El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern es queixa del silenci del PSC sobre l’última proposta per al pressupost
  • CA

L’executiu de Pere Aragonès està “contrariat, sorprès i estranyat” perquè el PSC encara no els ha remès una resposta a la proposta del passat dilluns sobre la B-40 per tal de tancar un acord pels pressupostos. Fonts del Govern consultades per l’Agència Catalana de Notícies han lamentat que en tres dies els socialistes no hagin fet el retorn del document que la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va entregar dilluns a la portaveu del PSC, Alícia Romero. El Govern sosté que l’última proposta pot encaixar a tothom i totes les parts s’hi poden sentir còmodes. Segons la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, només la B-40 “bloqueja” en aquests moments els pressupostos, tot i que la portaveu socialista ho va negar i va insistir que hi ha més carpetes per tancar.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el líder del PSC, Salvador Illa, s’han trobat en diverses ocasions per avançar en les negociacions, però ahir dimecres Illa va anunciar que havien pactat donar-se una setmana de marge per tancar l’acord “amb discreció”. El problema és que per als socialistes el marge no començava fins ahir mentre que el Govern entén que els set dies compten des de la trobada d’Illa i Aragonès.

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, atèn els mitjans a Premià de Mar | ACN
El primer secretari del PSC, Salvador Illa | ACN

L’última proposta del Govern

Aquest dilluns les dues parts es van reunir a les 16 hores per abordar les carpetes pendents per arribar a un acord, entre les quals hi ha la mobilitat al Vallès, l’ampliació de l’aeroport del Prat, el projecte del Hard Rock o Rodalies de Catalunya. La consellera de Presidència va entregar una última proposta al Govern per intentar “desencallar” els pressupostos gràcies a la carpeta de la B-40, però tres dies després no n’han rebut cap retorn, el que els “estranya”. El Govern espera poder reprendre les negociacions el més aviat possible i les fonts consultades per l’ACN assenyalen que l’acord es podria tancar “en qüestió d’hores o dies”. Mentrestant esperen a veure el posicionament del PSC sobre la B-40.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jmc a gener 19, 2023 | 20:02
    Jmc gener 19, 2023 | 20:02
    Quina vergonya de politics..
  2. Icona del comentari de: Illa no respira a gener 19, 2023 | 23:13
    Illa no respira gener 19, 2023 | 23:13
    El PSC té el problema que s'ha quedat amb una plantilla de persones que tenen els reflexes deteriorats, i que necessiten ajuda externa. Tot això fa que funcionin molt lents. Com Junts, però amb versió espanyola.
  3. Icona del comentari de: Pepet a gener 19, 2023 | 23:49
    Pepet gener 19, 2023 | 23:49
    ER poca cosa i molt penosos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa