El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP manté que està lluny d’aprovar els pressupostos
  • CA

La “falta de compromís amb l’acord de mínims” de la investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat podria ser el motiu pel qual la CUP es manté a dia d’avui lluny d’aprovar els pressupostos del Govern. Segons assenyalen fonts dels anticapitalistes a l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l’executiu “no ha treballat” en “una sèrie d’elements” prioritaris, especialment en relació amb l’habitatge o la sanitat. Així mateix, consideren que més d’un 40% de les propostes de l’acord per fer Aragonès president estan encara “sense concretar”.

Si volen treballar amb nosaltres, primer parlem d’acord de mínims i després de pressupostos“, asseguren aquestes mateixes fonts, que consideren que els comptes presentats pel Govern no són, ni de bon tros, els més “expansius dels darrers anys”, tal com els va definir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el passat divendres. “No ens val començar citant a Marx i acabar aplicant el programa de Foment“, es lamenten les fonts de la CUP a l’ACN.

El Govern aprovarà aquest dimarts els pressupostos del 2022 i els presentarà al Parlament, tot i que les negociacions per aprovar-los estan encallades des de fa uns dies i no hi ha cap garantia, per tant, que tirin endavant. Tant Junts per Catalunya com Esquerra Republicana assenyalen la CUP com el soci prioritari de l’executiu, tot i les ofertes del PSC i els comuns oferint el seu suport a través d’una negociació, però de moment els anticapitalistes es mantenen lluny de donar-los llum verda.

El president Aragonès va fer un gest aquest dilluns anunciant la creació d’una companyia energètica pública, que és una de les grans demandes que fa la CUP. Va assegurar que es posaria en marxa a partir d’aquest mes de novembre, i ho va assegurar a la Conferència Mundial del Clima (COP26), que s’està celebrant a Glasgow entre el 31 d’octubre i el 12 de novembre.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Independentista a novembre 09, 2021 | 09:15
    Independentista novembre 09, 2021 | 09:15
    Lluny d'aprovar el pressupostos i el què siguui. La CUP és essenciañment anti-tot. I és clar: tambe anti-independència de Catalunya.
    • Icona del comentari de: Capità a novembre 09, 2021 | 14:05
      Capità novembre 09, 2021 | 14:05
      Llavors tu estas a favor dels presupostos espanyols o ets anti tot?
  2. Icona del comentari de: Independentista a novembre 09, 2021 | 09:15
    Independentista novembre 09, 2021 | 09:15
    Lluny d'aprovar el pressupostos i el què siguui. La CUP és essenciañment anti-tot. I és clar: tambe anti-independència de Catalunya.
  3. Icona del comentari de: Pals a les rodes a novembre 09, 2021 | 10:35
    Pals a les rodes novembre 09, 2021 | 10:35
    Amb la CUP l'estat espanyol s'assegura que l'independentisme no tingui majoria i no pugui avançar.
  4. Icona del comentari de: Català a novembre 09, 2021 | 14:45
    Català novembre 09, 2021 | 14:45
    Cupaires? Perquè no seguiu l'exemple de la vostra heroica Anna Gabriel i foteu tots plegats el camp a suïssa?.
  5. Icona del comentari de: Una catalana emprenyada amb l'actitud de la CUP a novembre 09, 2021 | 15:14
    Una catalana emprenyada amb l'actitud de la CUP novembre 09, 2021 | 15:14
    Aquesta gent de la CUP I els que els boten ,ón com un càncer intern per a la Catalunya catalada. Ho espatllen tot, van en contra de tot. Odien ERC I Junts gairebé com els odien els unionistes. Són un destorp. Ells tenen la culpa d'haver anat a corre-cuita al referèndum també per aprovar uns pressupostos. La idea de la majoria era primer redactar la Constitució catalana. Sou una merda.
  6. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a novembre 09, 2021 | 15:35
    Veterà antifranquista. novembre 09, 2021 | 15:35
    A una catalana emprenyada. Cert, benvolguda. Son el principal aliat de Gobierno de España. Però encara n`hi ha de bona fe que no ho veue. I així ens va..

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa