El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’independentisme té “bombes”: la versió que el PP diu que vendrà per tot Europa
  • CA

El secretari general del Partit Popular Europeu (PPE) i eurodiputat del PP, Antonio López-Istúriz, ha avançat que la seva formació portarà a Europa l’operació de la Guàrdia Civil contra els ERT a Catalunya perquè altres països europeus sàpiguen el que passa realment a Catalunya. Segons ha subratllat, tenen el “deure” d’informar els partits i institucions europees d’aquests fets.

“Quan es dóna aquest pas a la violència i apareixen bombes pel mig, això cal tractar-ho amb la màxima diligència i rapidesa, i informar tots els grups del que està succeint”, ha assegurat López-Istúriz a Europa Press.

López-Istúriz ha assenyalat que aquesta “inquietant notícia” relativa a l’operació de la Guàrdia Civil han de traslladar-la “immediatament” a Europa perquè aquests “radicals, que estan a la presó afortunadament”, estaven “fabricant bombes”.

“Això no es pot deixar passar ni un minut més”, ha manifestat, i ha afegit que quan es parla de violència, la UE ha d’estar previnguda perquè funcioni la coordinació europea i “frenar qualsevol malifeta de radicals”.

L’eurodiputat del PP ha admès que ja hi ha hagut eurodiputats d’altres formacions que li han preguntat per aquesta operació de la Guàrdia Civil. “El nostre deure d’ara és informar no solament als que pregunten sinó a la resta i que estigui tothom ben informat d’aquest salt qualitatiu que no podem deixar de denunciar immediatament”, ha indicat.

Aquesta setmana la portaveu del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, va demanar a la Comissió Europea que prengui mesures “contra el radicalisme independentista dels CDR”, que defensi l’Estat de Dret a Espanya, i que doni suport a les forces i cossos de Seguretat.

“La UE ha de condemnar i lluitar contra aquells radicals que, amb l’excusa d’unes idees polítiques, pretenen desestabilitzar i trencar Espanya i la UE”, va dir Montserrat, que va preguntar a més a la Comissió Europea si considera normal que el president de la Generalitat, Quim Torra, “doni suport públicament als CDR i digui que tot és un muntatge polític”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa