El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern aprova els pressupostos del 2022
  • CA

El consell executiu ha aprovat aquest dimarts el projecte de pressupostos de cara al 2022. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha reunit aquest matí amb els consellers, i la trobada ha tingut com a punt principal l’aprovació d’aquests comptes. Ara que el Govern ja ha avalat els pressupostos, el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, presentarà el document al Parlament perquè la cambra catalana pugui tramitar-los i aprovar-los, si és que l’executiu aconsegueix convèncer la CUP per tal de tirar-los endavant.

El primer obstacle que haurà d’esquivar el Govern serà la votació de les esmenes a la totalitat. Els grups parlamentaris tenen fins el 19 de novembre per decidir si en presenten. Es preveu que el Parlament debati i voti aquestes esmenes a la totalitat el 22 de novembre. No obstant el departament d’Economia preveu que la votació final d’aquests pressupostos el 23 de desembre o a principis de gener si és que algun grup els porta al Consell de Garanties Estatutàries.

La reunió del Consell Executiu en què s'aproven el projecte de pressupostos del 2022 | ACN
La reunió del Consell Executiu en què s’aproven el projecte de pressupostos del 2022 | ACN

Tant Esquerra Republicana de Catalunya com Junts per Catalunya, els dos socis del Govern, han manifestat que la CUP és el soci prioritari per aprovar aquests comptes, i totes dues formacions apel·len a la majoria de vots del 52% de les darreres eleccions al Parlament. No obstant la CUP no les té totes. Tot i que JxCat i ERC asseguren que es tracta d’uns pressupostos amb mirada social, els anticapitalistes asseguren que aquests comptes no contemplen bona part dels acords del pacte d’investidura de Pere Aragonès.

Els cupaires consideren que hi ha “falta de compromís” per part de l’executiu que lidera Pere Aragonès, i que el Govern no s’ajunta als pactes per fer investir-lo com a president de la Generalitat. Aquest és el motiu pel qual, a dia d’avui, es manté lluny d’aprovar-los. Consideren que el Govern “no ha treballat” en “una sèrie d’elements” que la CUP considera prioritaris, especialment en relació amb l’habitatge o la sanitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a novembre 09, 2021 | 14:43
    Català novembre 09, 2021 | 14:43
    No es pot dir blat que no sigui al sac i ben lligat. Encara a Madrid els impugnaran.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa