Jugada d’ERC a la Mesa del Parlament

Un dinar de la vicepresidenta, Anna Caula, d'ERC, posa en guàrdia els membres de l'equip de Laura Borràs

ERC vol marcar perfil propi a la Mesa del Parlament. Com a mostra, el discretíssim dinar que ha celebrat la seva dona forta a la Mesa, la vicepresidenta Anna Caula, als reservats del restaurant de la cambra. Anna Caula ha dinat amb Lluís Corominas, exvicepresident etern del Parlament de CiU i JxSí, i mentor de les famoses lleis de desconnexió i ara també inhabilitat per desobediència pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. A la taula del dinar també hi ha assistit Ramona Barrufet, l’ex secretària tercera de la Mesa també inhabilitada també pel TSJC per desobediència arran del Procés, i dona clau de l’espai dels junters a les terres de Ponent.

La jugada de Caula, del partit amb qui Junts es disputa l’hegemonia independentista, s’ha produït gràcies a l’entesa que van fer durant la legislatura del referèndum, quan Caula era diputada independent a les llistes de JxSí per quota d’ERC a la candidatura de Girona. El dinar, llarg i dens, ha servit a Caula per parar l’orella a dos veteraníssims de la Mesa acostumats a treballar amb discreció i amb gran domini dels ressorts parlamentaris.

Caula ha volgut escoltar els consells de Corominas i Barrufet davant una legislatura on s’albira que la Mesa patirà una dura fiscalització per la part unionista de la cambra, la fiscalia i la judicatura. Així mateix, la vicepresidenta republicana ha pogut esbossar el plànol de funcionament i dels funcionaris adscrits al Parlament per tal d’aprofitar els mecanismes de la cambra. Els republicans, conscients de la força presidencialista que pot desenvolupar Laura Borràs a la Mesa i amb la lliçó apresa de Roger Torrent, prenen les mides a un dels eixos principals de la política catalana.

A més, Barrufet i Corominas es mantenen al marge, molt al marge de la primera línia política. Aquesta situació ha permès a Caula parar l’orella i poder escoltar consells allunyats del pim-pam-pum polític diari i del garbuix que suposa la negociació d’un virtual Govern d’ERC, Junts i, d’una manera o altra la CUP. A la sortida del reservat només hi havia una taula del bar del Parlament ocupada. La casualitat ha volgut que fos ocupada pel ferro del gabinet de Borràs que s’han quedat astorats amb la imatge de Caula sortint amistosament amb dues glòries de Junts com Corominas i Barrufet.

Poc després, fonts coneixedores de la trobada, asseguren que Barrufet i Corominas s’han trobat abans amb Borràs, “però que, tot i que estava previst que ho fes, no hi han pogut dinar”. De fet, les mateixes fonts indiquen que Caula hauria convocat el dinar i els convidats haurien posat en alerta Borràs. “Potser es devien imaginar que la presidenta no se n’assabentaria“, opinen les mateixes fonts, que alerten de la cohesió dels veterans de la formació juntera. En tot cas, el dinar no ha comptat ni amb Lluís Guinó ni amb Anna Simó, també inhabilitats pels mateixos fets.

