El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Marlaska, contra les cordes per les morts a la tanca de Melilla
  • CA

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, està contra les cordes per les 23 morts que es van produir durant l’intent de salt de la tanca de Melilla el passat 24 de juny. Marlaska compareix al Congrés més qüestionat que mai i amb noves informacions que posen en dubte la versió oficial de la tragèdia. Una investigació internacional ha revelat nous detalls que qüestionen el relat oficial del Ministeri de l’Interior sobre l’incident i fins i tot asseguren que un dels morts es va produir a la banda espanyola de la tanca, un extrem que Marlaska ha negat en diverses ocasions.

Marlaska es manté aferrat a la seva versió dels fets malgrat les crítiques que ha rebut des de tots els racons de l’hemicicle. El ministeri de l’Interior ha emès un comunicat reiterant que “cap mort va tenir lloc en territori nacional” i es limita a desacreditar la investigació de Lighthouse Reports que ha destapat les incongruències i contradiccions del relat del govern espanyol.

La BBC revela informacions sobre la massacre a Melilla que contradiu la versió del govern espanyol | EP
La BBC revela informacions sobre la massacre a Melilla que contradiu la versió del govern espanyol | EP

Segons l’informe, les autoritats marroquines van llançar gas lacrimogen sense parar en un recinte que no tenia sortida i davant l’allau de persones que fugien van reaccionar amb brutalitat. A la banda espanyola, els agents de la Guàrdia Civil s’ho miraven sense fer res tot i tenir una panoràmica clara del que estava passant perquè tenien un helicòpter sobrevolant la zona. La policia espanyola, en lloc d’atendre els migrants que van aconseguir saltar la tanca, els van lligar les mans i els van entregar en calent a les forces de seguretat marroquines. Es calcula que unes 470 persones van ser retornades aquell dia.

Crítiques de l’oposició contra Marlaska pel salt a Melilla

Grande-Marlaska va comparèixer el passat mes de setembre al Congrés per donar explicacions sobre el salt a la tanca de Melilla i va defensar l’actuació de les forces de seguretat espanyoles. Llavors el PP, Cs i Vox van tancar files amb la Guàrdia Civil i van acusar Interior de no donar prou mitjans a la policia per defensar la frontera. ERC, Bildu i Podemos van criticar el ministre socialista per la “poca transparència” de la investigació dels fets i van acusar Marlaska d’intentar tapar el que havia passat a la banda espanyola de la tanca.

La massacre a la frontera de Melilla del passat 24 de juny va acabar amb més de 20 migrants subsaharians morts | Europa Press
La massacre a la frontera de Melilla del passat 24 de juny va acabar amb més de 20 migrants subsaharians morts | Europa Press

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha tornat a la càrrega aquest dimecres i ha advertit que la “veritat està atrapant” Marlaska. “Un ministre no es pot sustentar en la mentida com sembla que està passant”, ha dit. Segons ha publicat la SER, la tragèdia de Melilla no només va succeir en territori espanyol, sinó que la parcel·la del pas fronterer del Barri Xinès és propietat del Ministeri de Transports.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a novembre 30, 2022 | 11:25
    ciutadà novembre 30, 2022 | 11:25
    Anirà al carrer i n'hi posaran un altre. Un altre porc a engreixar.
  2. Icona del comentari de: Narcís ( som a Xauxa . . ) a novembre 30, 2022 | 12:06
    Narcís ( som a Xauxa . . ) novembre 30, 2022 | 12:06
    Es llancen bestialment, en pla suïcida ( i a dojo ) a frontera d' estat aliè i . . els jutjats són qui la protegeixen ? PD : llavors què nassos pinta tanta Administració .. tant de funcionari .. tants despesa en protecció fronterera . . . i tantes lleis, ço és, desaparegui tot i entri tothom quan i com vulguin ( i què dir-ne d' ONG's capficant-hi més gent i a la cerca de força més sense límit .. fument els propis mentres ells vivint d'això ? ) !
  3. Icona del comentari de: Nsi a novembre 30, 2022 | 14:11
    Nsi novembre 30, 2022 | 14:11
    Marlasca. Que de tortures i assassinats en saps prou. Puto cinic i puta espanya
  4. Icona del comentari de: el cid campechano a novembre 30, 2022 | 15:59
    el cid campechano novembre 30, 2022 | 15:59
    ?A ver, quienes son nuestras Cortes para exigir a la delegada del Gobierno que vaya? Las cortes que se dediquen a lo suyo, que bastante mal lo hacen.
  5. Icona del comentari de: uno que vive en tabarnia a novembre 30, 2022 | 16:00
    uno que vive en tabarnia novembre 30, 2022 | 16:00
    aquets es la viva imatge dels tres monos, no veu, no sent, no parla a sobre un cinic
  6. Icona del comentari de: ERC, genocides de saharauis a novembre 30, 2022 | 16:38
    ERC, genocides de saharauis novembre 30, 2022 | 16:38
    Marlaska, junqueras i el sahara marroqui.usa es el mateix: Feixisme español. Saharauis al paredons, Esquerra de merda franquista.sanchez.55
  7. Icona del comentari de: fat boy a novembre 30, 2022 | 20:50
    fat boy novembre 30, 2022 | 20:50
    En les baralles de xarnegos no ens hi hem de ficar.
  8. Icona del comentari de: Españistan es lo peor a novembre 30, 2022 | 23:43
    Españistan es lo peor novembre 30, 2022 | 23:43
    Però aquest criminal que coi fa cobrant dels nostres calers? Es increible lo d'aquest país, miserable es poc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa