El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
JxCat manté la CUP com a sòcia prioritària pels pressupostos
  • CA

Junts per Catalunya ha insistit aquest dilluns que la prioritat de la formació és que el Govern pugui aprovar els pressupostos amb els vots favorables de la CUP i no pas del PSC o dels comuns. La vicepresidenta i portaveu del partit, Elsa Artadi, ha assenyalat que “l’únic escenari” amb què treballa l’executiu català és aprovar els comptes amb els anticapitalistes, ara que la formació ha convocat la militància entre divendres i diumenge per decidir sobre aquesta qüestió.

Tot i les ofertes dels comuns i del PSC, Artadi ha assenyalat, segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), que la “via preferida” segueix sent la CUP, ja que la voluntat del Govern és que aquests pressupostos s’aprovin amb “la majoria del 52%”. És a dir, la majoria independentista del 52% que va guanyar a les urnes en les darreres eleccions al Parlament.

En la reunió executiva de Junts per Catalunya hi ha participat el conseller d’Economia, Jaume Giró, i un cop acabada Elsa Artadi ha assegurat que es tracta d’uns pressupostos “expansius“, “els més elevats que s’han vist mai” i que contenen “un esforç molt gran en l’àmbit social”. La portaveu de JxCat ha tret pit que “tres de cada quatre” euros es volen destinar als departaments de Salut, Educació o Afers Socials. Segons ha detallat la portaveu de Junts, el projecte de pressupostos es debatria el 22 de novembre al Parlament.

El passat divendres, el líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, va instar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a triar entre la “radicalitat” de la CUP i el “centralisme” dels socialistes catalans per a l’aprovació d’aquests comptes. Era l’enèsima vegada que Illa li oferia el seu suport als pressupostos a través d’una negociació. “La pilota està a la seva teulada, no és moment de baralles, sinó de buscar acords amplis“, va dir. En aquest sentit, va aplaudir que Esquerra Republicana de Catalunya permetés la setmana passada la tramitació dels pressupostos espanyols.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jaume m a novembre 08, 2021 | 17:16
    Jaume m novembre 08, 2021 | 17:16
    Es un error seguir la corda de la cup. Mai serem independents aixi. La cup ha d estar al seu lloc. Important. Imprescindible. Pero res a veure amb junts erc i les politiques transversals. No es el seu lloc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa