Junts defensa que “mai ha baixat del tren de diàleg”

Sales allunya els rumors de divisió interna dins del govern per la taula de diàleg

La diputada de Junts per Catalunya, Mònica Sales, ha comparegut per valorar el discurs del president Pere Aragonès amb una actitud conciliadora. Sales ha volgut subratllar que el seu grup parlamentari “no ha baixat mai del tren de diàleg”. La diputada ha assegurat que volen seure a la taula de diàleg però insisteix en la tesi que la Moncloa els va “vetar”. El diàleg, per tant, forma part de l’estratègia de Junts, segons ha assegurat Sales.

Sales ha defensat que “Junts sempre ha donat validesa a l’1 d’octubre” i ha assegurat que “no ens movem d’aquesta posició”. Ho ha dit en referència a unes declaracions de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que ha dit aquest matí que era contrària a plantejar un altre referèndum com el del Primer d’Ocubre en aquesta legislatura. Borràs considera que  “no és factible” organitzar “un referèndum unilateral” en un context com l’actual i ha volgut “reivindicar la vigència de l’1-O” i apostar per una consulta vinculant i pactada amb l’Estat espanyol “amb supervisió internacional”. La presidenta de la cambra catalana ha assegurat que l’1-O “és un tresor i l’hem de reivindicar com a tal”.

En canvi, la CUP ha urgit a fer “un gir independentista” per sortir del “bloqueig” de la taula de diàleg i exercir l’autodeterminació en una compareixença aquest matí. Carles Riera ha comparegut davant dels mitjans per presentar les seves quinze propostes de resolució i la més comentada ha estat la proposta de resolució per obligar ERC i Junts a posicionar-se i votar sobre la celebració d’un referèndum durant aquesta legislatura. Si s’aprova, el Parlament es comprometrà a impulsar el referèndum d’autodeterminació aprofitant el context europeu del referèndum escocès. “Pretenem fixar un pla B per a la taula de diàleg: el referèndum. El nostre país ha de poder votar i aquesta proposta permet a l’independentisme reorganitzar-se i mobilitzar-se”, ha explicat Riera.

Comentaris

  Junts perden el tren 28/09/2021 7:38 pm
  Quina colla de criatures. Dirigits pel messies de Waterloo van divagant pel desert, i ja no saben ni quin pito toquen.
  Si no puges al tren no pots baixar del tren 28/09/2021 8:21 pm
  Només per aquesta raó els esbirros de Junts x Charli-Puchi tenen raó en les seves paraules. Aquests tords mai es van apuntar a la taula de diàleg ni la volen.
  Ricard 28/09/2021 9:01 pm
  Prou mentides. Els catalans hem volgut negociar sempre. Són els castellans els que s'hi han negat SEMPRE.
  Si 29/09/2021 1:39 am
  El Govern legítim l'aguanteu vosaltres dins el estado.
  Català 29/09/2021 7:49 am
  És com no baixar d'un tren en via morta.

Nou comentari