Marta Vilalta (Torregrossa, Pla d’Urgell, 1986) és una veu que pren cada vegada més relleu a ERC. És portaveu del partit, secretària general adjunta i portaveu també del grup parlamentari dels republicans. Forma part, per tant, de l’eix bàsic de dirigents del partit –a banda dels que tenen càrrecs institucionals– juntament amb el president de la formació, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira. Rep El Món al Parlament l’endemà de la reunió de la consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, i el seu homòleg del govern espanyol, el ministre Félix Bolaños, per intentar rellançar el procés de negociació, aturat des de fa mesos. La mateixa Vilalta reconeix que fins ara la taula de diàleg “fins ara no ha donat el resultat esperat”. Tot i així, es nega a “tirar la tovallola”. I adverteix a Junts que la seva actitud “debilita la part catalana” de la taula.

Quines han de ser les condicions noves que reclamen en la relació amb el govern espanyol?

El que nosaltres volem és que aquest primer contacte entre la consellera Vilagrà i el ministre Bolaños pugui significar un punt d’inflexió. La situació a la qual havíem arribat era bastant crítica, insostenible, perquè no hi havia confiança entre els governs per incompliments reiterats en diversos àmbits i pel cas d’espionatge Pegasus. En aquestes condicions no es pot negociar, però no ho hem de tirar la tovallola. Hem de fer el que calgui per posar les condicions que ens permetin reprendre el diàleg, la negociació per resoldre el conflicte polític, que és pel que som aquí. Això és el que s’ha de treballar els pròxims dies perquè ho puguin ratificar els presidents quan es reuneixin.

Per tant, després de la reunió de dijous s’obren unes negociacions discretes perquè s’arribi amb contingut a la reunió entre Pedro Sánchez i Pere Aragonès?

Segurament. Per concretar les garanties perquè valgui la pena tornar a seure per reprendre el diàleg i la negociació que des d’ERC considerem que és la millor via per resoldre el conflicte polític. N’estem convençuts com a principi, ens ho demanen internacionalment, i a més a més hi ha un consens majoritari en la nostra societat per aquesta via. I ara mateix tampoc hi ha cap alternativa viable per a una resolució democràtica del conflicte que no passi per una negociació.

“L’actitud irresponsable de Junts ha posat més fàcil al govern de l’Estat no comprometre’s en el procés de negociació”

En l’agenda antirepressiva que es demana, hi ha coses que no depenen del govern espanyol, sinó dels jutges. D’altres sí, com per exemple impulsar la reforma del Codi Penal per refer l’article sobre la sedició. Però fa anys que en parlen i no ho fan. Per què creuen que ara pot ser el moment?

Tot depèn de la voluntat política. A l’inici del procés de negociació vam trobar un govern espanyol que admetia el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat, i això va ser un reconeixement històric. El que passa és que des d’aleshores els resultats no han sigut els que esperàvem. Hi ha hagut anades i vingudes i moltes interferències. Tampoc hi ajudat la pandèmia, les eleccions diverses, incloses les de Catalunya. I, sobretot, no hi han ajudat la repressió constant i escàndols com el de Pegasus. Som en un punt crític, o fem tot el possible per generar les condicions per negociar i perquè el govern espanyol impulsi l’agenda antirepressiva o estarem en un camí sense sortia.

Aquesta setmana s’ha revisat al Consell d’Europa l’informe Cilevics, que fa un any ja va posar el focus sobre les mancances democràtiques i la vulneració de drets a l’Estat espanyol. I un any després segueix havent-hi repressió. Cal modificar el Codi Penal, retirar les eurodordres i abordar totes les causes judicials obertes. Volem negociar amb igualtat de condicions i ara mateix no podem perquè se’ns està criminalitzant i reprimint. En unes setmanes hi haurà el judici als membres de la Mesa del Parlament del president Torrent, hi ha la causa del jutjat número 13, la del 18…Això és insostenible. S’ha d’acabar.

Però això no depèn del govern espanyol…

Hi ha coses que sí. El que demanem al govern de l’Estat és que tot allò que depengui d’ells, com impulsar modificacions legislatives, tots els passos que pugui fer, els faci. I no valen excuses. Tampoc valen promeses ni paraules. Hi ha d’haver fets, compromisos. Hi ha d’haver la voluntat clara, com es van comprometre a l’inici del procés negociador, d’anar per la via de la desjudicialització. Ara mateix és on estem posant el focus perquè és imprescindible per poder generar un procés de negociació amb mínimes garanties i igualtat entre les parts. És molt difícil negociar amb qui t’està espiant o amb qui està perpetuant la repressió. Això és insostenible, cal un punt d’inflexió i nosaltres volem provocar-lo.

La portaveu i secretària general adjunta d'ERC, al Parlament, en un dels despatxos del grup parlamentari, on hi ha una fotografia de Marta Rovira, exiliada, i Carme Forcadell, poc després de sortir de la presó / Mireia Comas
La portaveu i secretària general adjunta d’ERC, al Parlament, en un dels despatxos del grup parlamentari, on hi ha una fotografia de Marta Rovira, exiliada, i Carme Forcadell, poc després de sortir de la presó / Mireia Comas

Ja va quedar clar, després del que el mateix PSOE i el PSC van considerar una relliscada de Pedro Sánchez quan va deixar a anar que la fiscalia depenia del govern, que no poden o no volen intentar influir en les acusacions del ministeri públic. Per tant, quin marge hi ha?

Que facin el que estigui a les seves mans. Però precisament per tot això nosaltres demanem l’amnistia. 

Sobre això insisteixen que no hi ha majoria parlamentària…

L’opció més viable i ràpida seria una llei d’amnistia. Si el PSOE volgués, aquesta majoria hi seria, és la majoria de la investidura de Pedro Sánchez. Amb la llei d’amnistia ja no es dependria del jutge de torn ni d’un sistema que pot estar pervertit o esbiaixat. El govern espanyol no pot dir que està compromès amb el diàleg i paral·lelament mantenir la repressió, que per exemple pot portar a la inhabilitació d’un expresident del Parlament per haver permès parlar de la monarquia i de l’autodeterminació. És una barbaritat. El mateix govern espanyol, PSOE, Podem, PSC, i la societat espanyola en conjunt hauria de posar el crit al cel davant d’aquesta vulneració de la llibertat d’expressió.

Per portar el govern espanyol a aquest punt, cal alguna palanca. Faran servir el suport parlamentari al Congrés, o la negativa a donar-los suport?

ERC vol ser útil i fer que les coses passin. La nostra tasca al Congrés i el Senat, i així ens vam presentar a les eleccions espanyoles del 2019 i les vam guanyar a Catalunya, és ser útils per solucionar el conflicte polític i per defensar els interessos de la gent. Quan hi ha hagut la possibilitat d’avançar en agenda legislativa positiva, com amb la llei de ‘només sí és sí’, hi hem sigut. Quan hem cregut que una reforma era insuficient, com amb la reforma laboral, no hi hem donat suport. Quan hi va haver una negociació de pressupostos útil hi vam ser, però quan s’ha fet evident l’espionatge i no hi ha hagut reconeixement per part del govern espanyol, hem votat que no a l’últim decret que es va convalidar. I seguirem posant la força que ens ha donat la ciutadania al Congrés al servei d’aconseguir una resolució democràtica del conflicte i d’aconseguir el millor per a la ciutadania. No fer-ho seria irresponsable i inútil.

Per tant, descarten dir al PSOE que no hi haurà cap mena de suport parlamentari fins que no es vegi algun resultat? En tot cas ho decidiran llei per llei?

És que nosaltres no som els del ‘no a tot’. No ens vam presentar per confrontar el govern espanyol, sinó per utilitzar la força que ens va donar la gent per aconseguir millores per al conjunt de la ciutadania. El govern de l’Estat sap que la situació és molt crítica, els hem fet tots els avisos que no anem bé. S’ha acabat el marge, s’ha acabat el temps de les paraules. La pilota és a la teulada del govern de l’Estat, a la teulada del PSOE. Si són valents i fan allò a què es van comprometre, hi serem perquè és útil per al país i per a la gent. Si el que fan és fer de PP, poden oblidar-se de la complicitat d’ERC.

Després de la reunió de dijous amb la consellera Vilagrà, el ministre Bolaños va dir que cal una negociació entre els diferents sectors de la societat catalana, que és el discurs de Salvador Illa. I va advertir que “mai més es pot repetir la tensió insuportable que hi va haver a Catalunya el 2017”. Això no indica un nou capteniment del PSOE.

En aquesta interpretació s’equivoca el PSOE i especialment s’equivoca el PSC. No hi ha un conflicte intern entre catalans, hi ha pluralitat i és una riquesa, no és un problema. I el que va passar el 2017 no va ser una tensió insuportable, sinó una negativa reiterada de l’Estat d’escoltar el clam majoritari de la ciutadania de Catalunya. Hi havia una majoria al Parlament que va reclamar per activa i per passiva fer un referèndum i el govern espanyol, aleshores de Mariano Rajoy, no va tenir ni tan sols la voluntat de parlar. Hi havia una majoria independentista al Parlament que segueix sent-hi i hi havia un clam social i majoritari per fer el referèndum. Si vam arribar a la situació que vam arribar va ser per la manca d’altura política del govern de l’Estat en aquell moment. El PSOE, Podem, l’actual govern de l’Estat farien bé d’aprendre dels errors del govern de Mariano Rajoy en aquell moment.          

Què esperen de Podem?

Podem sempre ha estat molt més clar en la defensa de la defensa d’una resolució democràtica del conflicte i fins i tot en la defensa de poder fer un referèndum. I sempre han estat en contra de la repressió. Per tant, li reclamem que no oblidi que forma part del govern de l’Estat i que pressioni també a la taula del consell de ministres, que exerceixin la capacitat que tenen, ja que tenen una vicepresidència i ministres.

ERC sempre vol evitar de marcar dates al calendari, però diuen que el moment de les proclames ja ha passat, que cal anar als fets. S’acabarà el 2022 i el president Aragonès haurà de tornar a fer el discurs de Cap d’Any, després que l’any passat ja va reclamar resultats. Esperen tenir-ne aleshores?

El pitjor que podríem fer és posar terminis a un procés de negociació. Si ens creiem que estem en un procés negociador no podem fer veure que és un camí de roses. Tenim posicions molt diferents amb el govern espanyol i hem vist com ha estat de difícil aquests dos últims anys, però no volem tirar la tovallola. Volem negociar al voltant de quina és la proposta política de les dues parts. La nostra és un referèndum d’autodeterminació, quina és la del govern de l’Estat? A hores d’ara encara no la sabem. Ens equivocaríem si poséssim límits temporals, però és evident que han de passar coses i fins ara n’han passat molt poques.

No ens cauen els anells per dir que fins ara la taula de negociació no ha donat el resultat esperat. Però no per això li regalarem al govern espanyol la comoditat de dir-los que s’ha acabat, perquè el que realment genera incomoditat és haver de seure i haver d’afrontar aquest conflicte polític. Hi ha un conflicte i ERC busca solucions i els membres del Govern d’ERC busquen solucions. A vegades trobem a faltar complicitats internes, al Govern i en la majoria independentista. Segurament hauríem sigut més forts en la negociació si la part catalana hagués mostrat més unitat.

Això és pot reconduir amb Junts?

Ens agradaria molt.

Hi ha converses en aquest sentit? Públicament, els dirigents de Junts diuen que no creuen en la taula de diàleg… 

El que ens sap més greu. No aprofitar la majoria que tenim per posar-la al servei del procés de negociació. Nosaltres també pensem que no ha de ser una via exclusiva i que s’han de treballar altres camins alhora. Però ens sap greu que la no participació de Junts en aquest procés de negociació hagi provocat debilitat en la part catalana. Ens agradaria molt que Junts, com vam pactar en l’acord d’investidura del president Aragonès, hi participés. La taula de negociació és entre governs, i ells formen part del Govern. I en lloc de apuntar la pressió sobre el govern de l’Estat, s’equivoquen d’adversari i apunta la pressió cap al company de viatge, cap a ERC, cap al president de la Generalitat. No s’ha deixat mai de treballar per esmenar això, però depèn de si Junts vol sumar-se a la via que creiem que és la millor o si es vol quedar al marge d’aquest procés.

“Qualsevol demòcrata de l’estat espanyol hauria de ser el primer interessat a fer net de males praxis com l’Operació Catalunya o el Catalangate per tenir un estat democràtic”

La nova executiva hi sembla encara més refractària.

Veurem què diu la seva ponència política quan l’aprovin. Però ens vam comprometre conjuntament a donar marge al procés de negociació i això volia dir remar i fer pressió al govern de l’Estat, en lloc de ser un espectador passiu, com ha acabat sent Junts. Aquesta actitud irresponsable ha posat fàcil al govern de l’Estat no comprometre’s en el procés de negociació. Ara creiem que pot obrir-se una nova oportunitat perquè hem arribat a una situació insostenible i cal tancar files.

Si Junts no canvia de plantejament és sostenible mantenir el Govern de coalició?

És una bona pregunta per fer-los-la a ells.

Ells diuen que s’ho plantegen, que estan fent una auditoria i que poden sotmetre-ho a la militància. Què hi diu ERC?

Nosaltres insistirem a parlar amb Junts, com fem de manera constant, perquè puguin sumar-se al procés de negociació, perquè hi hagi la màxima complicitat i la màxima sincronització en tot allò que fem. Sí que creiem que és sostenible, però demanem lleialtat i enfortir el Govern. La crítica constant al Govern, a l’estratègia del company de viatge, no ajuda a caminar cap a la resolució del conflicte ni a servir el país en les qüestions del dia a dia. El soroll constant no ajuda a demostrar que és un govern que està fent una gran feina, en el seu conjunt. 

La posició de Junts ha sigut molt crítica amb la reunió de la consellera Vilagrà i el ministre Bolaños. La principal queixa és que ni tan sols després de trobada s’ha aconseguit cap reconeixement per part del govern espanyol respecte de la seva responsabilitat en el cas Pegasus. Els ha decebut?

L’actitud del govern espanyol en aquest afer està molt lluny del que hauria de fer un govern democràtic. Però, davant d’això, ens quedem en la crítica i el no a tot o intentem buscar unes condicions que ens permetin intentar construir un marc en què això no es pugui repetir? Si et quedes en un racó dient ‘com que no has fet res, jo no em mouré’, no canviarà res. De tota manera, continuarem denunciant la vulneració de drets que ha implicat, per exemple en la comissió del Parlament Europeu en què s’investiga, en què participen la nostra eurodiputada Diana Riba i el president Puigdemont.                   

Bolaños es va limitar a reconèixer que hi havia una “discrepància” entre la interpretació de cas Pegasus. I va deixar clar que considera que l’espionatge amb autorització judicial no és cap vulneració de drets. Això implica l’acceptació de l’espionatge que se li va fer al president Aragonès quan era vicepresident.

És evident que això no és acceptable, però la declaració del ministre ja comença reconeixent les discrepàncies. És evident que ni amb autorització ni sense no pots espiar el contrincant polític i molt menys representants institucionals. I el gran problema és que en realitat no sabem què va passar perquè no hi ha cap mena de transparència. Tot plegat demostra unes mancances enormes dels fonaments  democràtics de l’Estat. El govern espanyol hauria de ser el primer interessat a aclarir els fets. Si no ho fa, demostra que no actua com actuarien els governs de la resta d’estat democràtics d’Occident. 

Aquests dies estem sentint els àudios de les converses del comissari Villarejo, la majoria dels quals publicats per aquest diari, que proven el que se sospitava sobre el comportament de les clavegueres de l’Estat. El Catalangate n’és una altra prova i ja en època del govern del PSOE. Què s’hi pot fer amb aquest ‘deep state’?

Canviar això hauria de ser una demana de la societat espanyola en el seu conjunt. Qualsevol ciutadà que cregui en la unitat d’Espanya, com pot defensar que hi hagi aquestes pràctiques? Qualsevol demòcrata de l’estat espanyol hauria de ser el primer interessat a fer net d’aquestes males praxis per tenir un estat democràtic. Perquè això, en els darrers anys, ha contra l’independentisme, però pot afectar qualsevol. Aquest ‘deep state’ està al servei d’uns pocs que volen mantenir la manera de fer dels poders del règim del 78. Com que no es va fer net durant la Transició, s’ha abonat el tot s’hi val contra la dissidència i encara ara en paguem les conseqüències.    

La portaveu i secretària general adjunta d'ERC, al Parlament / Mireia Comas
La portaveu i secretària general adjunta d’ERC, al Parlament / Mireia Comas
Més notícies
L'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz

Els independentistes volen justícia al Congrés pels àudios de Fernández Díaz

Notícia: Els independentistes volen justícia al Congrés pels àudios de Fernández Díaz
Comparteix
ERC, Bildu, Junts, PDeCat, la CUP i el BNG demanen un informe per treure l'entrellat de la trama
Notícia: Els independentistes volen justícia al Congrés pels àudios de Fernández Díaz - Mobile

El cinisme de Bolaños

Notícia: El cinisme de Bolaños
Comparteix
"Si per al govern "més progressista de la història", l'espionatge del CNI a un vicepresident de la Generalitat autoritzat per un jutge és acceptable (...) la pregunta és sobre què s'hi pot dialogar"
Notícia: El cinisme de Bolaños - Mobile
Carles Puigdemont a Brussel·les / ACN

Puigdemont, duríssim contra el diàleg amb l’Estat: “Tenen els fonaments podrits”

Notícia: Puigdemont, duríssim contra el diàleg amb l’Estat: “Tenen els fonaments podrits”
Comparteix
El president a l'exili demana reunificar l'independentisme davant les revelacions sobre l'Operació Catalunya publicades per El Món
Notícia: Puigdemont, duríssim contra el diàleg amb l’Estat: “Tenen els fonaments podrits” - Mobile
El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, en un acte / ACN

Puigneró vol explicacions sobre la reunió d’Aragonès amb Sánchez

Notícia: Puigneró vol explicacions sobre la reunió d’Aragonès amb Sánchez
Comparteix
El vicepresident demana menys reunions i més fer perdre votacions a Sánchez
Notícia: Puigneró vol explicacions sobre la reunió d’Aragonès amb Sánchez - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: DUI a juny 24, 2022 | 21:19
  DUI juny 24, 2022 | 21:19
  Deixeu d'intentar pendre el pèl. Foteu un ridícul espantós. Aixequeu la DUI que els catalans vam votar o plegueu.
  • Icona del comentari de: ridícul espantos? a juny 25, 2022 | 11:30
   ridícul espantos? juny 25, 2022 | 11:30
   més espantos que un batxiller foll suspenent la DUI i fugint deixant-ho tot enmerdat?
   • Icona del comentari de: Més clar? a juny 26, 2022 | 01:56
    Més clar? juny 26, 2022 | 01:56
    Si ERC, Junts i CUP no tinguéssin por de perdre el sou, estarien tramant la Independència amb el batxiller foll que dius, el que manté allò que va votar Catalunya, l'Estat Català fora de l'abast de la repressió que atenalla ERC, Junts i Cup, que dona vida als traïdors que tenim a les cúpules d'ERC, Junts i Cup.
    • Icona del comentari de: El batxiller foll manté allò que va votar Catalunya??? a juny 26, 2022 | 09:52
     El batxiller foll manté allò que va votar Catalunya??? juny 26, 2022 | 09:52
     Per a tu suspendre la DUI en 8 segons i fugir deixant-ho tot enmerdat és mantenir el que vam votar i guanyar sota les porres dels piolines? Millor procura no escriure comentaris quan tornes torrat a les 2 de la matinada...
 2. Icona del comentari de: Fora vividors del nostre Parlament a juny 24, 2022 | 21:22
  Fora vividors del nostre Parlament juny 24, 2022 | 21:22
  Quines galtes arriba a tenir la Vilalta! Ara resulta que els colonialistes es pixen a la boca d'ERC (ii, de retruc a la de tots els catalans que ERC diu que representa) per culpa de JUNTS. A qui es pensen que enganyen, la trepa d'ERC? Perquè no diuen d'una vegada que són republicans espanyolistes?
  • Icona del comentari de: Anònim a juny 24, 2022 | 22:12
   Anònim juny 24, 2022 | 22:12
   I perquè JuntsXlapasta i juntsxdividir no diuen que són sociovergents? Perquè tenen feina refundant-se un cop més, potser?
   15
   Icona de dislike al comentari de: Anònim a juny 24, 2022 | 22:12 31
   Respon
   • Icona del comentari de: Si a juny 25, 2022 | 02:47
    Si juny 25, 2022 | 02:47
    Hem de treure els merdes que el estado podrit ens ha colat/comprat.
    • Icona del comentari de: Si noi, a juny 25, 2022 | 15:05
     Si noi, juny 25, 2022 | 15:05
     quant tregueu les merdes, os votaràn menys que a CiUmarrano's
    • Icona del comentari de: Totalment a juny 26, 2022 | 01:58
     Totalment juny 26, 2022 | 01:58
     Això a tots els partits
   • Icona del comentari de: Cat a juny 25, 2022 | 15:31
    Cat juny 25, 2022 | 15:31
    Veig molt nerviosets als juntaires, que encara estan debatent quina serà la seva estratègia. 5 anys i encara no ho saben. D'això se'n diu no perdre cap oportunitat. Hahahahahahahahahahahahaha
  • Icona del comentari de: Mala peça al teler a juny 24, 2022 | 23:55
   Mala peça al teler juny 24, 2022 | 23:55
   El caos de Junts i l'estupidesa dels seus dirigents estan fent molt de mal. La política en negatiu i posar pals a les rodes és el pitjor que es pot fer. Hi ha un grup minoritari que té com a objectiu rebentar-ho tot.
   14
   Icona de dislike al comentari de: Mala peça al teler a juny 24, 2022 | 23:55 14
   Respon
   • Icona del comentari de: Go veig be a juny 26, 2022 | 02:00
    Go veig be juny 26, 2022 | 02:00
    Posar pals les rodes de les cúpules d'ERC, Junts i Cup és bo.
   • Icona del comentari de: valeri a juny 26, 2022 | 09:12
    valeri juny 26, 2022 | 09:12
    El pitjor que es pot fer Srs de ERC es llegar el cul del Sanchez. Mai hauria cregut que ERC arribes tant avall. Botiflers dels pebrots.
  • Icona del comentari de: Quina colla a juny 24, 2022 | 23:59
   Quina colla juny 24, 2022 | 23:59
   La Diputació de Barcelona no té una presidència independentista gràcies a Junts, i a Puigdemont que va prioritzar els seus interessos personals.
 3. Icona del comentari de: Angelblau a juny 24, 2022 | 21:27
  Angelblau juny 24, 2022 | 21:27
  Esquerra RENEGADA de Catalunya
  • Icona del comentari de: Anònim a juny 24, 2022 | 22:09
   Anònim juny 24, 2022 | 22:09
   Juntsxdividir i JuntsXlapasta
   • Icona del comentari de: Junts amb ERC a juny 25, 2022 | 02:54
    Junts amb ERC juny 25, 2022 | 02:54
    Junts amb ERC
    • Icona del comentari de: Si noi, a juny 25, 2022 | 14:05
     Si noi, juny 25, 2022 | 14:05
     explicali als juntaires (politics, assalariats i becaris) que van a la contra de tot i tothom sense oferir cap alternativa, només buscan merder... Està demostrat que quan portan el timó, només donan voltes a Ítaca sense voler entrar a port quan surt l'oportunitat com el coitus interrumptus del batxiller foll.
    • Icona del comentari de: Anònim a juny 25, 2022 | 15:33
     Anònim juny 25, 2022 | 15:33
     No pateixis, mai aniran plegats, d'això fa temps que se n'ocupa esquerra, de fet des de que van ensarronar amb la mentida de la DUI de 8 segons
     • Icona del comentari de: Necessites un bon metge, del cap... a juny 26, 2022 | 06:52
      Necessites un bon metge, del cap... juny 26, 2022 | 06:52
      El batxiller foll no va suspendre la DUI en 8 segons abans de fugur deixant-ho tot enmerdat? Què acabes d'aterrar de mart? Il·luminans...
    • Icona del comentari de: Cat a juny 25, 2022 | 15:45
     Cat juny 25, 2022 | 15:45
     Mai de la vida
 4. Icona del comentari de: Cat a juny 24, 2022 | 21:29
  Cat juny 24, 2022 | 21:29
  Des de l'inici de la legislatura els sociovergènts han treballat perquè res funcioni o funcioni malament. Després sortiran a cridar que hem d'anar plegats, això sí, sota les seves ordres i condicions.
  • Icona del comentari de: Si company a juny 25, 2022 | 02:52
   Si company juny 25, 2022 | 02:52
   Si company, però jo els anomeno ErcVergents, més precís a l'hora d'acotar a als Nostres Traïdors. I completan el el pesebre botifler, la figureta de la Cup xiulant... cagant?
   • Icona del comentari de: pel company corruptgent a juny 25, 2022 | 11:33
    pel company corruptgent juny 25, 2022 | 11:33
    de quin partit eta aquell batxiller foll, que mai vam votar, i va suspendre la DUI fa 5 anys en segons abans de fugir deixant-ho tot enmerdat?
   • Icona del comentari de: Anònim a juny 25, 2022 | 15:35
    Anònim juny 25, 2022 | 15:35
    Potser són vergents, però mai arribaran a ser tant lladres i corruptes com la versió original dels corruptgents sociovergents. Mans netes noi. Tu ves votant als lladres
    • Icona del comentari de: Innocent a juny 26, 2022 | 02:03
     Innocent juny 26, 2022 | 02:03
     Temps al temps.
 5. Icona del comentari de: maria a juny 24, 2022 | 21:33
  maria juny 24, 2022 | 21:33
  T'hauries de fer monja, Marta. Fa més per tu.
  • Icona del comentari de: Anònim a juny 24, 2022 | 22:10
   Anònim juny 24, 2022 | 22:10
   La madre superiora de la màfia dels Pujol ja li ha dit que el convent és ple.
   • Icona del comentari de: Sisplau a juny 25, 2022 | 02:53
    Sisplau juny 25, 2022 | 02:53
    Ple dels d'ERC, si? No hi ha lloc.
    • Icona del comentari de: Anònim a juny 25, 2022 | 15:37
     Anònim juny 25, 2022 | 15:37
     Ple de 3%, de palau de Pretoria, de Pujols i de tota la merda convergent. Pels altres no hi havia lloc ni el van demanar mai. I Puigneró volent fer un pelotazo a l'aeroport encara
     • Icona del comentari de: Pel Tròs a juny 26, 2022 | 02:15
      Pel Tròs juny 26, 2022 | 02:15
      3% dius, innocent? El tant per cent mai ha set fixe. Com a tots els ajuntaments, el suborn depèn del cas, i Tots els partits hi son pel tròs. És l'herència d'españa, la que ens fa esclaus, la que ens traurem de sobre.
 6. Icona del comentari de: Joan a juny 24, 2022 | 21:44
  Joan juny 24, 2022 | 21:44
  BOTIFLEEEEEEEERS .....
  • Icona del comentari de: Anònim a juny 25, 2022 | 15:38
   Anònim juny 25, 2022 | 15:38
   Que bé que et defineixes. Ja han passat els 8 segons o encara heu de rumiar que fer?
 7. Icona del comentari de: JUNQUERAS UN ESPAÑOL MISERABLE a juny 24, 2022 | 21:52
  JUNQUERAS UN ESPAÑOL MISERABLE juny 24, 2022 | 21:52
  Marxa a España PSOE.ESPANYOLISTA. ERC xusma psoe.espanyolista.
  • Icona del comentari de: Traca a juny 25, 2022 | 14:54
   Traca juny 25, 2022 | 14:54
   155. Ferrovial J.
  • Icona del comentari de: Anònim a juny 25, 2022 | 15:40
   Anònim juny 25, 2022 | 15:40
   Que vagi a Waterloo amb el refiero de les 155 monedes, aquest si que en sap de robar i guardar-se les esquenes
 8. Icona del comentari de: Avia a juny 24, 2022 | 22:15
  Avia juny 24, 2022 | 22:15
  No pateixi tenen la taula a tocar....
  • Icona del comentari de: Si que era a tocar... a juny 25, 2022 | 14:25
   Si que era a tocar... juny 25, 2022 | 14:25
   ... però els corruptgents li han fet la feina a Sánchez des del primer dia, Escaña queda com el dialogant i l'independentisme català com uns aixalabrats que no es posan d'acord. Gràcies corruptes prUcessistes, sempre fent la feina bruta als hidalgos mesetarios...
 9. Icona del comentari de: Anna C. G. a juny 24, 2022 | 22:30
  Anna C. G. juny 24, 2022 | 22:30
  Quin cinísme que gasta aquesta noiota!
  • Icona del comentari de: Cat a juny 25, 2022 | 15:47
   Cat juny 25, 2022 | 15:47
   La Borràs i en coscuvillas no són cínics i mentiders? Renoi, els oftalmòlegs tenen feina endarrerida
 10. Icona del comentari de: Rosa a juny 24, 2022 | 22:39
  Rosa juny 24, 2022 | 22:39
  Amb aquesta dona sempre tinc el dubte de si és tonta del tot, si ho fa veure o si es pensa que els tontos som nosaltres i ens pot enredar. ER segueix agenollada davant del PSOE encara que aquests se'ls pixin al damunt. Algun dia se sabrà a canvi de què li van donar l'indult al Junqueras. Què a sobre pretenguin que la culpa de l'estafa del diàleg és de Junts i que ens ho vulguin fer creure a nosaltres és una prova de la falta de capacitat cognitiva d'aquesta genteta.
  • Icona del comentari de: Anònim a juny 25, 2022 | 15:43
   Anònim juny 25, 2022 | 15:43
   Vols dir com els corruptgents de la sociovergència juntaire? Aquests si que son uns mestres. Diputacions, 15 consells comarcals i més de 36 ajuntaments aconseguits sense que ningú els hagi votat i tots llepant el cul al seus socis del pzo€.
  • Icona del comentari de: Anònim a juny 25, 2022 | 15:50
   Anònim juny 25, 2022 | 15:50
   I tant que es culpa de junts. En els 8 segons més vergonyosos de la història de Catalunya, el refiero va desproclamar la independència per dialogar amb l'estat. Des de llavors, n'ha boicotejat tot intent per part de ERC, ja es va veure amb la comèdia d'en torra i els nervis que gasten ara. I no voler veureu es de burros o pertorbats.
 11. Icona del comentari de: Gerard de sarria a juny 24, 2022 | 22:45
  Gerard de sarria juny 24, 2022 | 22:45
  Fora vividors. Fora carotes.
  • Icona del comentari de: Anònim a juny 25, 2022 | 15:44
   Anònim juny 25, 2022 | 15:44
   Doncs comença a passar, que estem farts de lladres corruptgents
   • Icona del comentari de: ErCupVergents a juny 26, 2022 | 02:11
    ErCupVergents juny 26, 2022 | 02:11
    No et deixis altres corruptes i traïdors digue-ho bé: ErCupVergents.
 12. Icona del comentari de: joanka a juny 24, 2022 | 22:51
  joanka juny 24, 2022 | 22:51
  no sinal final resultara que traïr als catalans, rendir-se als espanyols incondicionalmnet, endarrerir sine-die gracies a esquerra ... tot ho fan pel nostre benestar... no pas per mantenir-se al poder al preu que sigui encara que sigui enganyar a tots els catalans que creiem en la independwncia... sort de gent com tu i la teva esquerra que si no igual ja tindriem independencia i es clar no ens aniria tant bé com estat conquistats robats etc...
  • Icona del comentari de: Endarrerir? a juny 25, 2022 | 11:38
   Endarrerir? juny 25, 2022 | 11:38
   Miss Catalunya, Fuigpelmón i el pallasso Torra han endarrerit la independència durant més de 10 anys. Ara que han perdut la presidència ho continuan fent boicotejant la taula per demanar AMNISTIA I AUTODETERMINACIÓ sense oferir cap alternativa millor.
 13. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a juny 24, 2022 | 23:11
  Pere Llimonera i Citronell juny 24, 2022 | 23:11
  Els ultims goberns espanyols ho han fet tan malament que mereixen perdre Catalunya. Es que no pot ser d'altre manera, mereixen que Catalunya aixequi la DUI i proclami la independència al parlament per majoria absoluta.
  • Icona del comentari de: Si noi, a juny 25, 2022 | 11:42
   Si noi, juny 25, 2022 | 11:42
   per que no va tornar el batxiller foll, com va prometre, per aixecar la DUI? per què no va aixecar la DUI el pallasso Torra? menys fums hipòcrita corruptgent...
   • Icona del comentari de: Cat a juny 25, 2022 | 15:52
    Cat juny 25, 2022 | 15:52
    Ni torna ni tornarà, no té collons i ja s'ha preocupat de tenir la vida molt ben remunerada.
   • Icona del comentari de: Els hem d'escombrar a juny 26, 2022 | 02:08
    Els hem d'escombrar juny 26, 2022 | 02:08
    La DUI és aprovada en seu parlamentària catalana, i suspesa en espera de que españa pacti la separció. No ho farà. Doncs el Parlament de Catalunya ara mateix està legitimat pe fer efectiu el que es va votar i aprovar: La DUI. Les cúpules d'Erc, Junts i Cup no ho fan per que no volen perdre el sou. Els hem d'escombrar.
 14. Icona del comentari de: Joan de l'Os a juny 24, 2022 | 23:17
  Joan de l'Os juny 24, 2022 | 23:17
  Lliçó magistral de cinisme paridista d'esquena al país. Tan bé que aniríem si ningú entorpis lliurar-nos incondicionalment al PSOE... ! Un lluminós futur d'alliberament nacional s'obria pas, oi? Ja ho estic veient ! Tot a rodar per culpa dels convergents.. perquè no cal dir que per als republicans d'ara ( com abans pels socialistes) tota oposició al seu projecte d'hegemonia politica sense canvi polític és estigmatitzat con a convergent. L', independentisme popular no existeix i no té força política.
 15. Icona del comentari de: Jm a juny 24, 2022 | 23:46
  Jm juny 24, 2022 | 23:46
  Però Farchanchez farà alguna proposta per a Catalunya? A banda de vendre la merda d'indults té alguna altra proposta? Aquest govern "republicà" és una colla d'imbècils.
 16. Icona del comentari de: La increible ineptitud d'ER a juny 24, 2022 | 23:47
  La increible ineptitud d'ER juny 24, 2022 | 23:47
  Aquest pagafantes d'ER, a banda de venuts i caragirats, son tan babaus i beneïts del cabàs que es fa difícil de creure: és més que evident que el PSOE no els està concedint res de res, ni els hi concedirà absolutament cap "triomf" que poguessin exhibir com a balanç de gestió (ni "taula de diàleg" ni res de res), ja que es tracta d'una estratègia perfectment planificada i sistemàtica per part del gobierno Sánchez i el PSOE, i aplicada a consciència i sense concessions, per desacreditar ER com a gestors davant la societat catalana i assegurar així que el PSC els passi al davant i es faci amb el govern de la Generalitat com a "el solucionador". I ER, sense entendre què passa, fent-los-hi el joc!
  • Icona del comentari de: Cat a juny 25, 2022 | 15:54
   Cat juny 25, 2022 | 15:54
   Em sembla que esquerra ha llegit millor que vol la gent que els juntaires, que es passen el dia fent màgia i refundant-se després d'autodividir-se.
   • Icona del comentari de: Ets un reaccionari a juny 25, 2022 | 20:50
    Ets un reaccionari juny 25, 2022 | 20:50
    Els juntaires no sé que fan ni m'interessa, però ER és ara mateix, clarament, un partit reaccionari sostenidor de la monarquia, la "unidad de España" i del corrupte Règim del 78, escuder del gobierno Sánchez còmplice del Marroc i enemic dels pobles que lluiten per la independència. No crec que sigui això el que els catalans volen...
    • Icona del comentari de: Si noi, a juny 26, 2022 | 10:02
     Si noi, juny 26, 2022 | 10:02
     El batxiller foll va fer la feina a la monarquia bananera en contra del que vam votar i guanyar sota les porres dels piolines quan va suspendre la DUI en 8 segons abans de fugir deixant-ho tot enmerdat, son fets comprovables. Què ets un reaccionari begut?
 17. Icona del comentari de: Fart de Caspanya i fart de pallassos i pallasses a juny 25, 2022 | 00:48
  Fart de Caspanya i fart de pallassos i pallasses juny 25, 2022 | 00:48
  "El govern de l’Estat sap que la situació és molt crítica” El govern de l'Estat ESPANYOL sap que la situació és: que sou a part de rucs, teniu la incurable Síndrome d'Estocolm com la majoria de Catalans feliçment vivint a la Col·lònia feliç de Catalunya. Foteu pena i molta molta vergonya. No teniu ni decència ni una mica d'orgull perquè us deixin de violar políticament?
 18. Icona del comentari de: Vendetta a juny 25, 2022 | 00:50
  Vendetta juny 25, 2022 | 00:50
  Dimitiu o pengeuvos jo per mi la 2, fastic de botiflers er jxc cup momium y anc botiflers
 19. Icona del comentari de: Sisplau a juny 25, 2022 | 02:43
  Sisplau juny 25, 2022 | 02:43
  Totes plegades voleu ser també una vergonya? Catalunya necesita ser Estat. Hi ha aprovada una Declaració d'Independència al nostre parlament, votada per les Catalanes, democràticament. Actueu, o deixeu pas.
  • Icona del comentari de: Per reclamacions hauràs d'anar a Waterloo a juny 25, 2022 | 11:45
   Per reclamacions hauràs d'anar a Waterloo juny 25, 2022 | 11:45
   A un palauet a un barri ric hi trobaràs al batxiller foll que va suspendre la DUI en segons abans de fugir deixant-ho tot enmerdat. Li ha quedat una generosa pensió vitalicia que mai s'ha guanyat.
   • Icona del comentari de: Exacte a juny 26, 2022 | 02:18
    Exacte juny 26, 2022 | 02:18
    Si per que a Waterloo és on hi ha el Govern que vam votar.
    • Icona del comentari de: Gens exacte, deus anar torrat... a juny 26, 2022 | 10:07
     Gens exacte, deus anar torrat... juny 26, 2022 | 10:07
     És el que passa quan escrius comentaris a quarts de 3 de la matinada d'un diumenge.
 20. Icona del comentari de: Doña Vilalta del Caudillo Ferrovial il Junqueras a juny 25, 2022 | 05:55
  Doña Vilalta del Caudillo Ferrovial il Junqueras juny 25, 2022 | 05:55
  Pobre ERC, amb aqusts destralers incults, ineptes i galtes al davant. Junque4as son NOMINES I ESPAÑA. Ja nomes enganyen als rucs i someres espanyoles que els voten. Junqueras un PASTOR VENUT A ESPAÑA, quin miserable farsant
  • Icona del comentari de: Anònim a juny 25, 2022 | 15:56
   Anònim juny 25, 2022 | 15:56
   Anna que ja sabem que a tu t'agraden més els reietons, com el mataelefants i el de Waterloo. A part dels capellans i les mares superiores, oi putilla?
  • Icona del comentari de: Traca a juny 25, 2022 | 16:11
   Traca juny 25, 2022 | 16:11
   155.ferrovial J.
 21. Icona del comentari de: Cge a juny 25, 2022 | 07:01
  Cge juny 25, 2022 | 07:01
  Tu et penses que parles amb ences?, compreu-se un convent com a seu, sou insuportables tots els de ER, no aguanto que ens vingueu a donar lliçons ,quan per culpa vostre estem com estem.
  • Icona del comentari de: Anònim a juny 25, 2022 | 15:58
   Anònim juny 25, 2022 | 15:58
   Com el de la vostre mestressa la mare superiora, vols dir? No gracies, no volem lladres en conxorxa continua.
  • Icona del comentari de: Anònim a juny 25, 2022 | 16:01
   Anònim juny 25, 2022 | 16:01
   Perquè el dels 8 segons no en té cap culpa, oi? Haguessis vist lo contents que estaven els krlesboys i que ufanosos que voltaven pel parlament després d'aquells nefastos 8 segons. Tot eren somriures. Ep! Tots a una a culpar als altres del ridícul més gros de la història de Catalunya.
 22. Icona del comentari de: Erc, almoines mamíferes a juny 25, 2022 | 07:06
  Erc, almoines mamíferes juny 25, 2022 | 07:06
  Catalunya mereix bons politics, no rabassaires i galtes com el Junqueras i els seus tontaines. ERC, colla de vividors, ineptes i morts de gana. Aquesta polleta es un trios de carn i poc més
 23. Icona del comentari de: Àcrata. a juny 25, 2022 | 07:45
  Àcrata. juny 25, 2022 | 07:45
  Cínica, barruda, mentidera, aprofitada... en una paraula: una política.
  • Icona del comentari de: Totxanes de junqueras, la imbecilitat animal a juny 25, 2022 | 09:02
   Totxanes de junqueras, la imbecilitat animal juny 25, 2022 | 09:02
   Pobreta, es una gravadora .reproductora del MISSAL ESPANYOLISTA DE DON JUNQUERAS EL RETROGRADO. Es la buidor absoluta, es un lloro xerraire. Una entrevista amb una PARET TOTXANA.
 24. Icona del comentari de: Pilar a juny 25, 2022 | 08:15
  Pilar juny 25, 2022 | 08:15
  Com que saben que la taula fake no arribarà enlloc, a can Ñerk necessiten carregar-li la culpa a qui sigui. Junts va fer bé de no prestar-se a aquestes performances que sols valen per netejar-li la cara al R78 a nivell internacional. Avui en dia, Ñerk ha reculat del pacte del MHP Torra, que ja era de mínims, i ni així n'han tret res...
  • Icona del comentari de: Anònim a juny 25, 2022 | 16:03
   Anònim juny 25, 2022 | 16:03
   Que nerviosos us veig als juntaires, em recorda quant en la última taula en torra la va boicotejar tant com va poder, i quan va veure que era impossible, va voler sortir a la foto. D'això si que se'n diu cinisme.
 25. Icona del comentari de: John Stein a juny 25, 2022 | 08:30
  John Stein juny 25, 2022 | 08:30
  Govern dels Imbecils del Aragonés, feu fastic, rucs, gossos i espanyols. Catalunya no es erc, aquest partit de traidors, galtes i vividors espanyols
  • Icona del comentari de: Un altre corruptgent torrat que no assumeix els resultats electorals a juny 26, 2022 | 10:12
   Un altre corruptgent torrat que no assumeix els resultats electorals juny 26, 2022 | 10:12
   ERC té un escó més que els corruptgents, assumeix-ho. No fagis com el batxiller foll que en lloc d'assumir la gran victoria de l'1-O que vam votar i guanyar sota les porres dels piolines, va trigar setmanes a donar el resultat, 8 segons a suspendre la DUI, i hores a fugir deixant-ho tot i tothom enmerdat.
 26. Icona del comentari de: Groc a juny 25, 2022 | 09:35
  Groc juny 25, 2022 | 09:35
  Totes les minyones de JxC ,carregent contra ERC Sou tan prebisibles ,que no se si sou tontos o espavilats subansionats. Ara a concorre qui insulta mes i millor
  • Icona del comentari de: Princesa a juny 25, 2022 | 12:25
   Princesa juny 25, 2022 | 12:25
   Al Groc li surt el supremacisme mascle. Deu ser per les «totis» i els «tapagots» que no reïxen als programes de cura masclista. Groc, has d'anar a un curset de la «totis» a veure si et curen.
 27. Icona del comentari de: El cit campejador a juny 25, 2022 | 11:03
  El cit campejador juny 25, 2022 | 11:03
  Me encanta que entre las ratas indepes supremacistas os pegueis. Es lo que tiene ser unos nazis
 28. Icona del comentari de: Ricard a juny 25, 2022 | 11:09
  Ricard juny 25, 2022 | 11:09
  Amb els criminals castellans no es pot negociar.
 29. Icona del comentari de: gatemprenyat a juny 25, 2022 | 11:16
  gatemprenyat juny 25, 2022 | 11:16
  Quin sentit té parlar de negociació si no hi ha negociació? Quin sentit té parlar de taula de diàleg si no serveix per a res? Perquè ERC parla d'amnistia si ja han dit que no? Amb què pretén ERC pressionar Madrid? Perquè ERC parla de referèndum d'autodeterminació si ja han dit mil vegades que no? La història ens ensenya que si mai hem avançat és només quan hem optat per la unilateralitat, sense subordinar-nos a Madrid. I evidentment això té costos, i cal ser adults i assumir-los. La resta és, en el millor dels casos, inútil.
  • Icona del comentari de: Anònim a juny 25, 2022 | 16:06
   Anònim juny 25, 2022 | 16:06
   Potser perquè ho demana la comunitat internacional, que és qui ens ha de reconèixer. S'ha de ser burro per no veure-ho. Si fins i tot els 8 segons de la vergonya van ser per dialogar...... En fi, un altre hooligan juntaire que no escolta el que li diu l'amo
   • Icona del comentari de: gatemprenyat a juny 25, 2022 | 19:57
    gatemprenyat juny 25, 2022 | 19:57
    Doncs no veig la "comunitat internacional" per enlloc. Qui és aquesta "comunitat internacional"? Alemanya? França? Rússia? Els EUA? La Comissió Europea? El Parlament europeu? Gràcies d'antuvi per la resposta.
 30. Icona del comentari de: “L’actitud irresponsable de Junts ha posat més fàcil al govern de l’Estat no comprometre’s en el procés de negociació” a juny 25, 2022 | 11:28
  “L’actitud irresponsable de Junts ha posat més fàcil al govern de l’Estat no comprometre’s en el procés de negociació” juny 25, 2022 | 11:28
  Més clar no es pot dir. Fa 5 anys el batxiller foll va suspendre la DUI i va fugir deixant-ho tot enmerdat, ara els corruptgents han boicotejat la taula per demanar AMNISTIA I AUTODETERMINACIÓ des del primer dia i sense oferir cap alternativa millor que seure i parlar. Aviat posaran una estatua de Fuigpelmón devant del Congreso per agraïr-lis la feina feta als corruptgents com garants de la unidaz de caspaÑa...
 31. Icona del comentari de: Esquerra d'assassins i racistes a juny 25, 2022 | 12:31
  Esquerra d'assassins i racistes juny 25, 2022 | 12:31
  Sanchez es felicita de la matança d'emigrants, com bon nazional.socialista que es, Gracias junqueras de españa
 32. Icona del comentari de: Ricard a juny 25, 2022 | 15:06
  Ricard juny 25, 2022 | 15:06
  La situació crítica és per als catalans, els diguin també valencians o illencs. Els castellans, gallecs i bascos estan encantats de la vida. Els imbècils, que ho paguem tot, i ens ho paguen amb repressió i expoli, només som nosaltres.
 33. Icona del comentari de: fat boy a juny 25, 2022 | 15:35
  fat boy juny 25, 2022 | 15:35
  Ni una agressio AMB resposta!.
 34. Icona del comentari de: Anònim a juny 25, 2022 | 16:14
  Anònim juny 25, 2022 | 16:14
  M'encanta veure com els folls corrupgents sociovergents treuen escuma per la boca, que no en tenen ni idea d'anar junts ni entre ells mateixos. Va aneu a refundar-vos i a pensar estratègies, que en 5 anys encara no heu tingut temps de pensar-hi amb tanta guerra interna. A que no triguen ni 2 dies a "exigir" que anem plegats? Hahahahahahahahahahahahaha Anem bé!
 35. Icona del comentari de: Erc, genocides españols a juny 25, 2022 | 19:10
  Erc, genocides españols juny 25, 2022 | 19:10
  Pobreta la figa.flor del Junqueras, aquest miserable español, venut al genocida del poble Saharaui. Junqueras, fas vergonya, español
 36. Icona del comentari de: Pere a juny 25, 2022 | 22:09
  Pere juny 25, 2022 | 22:09
  ER aliats del genocida espanyol que felicita al Marroc per la feina ben feta d'assassinar immigrants. Del partit del gobierno que va donar suport al 155. Del partit del gobierno que segueix adobant la repressió a l'independentisme. Aquesta és l'esquerra progressista, feminista i no sé quants Ismes més: Aliats dels assassins espanyols i dels policies i jutges espanyols.
 37. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a juny 26, 2022 | 00:19
  Luisnomeacuerdo juny 26, 2022 | 00:19
  Gobierno de la nación española, se dice España, paleta tractoriana, se dice España por mucho que os escueza a los fascistas independentistas decir ese nombre. Pero eso se arregla copiando 1714 veces. Mandato tontina cámbiale las pilas al aparatito .
 38. Icona del comentari de: 1234 a juny 26, 2022 | 09:08
  1234 juny 26, 2022 | 09:08
  ERC, això és tot el que us queda? Ni funciona la taula, ni heu respectat cap de les promeses fetes abans de l'1 d'octubre, ni heu sigut capaços de mantenir l'estatus del català, ni i vertir un euro a rodalies, ni...res de res. Independentistes: mentida. Catalanistes: mentida. Ara com justificaren donar suport a un gobierno que felicita la policia marroquina i espanyola per humiliar, ferir i matar immigrants desesperats? Com gestionareu aquesta vergonya? Fent sortir a la bleda de la Tània Vergés a parlar d'alguns micro-masclisme o contractant un altre troll? Perquè els de El Món ja no dóna per a més. Fins i tot el més ric de vosaltres comprendrà que algú que fa cinc anys que només estiu "corrupgent" i "batxiller foll" (limitadet de vocabulari, el pobre) potser li cal una mica d'ajuda. Pagueu classes de reforç als vostres trolls, perquè comencen a fer pena. Pel que fa als arguments de la Vilalta...mireu, no es pot enganyar a tothom sempre. Passareu a la historia com els grans mentiders de la Catalunya contemporània. I no d'aquí a cent anys. Molt abans que no us penseu. No es poden salvar ni Junts ni la Cuuuup, però la decepció més gran ha estat la d'ERC, segurament perquè, de tots els partits, era l'últim que jo pensava que renunciaria a la independència.
  • Icona del comentari de: Si noi, a juny 26, 2022 | 10:17
   Si noi, juny 26, 2022 | 10:17
   tenim l'enemic al Govern, els corruptgents des del primer dia han fet la feina a Sánchez boicotejant la taula per demanar AMNISTIA I AUTODETERMINACIÓ sense oferir cap alternativa millor. Sánchez queda devant d'Europa com un polític dialogant i els corruptgents com uns exaltats incompetents.
 39. Icona del comentari de: Groc a juny 26, 2022 | 09:53
  Groc juny 26, 2022 | 09:53
  La secta de Juns i els anti ERC Guanyen per golejada La tecnologia te mols recursos per utilitzar robots

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa