El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’exalcaldessa de Sant Cugat renuncia a les primàries de JxCat
  • CA

L’exalcaldessa de Sant Cugat del Vallès Carmela Fortuny ha anunciat aquest dimarts que ha decidit no presentar-se a les primàries de Junts per Catalunya per escollir qui serà el següent alcaldable de la formació per governar aquest consistori. En un comunicat, qui fou batlle d’aquest municipi en substitució de Mercè Conesa després de la seva dimissió ha explicat que “constatant que no hi ha una candidatura única” en aquestes primàries i “pel bé del partit i de la ciutat”, ha pres la decisió de “dedicar l’energia al projecte i no a competir” amb els seus “companys”. Es tracta de Josep Maria Vallès i Carles Brugarolas, que ja han anunciat que es presenten a aquestes primàries.

Fortuny assegura que ha pres aquesta decisió després d’una “profunda reflexió“. Cal recordar que Fortuny va guanyar les darreres eleccions municipals, però no va aconseguir governar perquè Esquerra Republicana, el PSC i la CUP van sumar forces i actualment governa un tripartit en aquesta ciutat.

En el seu comunicat, Fortuny apunta que es dedica “a la política local dels del 2007, amb un interval d’una legislatura com a directora general de serveis socials a la Generalitat de Catalunya”. Afegeix que per a ella “ha estat un orgull” haver estat alcaldessa d’aquesta ciutat i “haver guanyat el 2019 la confiança de la ciutadania per revalidar l’alcaldia acompanyada de persones que representen la transversalitat i l’estima per Sant Cugat”.

Al comunicat també reconeix que li hauria “agradat” poder “tornar a liderar aquest projecte guanyador de Junts als propers comicis del nostre municipi”. Assegura que JxCat és “l’alternativa” al “caos” del govern que hi ha actualment a Sant Cugat. “Les persones que treballem per aquesta alternativa hem de centrar-nos en això amb tota la força i rigor”.

Josep Maria Vallès i Carles Brugarolas

Josep Maria Vallès i Carles Brugarolas són els dos candidats que hi ha actualment en aquestes primàries. Vallès s’ha dedicat durant molts anys al periodisme local, un fet que el situa com a favorit en aquesta cursa per capitanejar JxCat a les properes eleccions al municipi. Brugarolas té un perfil més tècnic, però Vallès és conegut per tot el poble gràcies a la seva trajectòria professional. En declaracions a El Món, el periodista assegurava fa unes setanes que si una cosa té clara és que per recuperar l’alcaldia “cal una llista conjunta amb el PDeCAT”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Català a desembre 07, 2021 | 15:26
    Català desembre 07, 2021 | 15:26
    Una altra que s'ha fastiguejat. Enhorabona i a viure sense respirar l'atmósfera corrupta de la política.
  2. Icona del comentari de: Ricard a desembre 08, 2021 | 10:54
    Ricard desembre 08, 2021 | 10:54
    Per proposar-se com a candidat cal creure en les capacitats a aportar, internes i externes. La decisió de Fortuny l'honora. En tot cas un no té la impressió que l'equip de govern actual sigui gaire solvent. Per tant crec que Junts té possibilitats de guanyar l'alcaldia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa