrar aquest diumenge, 14F.

La patronal presidida per Josep Sánchez Llibre ha demanat als grups polítics un govern “fort i estable” centrat en la recuperació econòmica de Catalunya, informa l’ACN. Volen un “gran pacte de país” amb els agents econòmics i socials i ha alertat que unes noves eleccions serien “imperdonables”. “El país no es pot permetre repetir els comicis”, han apuntat en un comunicat. Segons Foment, és “imprescindible” uns nous pressupostos per sortir de la crisi. I també reclamen una “gestió rigorosa” dels fons europeus Next Generation EU per posar en marxa “projectes transformadors”.

A l’altra banda del ring, la Cambra ha exigit un govern “fort i cohesionat” i que actuï amb “unitat i coherència” després del resultat de les eleccions al Parlament. La seva presidenta en funcions, Mònica Roca, ha assegurat que “és el moment de la responsabilitat i la fermesa a l’hora de prendre decisions”. “Estem davant d’una greu crisi sanitària, social i econòmica, i les decisions que es prenguin ara marcaran com controlarem l’expansió de la pandèmia, i conseqüentment, la recuperació de l’economia”, ha afegit Roca. També ha reclamat “més diàleg amb els sectors econòmics” per trobar “solucions conjuntes” per mantenir l’equilibri entre economia i salut. Per a Roca, la crisi de la pandèmia de Covid-19 ha fet aflorar la “feblesa” del model productiu. I ha afegit que cal impulsar un nou model aprofitant els fons europeus Next Generation EU. “Aquests fons seran molt importants per establir les bases d’una economia més sòlida, més basada en coneixement, i amb una indústria sostenible adaptada als reptes del segle XXI”, assenyala Roca. Per la presidenta en funcions, cal que aquests fons arribin a les pimes ja que són la base de l’economia catalana.

D’aquesta manera Foment i Cambra –amb una greu tensió arran del projecte de llei de cambres impulsat per l’encara president de la barcelonina, Joan Canadell– reclamen el que sembla el mateix, perquè ni uns ni els altres verbalitzen qui creuen que hauria d’encapçalar i formar aquest executiu “fort”, però de ben segur que no pensen en la mateixa fórmula. Forment, juntament amb Pimec, va impugnar el projecte de llei de cambres presentat al Parlament pel departament d’Empresa –quan ja el liderava Ramon Tremosa– i ERC es va fer enrere d’aprovar-lo, quan s’havia de fer amb un mecanisme d’urgència perquè s’acabava la legislatura. Aquest va ser el principal motiu esgrimit per Canadell per decidir-se a presentar-se a les primàries de Junts.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a febrer 15, 2021 | 21:47
    Ramon febrer 15, 2021 | 21:47
    L'empresariat botifler ja ha dit que vol un acord entre sociates i ERC. Vaja quina gran sorpresa! Però, afortunadament, després de l'acord antisociata i dels resultats d'ahir ara ja no poden fer ni el tripartit que volia ERC, ni el tripartit que volia el PSOE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa