ERC apel·la a la majoria de la investidura per aprovar els pressupostos

La secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Vilalta, ha assegurat aquest dilluns que hi ha “marge” per convèncer la CUP de votar a favor dels pressupostos que vol tirar endavant el Govern. En roda de premsa, ha manifestat que cal aprovar els comptes amb aquella majoria parlamentària que va aconseguir investir Pere Aragonès com a president de la Generalitat.

Així mateix, i segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), aquests pressupostos representen “un canvi de rumb“, un “gir a l’esquerra en el marc d’una legislatura que va defensant i conquerint drets“. Així mateix, ha assenyalat la recuperació de la gratuïtat del segon any del parvulari, la creació d’una energètica pública i la partida d’habitatge. És per això que, segons Vilalta, encara hi ha “marge” per arribar a un acord amb els anticapitalistes.

Per altra banda, Vilalta ha descartat els comuns o el PSC per aprovar els pressupostos, recordant que en la investidura de Pere Aragonès no hi havia els vots d’aquests dos partits. Així doncs, ha manifestat “respecte absolut” pels mecanismes de decisió d’anticapitalistes, que han convocat la militància per decidir què fan amb aquests comptes proposats pel Govern. “El més coherent és aprovar els pressupostos amb aquells qui vam fer tirar endavant la legislatura“, ha reivindicat.

Vilalta ha fet aquestes declaracions després que la vicepresidenta i portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, sortís en roda de premsa per valorar la situació en la qual es troba a dia d’avui la negociació d’aquests pressupostos. Artadi ha manifestat també que la prioritat de l’executiu català és arribar a un acord amb la CUP i no pas amb el PSC o els comuns. Així mateix, ha recordat que “l’únic escenari” amb què treballa l’executiu català és aprovar els comptes amb els anticapitalistes. La “via preferida”, segons la portaveu de JxCat, segueix sent la CUP.

Comentaris

  bs Novembre 08, 2021 | 15:23
  erñ botiflers
  Tots féu igual quan sou al poder. Novembre 08, 2021 | 15:36
  Per posar 3500 policies mes, no cal afanyarse gaire a aprovar els pressupostos.
  jm Novembre 08, 2021 | 17:21
  ER amics amb el PSOE155...val mes votar al original

Nou comentari