Elena promet més mossos, més bombers, més agents rurals i més radars

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presentat aquest matí el pressupost per al 2022 del seu departament, si s’aproven els comptes proposats pel Govern que, de moment, estan pendents de la CUP. Uns pressupostos que preveuen més agents per als Mossos d’Esquadra, més bombers, més agents rurals i més radars a les carreteres. En la seva exposició a la comissió d’Interior del Parlament, Elena ha posat a l’horitzó la jubilació anticipada de la policia catalana, les millores en protecció civil, la inversió en formació i prevenció i diversos plans per aprofitar l’Institut de la Seguretat Pública de Catalunya com a epicentre d’estudi de l’estratègia de la seguretat. Un altre dels objectius pressupostaris és la feminització del cos.

El pressupost total previst pel conseller d’Economia, Jaume Giró, per a Interior és de 1.599 milions d’euros, 131 milions més que el 2020. Uns números que suposen un increment de 79 milions d’euros en personal, que s’invertiran en 1.500 efectius més –840 mossos, 240 bombers funcionaris, 300 de voluntaris i 100 agents rurals–, i la incorporació dels 735 efectius que durant el 2022 faran el procés de formació. El conseller considera que aquesta inversió també permet estipular un “complement de nocturnitat per als agents de seguretat ciutadana, crear la carrera professional de bombers, crear l’estructura de gestió pròpia i la carrera professional dels agents rurals”

En concret, Elena ha situat el nou topall en 20.006 membres dels Mossos, acordat amb el ministre de l’Interior Fernando Grande-Marlaska divendres passat. Així, els comptes preveuen convocar 840 noves places de nous agents per als Mossos d’Esquadra i diverses places de promoció de les diverses categories (caporal, sergent, sotsinspector, inspector, intendent i comissari). Un contingent al qual s’ha d’afegir la incorporació aquest 2022 de 435 efectius corresponents a la convocatòria d’enguany (2021), que iniciaran el curs de formació bàsica a l’ISPC i a l’octubre del 2022 s’incorporaran en pràctiques. Tot s’incardina en l’objectiu del pla Mossos 2030, fins i tot, l’obertura de 10 noves comissaries de proximitat. Més feminització del cos, més vehicles, mòbils pels agents i nova uniformitat.

Pel que fa als bombers, aquest 2022 es convocaran 240 places de bombers funcionaris, s’incorporaran 250 bombers funcionaris que ja estan fent el curs i el mes vinent ja hi haurà la convocatòria de selecció de 300 bombers voluntaris i una nova convocatòria, encara per quantificar, per a l’any vinent. Un pla dissenyat a través de l’estratègia Bombers 2025. Més vehicles i 49 membres de personal laboral de suport. El pressupost també destina una partida a una convocatòria per al 2022 de 100 nous agents rurals de l’escala bàsica, que s’incorporaran l’any 2023, als quals caldria afegir els 50 que s’incorporaran el 2022 com a funcionaris. Una vintena d’aquests són de nova incorporació. L’horitzó del Pla Director del Cos Agents Rurals és arribar als 800 agents rurals.

Per altra banda, el pressupost contempla l’adquisició de 16 cinemòmetres per a la realització de controls de velocitat dels Mossos d’Esquadra i les policies locals: la previsió aproximada és 727.000 euros. També està prevista la instal·lació de dos radars de tram i la renovació de radars fixes existents a l’Àrea Metropolitana de Barcelona que s’enfilaria fins als dos milions. El comptes també preveuen la compra d’un nou centre de comandament de protecció civil i ajuts als ens locals en matèria de protecció civil.

Comentaris

  Josep Novembre 12, 2021 | 13:01
  més més més MÉS IDIOTA NO POTS SER, bacó, sembles l'IZ psctero, però convers a ercñord
  mike Novembre 12, 2021 | 13:24
  doncs quina merda de promesa. volem mes metges, mes bombers, i mes metges i infermers, no mes policies inútils!
  kim Novembre 12, 2021 | 13:31
  Si es redueix el nombre de MENAS i inmigrants il.legals no caldra contractar tants Mossos, ens estalviariem bastants diners que és podrien invertir en escoles i hospitals.
  Déu meu! Novembre 12, 2021 | 13:38
  O sigui, més cossos de repressió, excepte els bons i soferts bombers i els rurals! Com camufleu les imposicions del gobierno de España. Així voleu amagar que sou femteta autonòmica? Et van triar bé pel càrrec, Elena, vistos els resultats que estàs donant. Ets un bon socialista de dretes.
  Català Novembre 12, 2021 | 15:34
  I la lluna en un cove.
  MHP Novembre 12, 2021 | 17:45
  I mes sou pels politic-u-chos i alts càrrecs. 96M de € per "ambaixades", xiringuitos que no serveixin de res, buenu, si, per que els afectes al règim tinguin un bon sou sense fotre ni brot. Deu ens en guard de la vostre república.
  Manel Novembre 12, 2021 | 22:59
  Mes radars com a la C17 per anar a Vic, trossos a 60-80 en zones on el perill és relatiu, radars a dojo i tot déu a pas de tortuga....si no es recaptatori llavors com es diu?

Nou comentari