ERC insta la CUP a dir si aspira a la presidència del Parlament

El president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha instat la CUP a posar sobre la taula si aspiren a la presidència del Parlament. “Estem disposats a parlar de tot i amb tothom. Ser transparents i arribar als màxims consensos possibles. Si ho plantegen, disposats a parlar de tot, sempre”, ha afirmat en una entrevista a ‘Ser Catalunya’. Tot i així, el negociador de l’equip d’ERC ha insistit que la voluntat del seu partit és que la CUP “faci el pas que no ha fet fins ara” i agafi responsabilitats dins del Govern. Pel que fa a les negociacions, ha dit que són “lentes” però, de moment, “positives“. Ha augurat que s’allargaran fins a la data límit però s’ha mostrat convençut que s’arribarà a un acord.

Sabrià ha destacat que la predisposició per part de les parts és “prou bona” encara que ha admès que “costa una mica avançar“. De moment , ERC s’ha reunit dues vegades amb la CUP, dues més amb JxCat i una amb els comuns. Segons ha explicat, hi ha “moltes peces” sobre la taula de la negociació ja que s’està intentant arribar a un consens sobre com ha de continuar el moviment independentista. “Necessitem un consens estratègic des de fa temps. Potser no el podrem resoldre però intentarem avançar tant com puguem. Segur que trigarà i no el tindrem demà. Queden dies”, ha afegit. Sabrià ha insistit en la seva aposta per un govern ampli i ha tornat a descartar qualsevol pacte amb el PSC assegurant que “és una opció que no existeix en cap cas“.

Pel que fa al model policial, el president d’ERC al Parlament ha dit que cal una “reflexió profunda i conjunta” i ha assenyalat que el lloc per fer-ho és la cambra catalana. S’ha de buscar una solució que augura “complexa” i ha apostat per un model policial en què predomini la proximitat i la mediació però que els Mossos tinguin “tots les eines” per fer front a les diferents situacions.

Comentaris

    Ex- votant d`' ERC. Febrer 24, 2021 | 15:01
    Pactar amb el PSC és una opció que no existeix en cap cas.........llevat de que us convingui.
    Independentista Febrer 24, 2021 | 15:08
    La CUP només en té una, d'aspiració: anar contra tot i tothom. És un aliat magnífic de l'espanyolisme

Nou comentari