El grup dels exsecretaris nacionals de l’ANC anuncia que es constitueix “com a lobby”

Donec Perficiam acusa els "aparells dels partits" de "rebentar" el seu intent d'impulsar una candidatura independentista unitària per al 14F

L’intent del col·lectiu Donec Perficiam, encapçalat pels set secretaris nacionals que van dimitir fa poc de l’ANC, d’impulsar una candidatura independentista unitària per a les eleccions del 14F s’ha acabat com el rosari de l’aurora. De fet, ja es preveia que seria així fa una setmana, quan es va fer públic que s’havia produït una primera reunió a la qual no havia assistit ningú d’ERC, ni de la CUP ni de Primàries Catalunya i sí un diputat de Junts per Catalunya i un representant de Demòcrates, la formació d’Antoni Castellà que comparteix grup parlamentari amb els republicans. La polèmica generada per la presència del diputat junter i vicepresident del Parlament Josep Costa –que va argumentar que no sabia que a la trobada hi hauria el grup d’ultradreta Front Nacional de Catalunya– i per l’asssistència de Demòcrates –ERC els vol fora del seu grup a la cambra– va fer que aquests dos grups també es retiressin de les reunions i anunciessin que no prendrien part en la segona trobada, prevista per a aquest dimecres. També va anunciar públicament que no tornaria l’Assemblea de Represaliats i Activistes, el grup de Roger Español. Posteriorment, Solidaritat Catalana per la Independència va dir als organitzadors que tampoc participaria en la segona trobada, telemàtica, com la primera.

Avui, en un comunicat, Donec Perficiam admet que alguna altra formació “s’ha desmarcat” dels plans del grup arran d’aquesta segona reunió. I la decisió presa, ara per ara, és constituir-se en “lobby” i “continuar pressionant” els partits per fer efectiva la independència de Catalunya amb el mandat de l’1-O.

En el mateix comunicat, Donec Perficiam acusa “els aparells dels partits” d’haver “rebentat” el seu intent de crear una candidatura àmplia per a les pròximes eleccions. Segons el col·lectiu, la primera reunió –que e sva fer dijous de la setmana passada i va transcendir l’endemà– “es va acabar d’una manera cordial, i amb una clara voluntat d’entesa per part de la majoria dels presents malgrat les discrepàncies ideològiques, però els aparells dels partits es van ocupar posteriorment d’ensorrar tota esperança que es pugui aplicar àmpliament el mandat del poble, expressat clarament a les urnes l’1 d’octubre del 2017”. Per aquesta raó acusen les cúpules dels partits de “preocupar-se per mantenir la cadira, encara que això signifiqui condemnar els catalans a tenir unes pitjors condicions de vida i a dependre d’un Estat que administra la nostra ruïna amb la seva complicitat”.

A partir d’ara, Donec Perficiam es proposa treballar “amb discreció” per afavorir “la màxima suma de voluntats” en la configuració d’una candidatura “octubrista i unilateralista, un dels punts centrals de la proposta d’acord de Donec Perficiam des del principi”. Segons el comunicat, de la reunió d’aquest dimecres “ha sorgit una primera proposta sobre la qual hi ha persones que estan treballant”.

Comentaris

    Anselm Llorenç 14/12/2020 11:04 pm
    Sí, un lobby filofeixista, tot i que independentista.
      Anselm Llorenç 14/12/2020 11:04 pm
      Sí, un lobby filofeixista, tot i que independentista.

Nou comentari