Més informació

Comentaris

  Català 08/04/2021 6:54 pm
  Un femer és quelcom infinitament més net que tot aixó.
  14
  96
  Respon
   un marcià per l'espai sideral 09/04/2021 3:02 am
   (A Català) Tens tot la raó... i més!
  Clara 08/04/2021 7:04 pm
  Molts personatges mediocres maniobren entre bastidors i els més valorats per la gent, per criteris homologables a la xulesca cup o a moralines demagògiques de fireta, van quedant arraconats.
  22
  13
  Respon
  Maquiavelo de Vallecas 08/04/2021 7:16 pm
  como bien dijo M.H.P. Quim Torra , los puñales comienzan a volar a las espaldas de los adversarios ¿ para que van a estar preocupados en la Moncloa teniendo a ERC aqui ?.
  81
  63
  Respon
  Gatvell 08/04/2021 7:24 pm
  Ui, sí! Un dinar discretíssim, una cosa gairebé cladestina ja que forma part d'una "jugada", es a dir una maniobra fosca i tèrbola. I on s'ha fet això tan d'amagat? Al restaurant del Parlament! No hi ha lloc mes secret en la política catalana. Quina manera de vendre fum! Quina croniqueta mes ridícula!
  Avia 08/04/2021 7:28 pm
  No hi pot haver comentari.........es troba sempre a qui juga a ser el mes llest que ningu..........
  Maria 08/04/2021 7:41 pm
  Sempre tan mal intencionat en Quico. Jo no sé on veus la notícia...
  116
  1
  Respon
  fideli 08/04/2021 7:52 pm
  noves eleccions
  61
  51
  Respon
  botiflerisme grau 10 08/04/2021 8:11 pm
  Els líders d'ERC faran l'impossible per aconseguir l'indult del Junqueras, destrossaran qualsevol conat sobiranista per congraciar-sr amb el PSOE. Són el càncer català.
  381
  437
  Respon
   Casa de Palla 08/04/2021 10:53 pm
   El més coherent és no donar la cara i marxar corrents, abandonar els companys, finiquitar el procés, i proclamar-se el gran heroi i salvador de la pàtria. Realment esperpèntic i propi d'un tocat de l'ala, sense sentit del ridícul.
   139
   78
   Respon
   Anònim 09/04/2021 7:45 am
   elcàncer som els propis catalans titllant de traïdors als altres catalans indepes
   40
   19
   Respon
    Aneu a la merda 09/04/2021 8:14 am
    Les opinions, son això, opinions, i els fets, son fets, i els fets, son que ERC ja NO es independentista, perquè si ho fos, ni pactaria amb 155, ni regalaria Catalunya per un indult que mai arribarà.
    Joan de Canyamars 09/04/2021 5:41 pm
    ERC, en Pere Aragonès, ha aseverat que el que volen fer es defensar l'amnistia i l'auto determinació. Enganyar la gent amb el discurs, es prou fàcil, però no és el mateix defensar l'autodeterminació que la independència. La lingüística te aquestes coses. És això l'evidència de que no són independentistes, però o volen semblar per obtenir bons resultats a les eleccions. Ells no faran cap acte d'enfrontament amb l'estat per aconseguir la independència. D'aqui la seva insistència amb la taula de diàleg.
  Realitat 08/04/2021 10:33 pm
  Doncs li han explicat que vagi amb compte, que a ells la multa els hi va pagar la caixa de solidaritat, que actualment no està molt plena i que al ser inabilitats ho estan passant malament al no poder tenir un bon sou public i haber de treballar.
  35
  41
  Respon
  Un lector 09/04/2021 8:14 am
  I quina és la notícia? Que els polítics es reuneixen i s'assessoren? Doncs, sí.
  Quicu 09/04/2021 8:32 am
  On és la notícia?
  Titulars 09/04/2021 12:07 pm
  Dinar, no pas sopar , amb companys de feina és notícia? No té res més a informar la premsa? Els diaris esteu posseïts per la febre de trobar el titular impactant. I el redacteu ple de tòpics. El diari Ara, el que més.
  Josep M. 09/04/2021 6:14 pm
  Em sembla Quico, que el dia que vas anar al FAQS, a despotricar injustament i amb cara de molt mala llet, sobre el MHP Torra, (a qui no el deus conèixer suficientment) o bé, ( ER, t'ha impregnat el seu tradicional sectarisme), t'hagués valgut més quedar-te a casa o anar a fer una caminata per la Sèquia de Manresa. tú solet t'has desacreditat per molt de temps. Ho sento, en tenía en molt millor concepte personal i professional.

Nou comentari