El regidor de Junts per Catalunya a Sant Cugat, Josep Maria Vallès, serà candidat a les primàries del partit amb la intenció de ser el pròxim alcalde del municipi. Així, espera arribar als comicis del 2023 com a candidat de Junts per recuperar l’alcaldia de Sant Cugat, ara en mans d’ERC, el PSC i la CUP. Vallès, va ser director del setmanari local Tot Sant Cugat i el Diari de Sant Cugat, i assegura que molts sectors de la ciutat l’han animat a presentar-se a les primàries del partit per la seva trajectòria com a periodista de proximitat i el seu coneixement del municipi. “La meva feina m’ha permès interactuar amb tots els sectors de la ciutat”, explica Vallès, que se sent candidat “transversal” que ha viscut Sant Cugat “en primera persona” i molt activament durant dècades.

Trenta anys de periodisme

A més de la seva trajectòria de 30 anys com a periodista local, que l’ha portat a conèixer tot el teixit social, econòmic, esportiu i cultural durant tres dècades que han transformat la ciutat, Vallès ha publicat dos llibres: Polítics a la carta (2015) i Confinats (2020), aquest darrer sobre con van viure la part més dura de la pandèmia un centenar de veïns de Sant Cugat de diferents sectors.

El seu aterratge a la política és recent: mai havia militat en cap partit fins que es va crear Junts, fa poc més d’un any. Tanmateix, l’ara aspirant a alcaldable ja havia fet el salt a la política en participar com a independent en les llistes de la formació de Carles Puigdemont per a les eleccions municipals del 2019.

Tres candidats

Les primàries de la formació estaran molt disputades, ja que es preveu que s’hi presentin tres candidats del mateix grup municipal de Junts en l’actual mandat: l’exalcaldessa Carmela Fortuny i l’ex tinent d’alcaldia d’Economia Carles Brugarolas ja han reconegut públicament que tenen intenció de presentar-se també a les primàries.

De moment, el partit encara no ha desenvolupat el reglament per a les primàries de les municipals, però fonts del partit apunten que s’està elaborant. El procés, per tant, està previst que s’iniciï en breu per tal que es pugui aprovar a finals d’any després que el Consell Nacional de Junts l’hagi avalat. Segons les previsions de la formació, el període per apuntar-se a les primàries –on en principi podrà registrar-se tothom que vulgui– serà durant el primer trimestre de l’any que ve.

Vallès, un dels candidats a aquestes primàries, assegura que si una cosa té clara és que per recuperar l’alcaldia “cal una llista conjunta amb el PDeCAT”. “Hem de treballar la candidatura tots plegats perquè tots els vots compten”, subratlla el candidat, que es compromet a “lluitar fins al final” per un acord amb la formació liderada per Àngels Chacón en cas de guanyar les primàries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa