El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Narcís Serra va ordenar tapar les infidelitats de Joan Carles I al CESID
  • CA

L’exministre de Defensa i exbatlle de Barcelona Narcís Serra admet que va ordenar al Centre Superior d’Informació de la Defensa (CESID) ajudar a tapar les infidelitats del rei emèrit espanyol, Joan Carles I. Segons l’exministre del govern espanyol amb Felipe González en declaracions a El Español assegura que va autoritzar-ho ell mateix: “Quan es tenen responsabilitats altes, s’han de prendre moltes decisions difícils. Després del 23-F creia que s’havia d’ajudar a apuntalar la figura del rei”, assegura l’exbatlle Barceloní.

Joan Carles hauria tingut una amant de molt mal caràcter - Europa Press
Joan Carles hauria tingut una amant de molt mal caràcter – Europa Press

“Deixar-lo fer”

Entre les ajudes esmentades hi havia les de llogar xalets perquè Joan Carles I es ‘reunís” amb les seves amants. Tot plegat tenia l’objectiu de “deixar-lo fer”, sense que es descontrolés la situació. Amb això, Serra subratlla que no es penedeix de les decisions preses i explica que darrera de totes les operacions per ajudar a amagar les infidelitats del rei hi havia el mateix director del CESID, que aleshores era Emilio Alonso Monglano.

Tot i a aquestes afirmacions, Narcís Serra subratlla que Manglano no va ajudar a encobrir cap de les presumptes corrupteles del rei, i assegura que els problemes amb Joan Carles I comencen a sorgir quan Manglano jo no hi és. “Crec que l’assumpte greu és l’econòmic, no s’hauria d’haver produït”, assegura l’exministre de Defensa. En aquest context, Serra creu que s’ha de jutjar la figura de Joan Carles I fent un anàlisi global, tenint en compte el seu paper en el cop d’Estat de Tejero i amb el seu paper durant la transició.

Intent de cop d’Estat de l’extrema dreta

Aquesta setmana, Serra també ha explicat com l’extrema dreta volia fer un cop d’Estat després de l’intent de cop d’estat del 23 de febrer del 1981. Aquest intent va ser l’any 1982, en un context d’unes eleccions espanyoles que van situar Joan Carles I al capdavant de Moncloa. Serra explica que es va estar preparant durant el dia de reflexió, fet que va ajudar a Serra a prendre la decisió de deixar l’alcaldia de Barcelona per convertir-se ministre de Defensa.

Més notícies
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, amb el nou conseller de Territori, Juli Fernández
Data de publicació: dimarts 11 d’octubre del 2022, 10:18
Localització: Barcelona
Autor: Jordi Borràs
Juli Fernández: “Qui ha d’aprovar els pressupostos és Junts, que és qui els ha fet”
Notícia: Juli Fernández: “Qui ha d’aprovar els pressupostos és Junts, que és qui els ha fet”
Comparteix
El conseller vol fer "passos endavant" perquè la Generalitat tingui la capacitat de gestionar trens i vies a Catalunya i no fer-ho només amb Rodalies
Anna Simó. Membre de la Mesa del Parlament en la legislatura del 2015 al 2017 i col•laboradora d’El Món 19/10/22 / Mireia Comas
Anna Simó: “El recorregut del 2017 va ser per a una vegada i prou”
Entrevista: Anna Simó: “El recorregut del 2017 va ser per a una vegada i prou”
Comparteix
ENTREVISTA a la secretària primera de la Mesa del Parlament el 27-O, el dia de la declaració d'independència de Catalunya que mai es va aplicar i que ha fet cinc anys aquesta setmana
Estampida a Seül
Augmenta la xifra fins a 120 morts i 150 ferits en l’estampida de Corea del Sud
Notícia: Augmenta la xifra fins a 120 morts i 150 ferits en l’estampida de Corea del Sud
Comparteix
Els fets han ocorregut durant una festa d'Halloween en el barri de Itaewon
El president de Rússia, Vladímir Putin | EP
Rússia suspèn la seva participació a l’acord per exportar cereals d’Ucraïna
Notícia: Rússia suspèn la seva participació a l’acord per exportar cereals d’Ucraïna
Comparteix
El Kremlin acusa el Regne Unit de ser darrere del sabotatge a gasoductes del mar Bàltic

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El foll a octubre 30, 2022 | 11:36
    El foll octubre 30, 2022 | 11:36
    Aquest personatge fa pudor. Voleu dir que no és un indecent?
  2. Icona del comentari de: vahh a octubre 30, 2022 | 18:17
    vahh octubre 30, 2022 | 18:17
    En Narcís Serra no hauria d'estar a la presó????
  3. Icona del comentari de: Ermessenda de Carcassona a octubre 30, 2022 | 18:59
    Ermessenda de Carcassona octubre 30, 2022 | 18:59
    El paper del rei en el cop d'Estat de Tejero va ser d'animador. Havia manifestat la seva opinió davant d'importants militars que van sentir-se legitimats. La intervenció de Tejero es va descontrolar. El rei hi estava totalment implicat. Després va sortir indemne perquè no es va investigar bé i els implicats van callar. Els que van atemptar contra la democràcia van tenir una presó de luxe. En aquest cop d'Estat hi estaven implicats tots els partits d'Estat: PSOE i PCE inclosos. A més de la dreta. El cop va servir per capgirar el rumb que seguia Espanya. El PSPV va renunciar als seus principis. Va venir la LOAPA... Tot això no acabem de saber-ho per aquesta llei de secrets oficials que permet amagar les veritats més de 20 anys. Crec que a Espanya són 70. En qualsevol cas, més de vint anys de secretisme és una anomalia democràtica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa