El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Elena haurà de comparèixer al Parlament pel cas Vivet
  • CA

La comissió d’Interior al Parlament ha aprovat aquesta tarda la compareixença del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, pel cas Marcel Vivet. Els diputats han aprovat les peticions de sol·licitud de sessió d’informació que han formulat la CUP i els Comuns en sengles peticions. També hauran de participar en aquesta sessió informativa a la cambra catalana el secretari general d’Interior, Oriol Amorós, i el director general de la Policia, Pere Ferrer.

Tècnicament la petició és per tal que “informin sobre l’actuació del Departament d’Interior en l’acusació particular contra Marcel Vivet i sobre la gestió de les acusacions particulars contra manifestants”. La compareixença és una oportunitat per tal que els grups i la cúpula de la conselleria debatin sobre un cas polèmic que ha obligat a fer canvis orgànics en els serveis jurídics, ha obert una guerra jurídica als Mossos i la mateixa conselleria ha hagut de donar explicacions per escrit sobre les raons de l’acusació.

El cas Vivet es sintetitza en una condemna de cinc anys de presó a un jove de Badalona jutjat per atemptat i lesions a l’autoritat. Segons es desprèn de la sentència de la secció 21 de l’Audiència de Barcelona, va picar amb un pal de bandera un agent de la BRIMO durant una manifestació del sindicat policial espanyolista Jusapol. La Generalitat va canviar l’estructura dels advocats penalistes dels Mossos i els va enviar al departament de Presidència. Per altra banda, els lletrats d’Interior van recórrer la sentència i en va demanar la reducció en entendre que era desproporcionada. El Mosso perjudicat ha desistit dels advocats de la Generalitat i s’ha personat en el recurs amb un advocat particular. El cas va aixecar i continua aixecant forta polseguera. De fet, fa dues setmanes, el conseller va lliurar un informe al Parlament assegurant que l’acusació contra Vivet va ser per motius “púrament tècnics”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa