El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fernández Díaz va conspirar per fabricar escàndols contra ERC i CDC
  • CA

El ministre de l’Interior en funcions, i candidat del PP per Barcelona al 26-J, Jorge Fernández Díaz, va conspirar amb el cap de l’Oficina Antifrau catalana per fabricar escàndols contra ERC i CDC, tal i com ha desvelat aquest dimarts a la tarda el diari ‘Público’.

Segons el rotatiu, Fernández Díaz va insistir en buscar alguna cosa contra el germà d’Oriol Junqueras en una entrevista amb Daniel de Alfonso Laso. Buscaven dades per desprestigiar i acusar de prevaricació dirigents independentistes, tal i com afegeix ‘Público’.

Sempre segons el diari citat, que adjunta els àudios de la conversa, Fernández Díaz deia el 2014 (ja com a ministre d’Interior) que calia trobar alguna dada comprometedora en les adjudicacions del Govern tripartit a CESPA, on hi treballa Roger Junqueras, germà de l’actual vicepresident.

“No hem d’oblidar que estem parlant del germà de Junqueras”, hauria dit Fernández Díaz a De Alfonso, poc abans de la consulta del 9-N. La gravació a la qual ha tingut accés ‘Público’ demostra que el cap de l’Oficina Antifrau li explica al ministre: “Estem investigant coses d’ERC, però són molt dèbils”.

Segons l’àudio, De Alfonso afegeix: “Estic intentant convèncer ara el Grup Planeta perquè em faci una investigació, perquè no apareixi ningú i no sigui pas sospitosa, d’una informació que em va arribar que no sé si és veritat (…) sobre un enriquiment en el municipi de Puigcerdà del pare d’Oriol Junqueras amb temes de terrenys i altres”.

La conversa avança, i Fernández Díaz pregunta a De Alfonso sobre Felip Puig. A això, el cap de l’Oficina Antifrau respon: “D’ell en tinc una cosa, les dues cunyades, eren categoria D, actualment van passar a ser C però eren D en aquell moment, treballaven en un departament de la Generalitat i per un decret firmat per Francesc Homs se les va col·locar com a evenetuals i interines (…)”.

El candidat del PP per Barcelona i De Alfonso continuen la conversa sobre aquest punt, fins que el cap de l’Oficina Antifrau apunta: “Aquí m’he de cobrir jo les esquenes, perquè m’és igual anar a la Fiscalia que dar una leche, recomanacions, treure’l en la memòria, etcètera. Però és clar, una cosa és anar a allò penal i una altra és anar a la nul·litat”.

A això, Fernández Díaz afegeix: “Però aquí queden fatal Felip Puig i Homs…”. “Felip Puig no apareix”, aclareix De Alfonso, però el ministre en funcions insisteix: “Això políticament li fa molt mal” a l’actual candidat de CDC i exconseller de la Presidència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa