El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Artadi critica el paper de Borrell davant el conflicte d’Ucraïna
  • CA

La “frivolitat” de Josep Borrell “amb piulades i declaracions fora de lloc en una situació tan delicada” haurà de fer que la Unió Europea hagi de “revisar el seu paper” com a alt representant d’Exteriors en el moment adequat, segons la vicepresidenta de Junts per Catalunya i portaveu del partit. Elsa Artadi s’ha mostrat aquest dilluns molt crítica amb el socialista català i ha advertit que “el càrrec que ocupa és un lloc que li queda gran”.

L'Alt Representant de la UE, Josep Borrell, durant una roda de premsa amb el ministre d'exteriors de Rússia, Sergei Lavrov, a Moscou
L’Alt Representant de la UE, Josep Borrell, durant una roda de premsa amb el ministre d’exteriors de Rússia, Sergei Lavrov, a Moscou

Segons ha explicat Artadi en la roda de premsa posterior a l’executiva setmanal del partit, la reunió d’avui s’ha dedicat en gran part a analitzat la guerra Ucraïna, que ha definit com a “provocada per la invasió Federació Russa”, una invasió que Junts “rebutja”. “No només està en joc la sobirania d’Ucraïna, sinó els valors democràtics, davant un país autoritari com és la Federació Russa”, ha subratllat Artadi per referir-se al règim de Vladímir Putin.

Per aquestes raons, la vicepresidenta de Junts ha anunciat que el partit anima els afiliats i simpatitzants a participar demà en les concentracions convocades davant dels ajuntaments, a l’espera que hi hagi una gran concentració o manifestació a Barcelona, que “com altres vegades i no pot ser d’altra manera”, de ben segur s’organitzarà aviat.

Com a reivindicació del paper de Junts dins del Govern en relació a Ucraïna, Artadi ha “celebrat” les decisions preses per Generalitat, “dins les limitacions de competències”. I ha destacat la feina de tres consellers del seu partit: Victòria Alsina, titular d’Exteriors, Josep Argimon Argimon, de Salut, i Violant Cervera, de Drets Socials. Ha destacat iniciatives com l’enviament de material sanitari, la decisió de portar un vehicle a la frontera amb Polònia per portar catalans i ucraïnesos cap a Catalunya, i l’oferta de Cervera de 348 places en albergs de Catalunya, en coordinació amb el consolat, per acollir ucraïnesos que ho necessitin, per exemple perquè no poden tornar al seu país. Segons les dades d’Artadi, ja hi ha 69 allotjats i 134 més que ho demanen. A Catalunya hi ha més de 24.000 persones d’origen ucraïnès.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 28, 2022 | 14:10
    Gonzalo febrer 28, 2022 | 14:10
    En cambio, tu papel durante la aplicación del artículo 155 en Cataluña fue modélico y ejemplar. El secretario de estado destinado para su supervisión, quedo tremendamente satisfecho del papel realizado tanto por elsa artadi como por Pere aragonés.
  2. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a febrer 28, 2022 | 23:13
    Luisnomeacuerdo febrer 28, 2022 | 23:13
    Todo lo que sea joder a los fascistas independentistas bien hecho está. Pero que piel más finita tienen estos lazinazis cua do ellos están vertiendo continuamente bilis contra su país, España.
  3. Icona del comentari de: federalista a març 01, 2022 | 09:51
    federalista març 01, 2022 | 09:51
    jajaj artadi dues pedres estelades es clar,i a cascar-la amb el teu ex cap fugit pelo moxo pastisser, la yaya gaga i tarada, i el tal comin comino, dit tambe corretea pels partits ha estat ja en tots menys pp i ciutadans l'amic comino pero temps al temps jajajajaa, en fi aixo si amb el pal de l'estelada el cascar-la eh jajajajajajaja.
  4. Icona del comentari de: Gonzalo a març 01, 2022 | 11:26
    Gonzalo març 01, 2022 | 11:26
    Os habéis dado cuenta que desde la invasion rusa los indepres están muy calladitos? Hagamos ciencia- ficción: Cataluña, después de un referéndum ilegal, declara su independencia. España no reconoce dicha situación, y ante la creación de grupos armados separatistas, actúa militarmente para sofocar dicha revuelta. Acto seguido, Francia reconoce a Cataluña, e invade todo el territorio español. Ante esta situación, que hace la UE y prácticamente todo el planeta? Apoyar sin fisuras la integridad territorial de un país democrático. Separatistas, las DUIS en Europa están finiquitadas. Game Over.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa