El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa i Aragonès es donen “una setmana més de temps” per pactar els comptes
  • CA

Després d’una primera reunió entre Salvador Illa i Pere Aragonès sense resultats, el primer secretari del PSC ha confirmat aquest dimecres que s’han donat més temps de marge per poder arribar a un acord pels pressupostos de la Generalitat. En unes declaracions als mitjans des d’Osca, Illa ha anunciat que han pactat “una setmana més” per poder negociar els comptes “amb discreció”. A més, el líder socialista ha insistit que no vol “parlar per parlar” sobre com evolucionen les converses entre el seu partit i l’executiu d’Aragonès i ha afegit que vol “guardar un punt de discreció”. Ha aprofitat per demanar que les persones que assisteixin a la manifestació d’aquest dijous contra la cimera hispanofrancesa ho facin “amb respecte i normalitat“.

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, atèn els mitjans a Premià de Mar | ACN
El primer secretari del PSC, Salvador Illa, explica que vol negociar els pressupostos “amb discreció” | ACN

La reunió entre Aragonès i Illa de dissabte passat a Arenys de Mar obria la porta a poder tenir pressupostos aquesta setmana. Així i tot, i després d’una hora i mitja, la trobada va acabar sense acord i la recta final de la negociació pels comptes entra, de nou, en temps mort. En un comunicat, el PSC ja anunciava que els dos líders havien acordat mantenir les converses en els pròxims dies. Aquest dimecres, el primer secretari del PSC ha descartat donar més detalls de com van les reunions i ha lamentat que hi ha “molts que parlen per parlar”. “A mi no m’agrada dir una paraula de més ni una de menys”, ha remarcat.

La manifestació contra la cimera

En referència a la manifestació independentista convocada per aquest dijous per protestar contra la cimera Sánchez-Macron, Illa ha fet una crida a fer-ho “amb respecte i normalitat”, tot i que s’ha mostrat convençut que “així serà”. A més, ha remarcat que és “una bona notícia” que s’hagi escollit Barcelona com la ciutat on celebrar aquesta 27a cimera hispanofrancesa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Península a gener 18, 2023 | 20:17
    Península gener 18, 2023 | 20:17
    Bo, Illa parla de fer "coses" amb "discreció". Illa i discreció, això és un oxímoron.
  2. Icona del comentari de: És clar a gener 18, 2023 | 20:18
    És clar gener 18, 2023 | 20:18
    Els corruptgents segueixen putaramonejant, no volen aprovar els pressupostos que va fer el seu conseller Giró. Només els interessa portar el timó per prUcessar cap enlloc i repartir les menjadores, la Famiglia és molt gran i passa gana.
  3. Icona del comentari de: ciutadà a gener 18, 2023 | 20:21
    ciutadà gener 18, 2023 | 20:21
    Aneu ajornant fins que arribeu a la setmana dels tres dijous.
  4. Icona del comentari de: Erc rates del 155 a gener 19, 2023 | 09:46
    Erc rates del 155 gener 19, 2023 | 09:46
    Aragones , fent voltere5es com unmico endinestrat pel venut Junqueras el Jefe Gros de la tribu españolista d'erc.155. I junqueras escapant.se com rata española, quin miserable español

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa