El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La xenòfoba Sílvia Orriols s’imposa a Ripoll i caldran 4 partits per barrar-li el pas a l’alcaldia

El partit xenòfob Aliança Catalana, la formació encapçalada per la líder d’ultradreta independentista Sílvia Orriols, ha estat el gran guanyador de la nit electoral a Ripoll, on s’ha alçat amb la victòria de forma incontestable. Orriols ha obtingut més del 30% dels vots, el que suposa obtenir fins a sis regidors. Tot i aquesta forta entrada al consistori, Aliança Catalana no ha aconseguit la majoria absoluta (9), i haurà de pactar per governar. Si Orriols ha estat la gran guanyadora, l’altra cara de la moneda ha estat Junts per Catalunya, que a Ripoll s’ha quedat amb tres regidors, cinc menys dels que tenia fins ara l’alcalde històric Jordi Munell. ERC, per la seva banda, s’ha quedat amb 3 regidors i el PSC i la CUP amb 2.

Orriols va concórrer a les eleccions de fa quatre anys amb el partit d’extrema dreta Front Nacional de Catalunya (FNC), però va acabar al consistori com a no adscrita per les seves desavinences amb el partit. De fet, en la campanya de les anteriors eleccions, els partits van fer un cordó sanitari al FNC per la “ideologia xenòfoba” que enguany s’ha alçat com a guanyadora dels comicis. Durant aquesta legislatura, Orriols ha mantingut el seu discurs xenòfob i racista tot i que mai ha obtingut el suport dels altres partits. Aquest 28-M s’ha erigit en la força més votada, imposant-se a Junts, que ha patit una gran patacada.

La baixa participació propicia que Orriols concentri el 30% dels vots

La participació també ha contribuït a aquests resultats. Tan sols va arribar al 60%, vuit punts menys que fa quatre anys. Orriols s’ha quedat amb un 30% d’aquests vots a molta distància de Junts, el seu perseguidor més immediat, que s’ha quedat amb un 17% dels vots. D’aquesta manera, s’ha imposat clarament al partit que feia 12 anys que governava la ciutat d’una forma molt còmoda.

En aquests dotze anys que ara acaben, Junts ha revitalitzat el barri vell, ha concedit ajuts per rehabilitar habitatges i ha creat una borsa de locals buits. També ha materialitzat el nou pla de convivència, un projecte transversal per cicatritzar les ferides dels atemptats del 17-A, protagonitzats per radicals de Ripoll. També ha canviat el nom franquista del barri de Fuensanta per carrer dels Ferroviaris.

Un final de legislatura convuls

Poc abans de les eleccions es va produir l’expulsió del tinent d’alcalde Joaquim Colomer per manca de confiança i deslleialtat des de comptes falsos a les xarxes socials. Colomer és un nou actor polític amb la formació Som-hi Ripoll-Independents pel Ripollès i ha demostrat que és capaç de mobilitzar sense el paraigua de Junts. Colomer ha resultat elegit com a únic representant de la formació. De fet, totes les llistes que es presentaven a les eleccions han aconseguit representació i s’han disputat els 17 regidors de Ripoll.

El candidat de Som-hi Ripoll, Joaquim Colomer / ACN
El candidat de Som-hi Ripoll, Joaquim Colomer / ACN

Més notícies
Una urna en una imatge d'arxiu / ACN
Les eleccions del 28-M, minut a minut
Directe: Les eleccions del 28-M, minut a minut
Comparteix
Segueix en temps real tots els esdeveniments de la jornada electoral i l'escrutini i els resultats
Imatge d'arxiu d'una caixa amb paperetes electorals / ACN
La Moncloa assegura “total transparència i garantia” a les eleccions
Notícia: La Moncloa assegura “total transparència i garantia” a les eleccions
Comparteix
El govern espanyol assegura que el sistema electoral estatal és "segur" tot i els casos de compra de vots
Imatge d'arxiu d'una caixa amb paperetes electorals / ACN
La Moncloa assegura “total transparència i garantia” a les eleccions
Notícia: La Moncloa assegura “total transparència i garantia” a les eleccions
Comparteix
El govern espanyol assegura que el sistema electoral estatal és "segur" tot i els casos de compra de vots
Eleccions a Barcelona… i en altres llocs, és clar
Notícia: Eleccions a Barcelona… i en altres llocs, és clar
Comparteix
"Estem a punt d'iniciar una nova etapa a la política nacional, autonòmica i, és clar, catalana. Una etapa en què tindrem algunes sorpreses grosses a curt termini, sospito"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Catalunya Catalana a maig 29, 2023 | 09:44
    Catalunya Catalana maig 29, 2023 | 09:44
    Orriols Presidenta!
    48
    Icona de dislike al comentari de: Catalunya Catalana a maig 29, 2023 | 09:44 64
    Respon
  2. Icona del comentari de: Gerard de Sarria a maig 29, 2023 | 09:46
    Gerard de Sarria maig 29, 2023 | 09:46
    Menys, xenofoba que els del 155 amb els catalans. Com si nosaltres no sapiguessim que es un partit d extrema dreta salvatge. Dels de debo. Dels del bigotet que parlen castella. La festa de la democracia tambe arriba a Ripoll com ho fa a Corneia i Viladeperros. Salut Catalunya.
    50
    Icona de dislike al comentari de: Gerard de Sarria a maig 29, 2023 | 09:46 64
    Respon
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 29, 2023 | 10:53
      Pere Llimonera i Citronell maig 29, 2023 | 10:53
      Gerard de Sarria, la veritat, no hi ha gaire diferència entre tots els partits separtes del "Movimiento" del "Nacional Catalanisme" inventa pàtries, sectari i totalitari, i el partit xenòfob 'Aliança Catalana', la formació encapçalada per la líder d'ultradreta independenciera Sílvia Orriols... Al millor, les diferències estan en els tatuatges, perquè ideològicament i respecte al supremacisme, intolerància, racisme, xenofòbia, invents, ficcions, impostures i fantasies, són tots molt semblants... N0 exactament, ni del tot iguals, cert, però molt semblants; aquesta és la realitat política i social quant a idees i accions d'aquests partits separatas supremtas... Per això, gran part dels Catalans, que se n'han apercebut, ja cada vegada els voten menys, com s'ha vist en aquestes últimes eleccions... Ho sento molt, però algú ho havia de dir, Apa, Siau!
      • Icona del comentari de: Gerard de sarria a maig 29, 2023 | 17:10
        Gerard de sarria maig 29, 2023 | 17:10
        Comparar Vox amb aquest partit de Ripoll es una imbecilitat mes de la ideologia franciscana elaborada per cristians i comunistes progres que ha dut el pais cataka a la ruina absoluta. Els de Vox volen arrassar els catalans i la catalanitat a Catalunya. Com altres partits d obediencia nyola castellana. Ni que sigui per instint de supervivencia a no ser que siguis un castella camuflat hauries d entendre que minoritzar els catalans es una manera de genocidi. La gentcque ve de fora no te cap culpa. Les consequencies poden ser letals i provocades i no ens pidem quedar congelats amb cara de maradedeu per pir de que et comparin amb Vox. Vox es el 39 i n hi han a milers.
        20
        Icona de dislike al comentari de: Gerard de sarria a maig 29, 2023 | 17:10 33
        Respon
  3. Icona del comentari de: Anònim a maig 29, 2023 | 09:49
    Anònim maig 29, 2023 | 09:49
    ¿ Qué significa " xenofoba " ?
    29
    Icona de dislike al comentari de: Anònim a maig 29, 2023 | 09:49 51
    Respon
    • Icona del comentari de: Fat boy a maig 29, 2023 | 13:02
      Fat boy maig 29, 2023 | 13:02
      Volen dir que no ets un esbirro dels xarnegos.
      32
      Icona de dislike al comentari de: Fat boy a maig 29, 2023 | 13:02 24
      Respon
  4. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 29, 2023 | 10:04
    Pere Llimonera i Citronell maig 29, 2023 | 10:04
    La veritat, no hi ha gaire diferència entre tots els partits separtes del "Movimiento" del "Nacional Catalanisme" inventa pàtries, sectari i totalitari, i el partit xenòfob 'Aliança Catalana', la formació encapçalada per la líder d'ultradreta independenciera Sílvia Orriols... Al millor, les diferències estan en els tatuatges, perquè ideològicament i respecte al supremacisme, intolerància, racisme, xenofòbia, invents, ficcions, impostures i fantasies, són tots molt semblants... N0 exactament, ni del tot iguals, cert, però molt semblants; aquesta és la realitat política i social quant a idees i accions d'aquests partits separatas supremtas... Per això, gran part dels Catalans, que se n'han apercebut, ja cada vegada els voten menys, com s'ha vist en aquestes últimes eleccions... Ho sento molt, però algú ho havia de dir, Apa, Siau!
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 29, 2023 | 12:31
      Pere Llimonera i Citronell maig 29, 2023 | 12:31
      Y0 s0y el autentic0 Pere Llimonera i Citronell, el de Galaxia Militar. Y0 n0 soy ni sectario, ni totalitario, ni supremacista como vosotros los de AC i Fuerza Nueva FN; ni se dej0 arrastrar por ficciones, fantasías, historias inventadas, imposturas, sectarismos, supremacismos, radicalismos impostados, nepotismos, clientelismos, totalitarismos españoles, etc. No tengo necessidaes de atención, ni frustraciones algunas ni obcecaciones sin razón ni totalitarismos... Los españoles ya tenemos PPvOx sin complejines. Muy bien, TRoLeTes, continuad con vuestras T0ntaas... Apa, Adeu!
      • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a maig 29, 2023 | 14:10
        Luisnomeacuerdo maig 29, 2023 | 14:10
        Mu bien dicho limonera! Los españolazos estamos contigo. Viva la España cañí!
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 31, 2023 | 10:44
        Pere Llimonera i Citronell maig 31, 2023 | 10:44
        N0, tú eRes el autentic0 TRoLL separata supremata Usurpa Nombres que N0 para de comentar sandeces y de suplantarme a mi y a otros, haciendo comentarios de Falsa Bandera llenos de sandeces, imposturas, fantasías y falacias; y que muestra N0 tener ninguna Ética (como todo el Movimiento del Supremacismo independenciero, claro), copiando y modificando mis comentarios con B0badas, y enviándolos después suplantando mi nombre; y contándonos su delirios imperialistas pan-Catalanistas, quimeras y ch0rradas sin parar... Lo alucinante es que a mi me "Censuren" muchos comentarios y a los TRoLLs suplantadores separatas suprematas les publiquen 3 comentarios suplantandome -a mi y a otros-por cada 1 mio verdadero que publican... Trolete, acaba la ESO y presta especial atención a las Clases de Moral y Ética social... a ver si aprendéis los suprematas de una vez, que significa eso de "ÉTiCa"... ... Ho sento molt, però algú ho havia de dir, Apa, Adeu!
    • Icona del comentari de: I n d e p e n d è n c i a a maig 29, 2023 | 13:31
      I n d e p e n d è n c i a maig 29, 2023 | 13:31
      Com hi suques pa, coma bon ultra xovinista espanyol. Hi veus la palla de l'AC i FNC i no ets capaç de percebre el PPVOX (i els desapareguts partits de la Diez i el de Rivera, que han passat a ésser res) entre els teus. Et recordem que el PP i l'escissió VOX és un partit espanyol fundat l'any 1976 per 7 exministres de franco... Tot un simbolet herència directa del franquisme, a més a més a l'escissió s'hi han abocat els membres minoritaris de la Falange de la Jons, falange "autèntica" i altres "variants". Ocupat del teus i de la teva galàxia militar, que nosaltres ja ens encarreguem de fer fora la nostra escòria.
  5. Icona del comentari de: ERC ES PUTIN, es STALIN, es MADURO, es bildu.hipercor a maig 29, 2023 | 10:07
    ERC ES PUTIN, es STALIN, es MADURO, es bildu.hipercor maig 29, 2023 | 10:07
    FNC es extrema dreta, com ERC ES MARXISME PUTINESC.STALINISTA, pur partit venezolano del MADURO JUNQUERAS. Comunisme, escorxador humà arreu, junquerisme real
  6. Icona del comentari de: El cit campejador a maig 29, 2023 | 10:25
    El cit campejador maig 29, 2023 | 10:25
    Me encanta como los indepres enseñan la patita y se muestran como son... estos comentarios son una mina. Probablemente, esta gente que comenta aquí arriba haya votado a Junts en su pueblo por que es lo más parecido a esta gente: supremacistas y cortitos.
    • Icona del comentari de: Serra a maig 29, 2023 | 15:31
      Serra maig 29, 2023 | 15:31
      No t'encantis, que encara et fotràs de nassos.
    • Icona del comentari de: Gonzalo a maig 29, 2023 | 16:29
      Gonzalo maig 29, 2023 | 16:29
      Oye Cit! todavia votas a Ciudadanos?
    • Icona del comentari de: Gerard de Sarria a maig 29, 2023 | 17:15
      Gerard de Sarria maig 29, 2023 | 17:15
      La manifestacio mes nitida de xenofobia es la voluntat material d eliminacio d una nacio. L ocupacio d un pais per una nacio estrantgera es pot denunciar internacionalment cosa que aquests pepets procesistes no faran mai.
      12
      Icona de dislike al comentari de: Gerard de Sarria a maig 29, 2023 | 17:15 23
      Respon
      • Icona del comentari de: Al pallús de Sarrià a maig 30, 2023 | 10:36
        Al pallús de Sarrià maig 30, 2023 | 10:36
        Ets un curt de gambals i demostres que ets un ensarronador. Molts de catalans volem la independència del nostre país dels quals un percentatge molt alt, la majoria molt gran, som demòcrates. Tots plegats fa anys vàrem començar un procés social i polític per a aconseguir la independència, un procés que ja sabem que no és ràpid ni planer, amb alts i baixos, sabotatges espanyols, malentesos entre catalans, repressió espanyola, entremig pandèmia de covid-19, trampes espanyoles... el contrari que ens voleu fer creure alguns espavilats curts de gambals que creieu que la independència s'aconsegueix prement un botó d'una merdeta d'smartphone. Encara resulta més patètic que vulguis insultar independentistes catalans i els hi diguis "processistes", mot que no sabem què vol dir i que curiosament també fan servir els xovinistes ultraespanyols per a intentar menystenir catalans.
  7. Icona del comentari de: Una mica de criteri i coherència periodística a maig 29, 2023 | 10:31
    Una mica de criteri i coherència periodística maig 29, 2023 | 10:31
    Per què se li diu xenòfoba però al PP o al PSOE no?
    43
    Icona de dislike al comentari de: Una mica de criteri i coherència periodística a maig 29, 2023 | 10:31 50
    Respon
    • Icona del comentari de: Josep a maig 29, 2023 | 12:25
      Josep maig 29, 2023 | 12:25
      El PP i el PSOE son partits espanyols i els decidiran i faran. Els catalans no volem partits xenòfobs ni d'extrema dreta encara menys de renegats catalans, per una altra banda una "ideologia" que és un oxímoron com una casa si ho relacionem amb el poble català, car és la ideologia que de fa segles intenta anihilar la nació catalana i la llengua catalana. S'ha d'ésser molt malèvol, curt de gambals i mala persona per a defensar aquesta gent i dir-se "català", com si no n'haguessin tingut prou amb l'Anglada de Vic... que ha tornat. No ens aixecareu la camisa, solament serviu per a perdre temps que després s'ha tornar a recuperar. Us volem fora !
      46
      Icona de dislike al comentari de: Josep a maig 29, 2023 | 12:25 16
      Respon
      • Icona del comentari de: Un altre assimilat a maig 29, 2023 | 13:54
        Un altre assimilat maig 29, 2023 | 13:54
        El que s'ha de ser és un ignorant malintencionat per comparar l'Orriols amb l'Anglada. Ni per ideologia ni per projecte nacional tenen res a veure. Potser que te n'hi vagis tu a fora, venut.
        29
        Icona de dislike al comentari de: Un altre assimilat a maig 29, 2023 | 13:54 38
        Respon
      • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a maig 29, 2023 | 13:56
        Doctor Strangelove maig 29, 2023 | 13:56
        A veure, qui coi ets tu per anar donant carnets de catalanitat, tros de quòniam? Doc.
        • Icona del comentari de: Lionel Mandrake a maig 29, 2023 | 17:21
          Lionel Mandrake maig 29, 2023 | 17:21
          Repartidor de "carnets"... de què ? De batxillerat ?
          • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a maig 29, 2023 | 22:19
            Doctor Strangelove maig 29, 2023 | 22:19
            De catalanitat, tros de soca amb potes. Tu deus ser dels que van fer les proves de comprensió lectora a Catalunya, i així vam quedar, meló!
            3
            Icona de dislike al comentari de: Doctor Strangelove a maig 29, 2023 | 22:19 16
          • Icona del comentari de: Ricard a maig 30, 2023 | 10:21
            Ricard maig 30, 2023 | 10:21
            Doctoret de merda, cou, eh ! Donar-nos per al·ludit ! Ha !, ha !, ha !
            8
            Icona de dislike al comentari de: Ricard a maig 30, 2023 | 10:21 3
      • Icona del comentari de: Gerard de sarria a maig 29, 2023 | 18:25
        Gerard de sarria maig 29, 2023 | 18:25
        Aquesta senyora es defensa dels nostres depredadors historics. Vist que sou tant bona persona entendrieu que els palestins volguessin ser minoria al seu territori? Quan venen colons a les seves terres no els hi diuen pas que de sobte ja son palestins. Que ells son un poble de rebuda i totes aquestes ximpleries. Els hi fiten rocs. Li recordo. Jo no crec que calgui. La gent que ve de fora en principi no es cap problema si no es perque han permes que passi massivament. El problema existeix quan voten a partits espanyols que ens volen fossos. O no es un problema pels catalans? Voste viu al cel pero malauradament estem a la terra i a no ser que sigui un camuflat i li vagi be d aki 4 dies serem el 10 per cent. La maxima respobsabilitat de tota aquesta situacio la tenen les nostres elits i ara tambe els politics autonomics que s han venut el pais fer escalfar l economia i palliar el robatori fiscal etern. La historia ens ho diu ben clar. I a Espanya fa anys que ho canalitza magistralment. Hi ha interesos creuats que fan pena. I fastic. Salut non home
        13
        Icona de dislike al comentari de: Gerard de sarria a maig 29, 2023 | 18:25 24
        Respon
    • Icona del comentari de: Gerard de sarria a maig 29, 2023 | 22:43
      Gerard de sarria maig 29, 2023 | 22:43
      Tens tota la rao del mon. Foten a tots al mateix sac perque si han de parlar de la gent que ve de fora haurien de remenar la invasio descontrolada dels anys 60 i aixo ho tenen prohibit. Els hi es mes facil dir que som un Sol Poble mentre els espanyols ja t han avisat amb aixo de Tabarnia. No perdonen. Sempre hi pensen. En son centenar de milers que quan els avisin sabran que han de fer. Despres de l estomacada de l u d octubre un milio d altres catalans van votar un partit autoritari i xenofob catala que ens vol aniquilar. No els hi va tremolar el pols a l hora d anar a votar ala filla del poli franquista la innombrable. Fa mandra enfrontarse amb els botxins. Ho entenc. Ara be els catalans cal que tinguem clar que el feixisme a Catalunya sempre sempre sempre ha estat i es de moment d obediencia espanyola i en un 90 per cent parla castella. Comparar aquesta noia amb tota la patoleia que ens han fet patir i ens faran patir amb la collaboracio interna dels aprofitats es una ingominia. Ser cinicament franciscans quan et trobes enmig d un conflicte important com va dir el senyor Granados demostra ser poc espavilat. La senyora Orriols diu en clau politica el mateix que han dit els barruts del Cercle d Economia fa pocs dies. En un pais que es incapac de generar plusvalua i riquesa com es ara Catalunya que a mes esta espoliada pels nostres veins que tan ens estimen portar gent de fora per anar fer cues a serveis socials NO TE CAP SENTIT mes enlla de reduir encara mes els salaris de merda i fomentar demanda publica en alguns sectors com molt be ella denuncia. Algu ha de parlar d aquest tema seriosament. La gent que ve fora es santa i no te cap culpa de res pero minoritzar la catalanitat en quatre dies com ho hem fet TAMPOC ens ho podem permitir que diria en Nunez. Mori el feixisme que sabem a qui serveix sempre a Catalunya.
  8. Icona del comentari de: Tomppa a maig 29, 2023 | 10:33
    Tomppa maig 29, 2023 | 10:33
    AC no té por de ningú, idiot d'elmón pateix de cataluyafòbia clarament.
    15
    Icona de dislike al comentari de: Tomppa a maig 29, 2023 | 10:33 38
    Respon
  9. Icona del comentari de: Pena de mitjans catalanòfobs a maig 29, 2023 | 11:18
    Pena de mitjans catalanòfobs maig 29, 2023 | 11:18
    Que Catalunya no pot ser independent ho demostra que tots els mitjans, des de vilaweb fins als més espanyolistes, titllin Orriols d'ultradreta i xenofòba. En el fons el que hi ha és una catalanofòbia que no permet dir les coses pel seu nom, ni qüestionar polítiques migratòries imposades per Espanya per afeblir la catalanitat. El políticament correcte és un invent per deixar-nos nacionalment mutilats i silenciar qualsevol discurs que ens reivindiqui com a país.
    35
    Icona de dislike al comentari de: Pena de mitjans catalanòfobs a maig 29, 2023 | 11:18 49
    Respon
  10. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 29, 2023 | 11:23
    Pere Llimonera i Citronell maig 29, 2023 | 11:23
    A ver, Censores del Régimen, y su Movimiento sectario, totalitario, supremacista separata supremacista inventa patrias... Publicáis los comentarios como el de Gerard de Sarria que dice que los partidos ultra-derechistas del "Nacional Catalanismo" "Aliança Catalana" i "Front Nacional de Catalunya" son "Demócratas" y que, por tanto, "La festa de la democracia tambe arriba a Ripoll com ho fa a Corneia i Viladeperros"... que califica de 'xenofobia' el hacer cumplir la Ley democrática... que dice también y que asimila -implícita y explícitamente- haciendo un amalgama sectario, totalitario, falaz y extremamente vejatorio entre todos los "partidos" y gentes que hablan "Castellano" y la "extrema dreta salvatge", el Fascismo y el franquismo (del bigotet)... Y N0 publicáis montones de comentarios míos y de otros, simplemente porque N0 están de acuerdo con vuestra ideología, como cuando yo digo que los "Partidos separatas suprematas inventa patrias son un Movimiento ultra-Derechista... a saber porque N0 lo publicáis, y porque yo, ni otro cualquiera no tiene derecho a pensar ni expresar que la evidente e histórica ideología de los partidos separatas suprematas mana y se nutre del supremacismo, xenofobia, racismo y pensamiento de Ultra-Derecha de finales del XIX, y primera mitad del siglo XX... ??? ... Luego cualquiera tiene derecho y razones obvias para calificarlos de ultra-derecha... Y el que N0 esté de acuerdo que exponga el por que... Pero, N0 podéis "CENSURAR" las ideas de otros por que N0 os gusten ni sean de "vuestra cuerda", mas cuando estas tienen detrás pruebas, lógica, documentos, etc. ... Pero es que N0 os dais cuenta de que N0 sois, ni nunca habéis sido IMPaRCiaLes ni demócratas realmente; de que sois represores, censores e hideputas fascistoides que representan y trabajan para el Régimen separata supremata sectario, anti-Democrático y totalitario? ... ??? ... Ho sento molt, però algú ho havia de dir, Apa, Adeu!
    • Icona del comentari de: El cit campejador a maig 29, 2023 | 11:45
      El cit campejador maig 29, 2023 | 11:45
      A mi me censuran un montón porque no son demócratas ni periodistas. Son como Goebbels. Unos verdaderos suprmacistas. Y esto no es un periódico digital. Es un panfleto publicitario de filofascistas de estelada.
      • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a maig 29, 2023 | 14:11
        Luisnomeacuerdo maig 29, 2023 | 14:11
        Coño Cit ! Suerte que estás tú. España te necesita. Tu si que eres un español de bien nada nacionalista
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 29, 2023 | 12:36
      Pere Llimonera i Citronell maig 29, 2023 | 12:36
      ... Me j0de la gente que escribe esas parrafadas; Que roll0 y que pesadez, tod0 lo que cuentas son sofismas, interpretaciones españolas falaces de las Leyes e imposturas; y lo sabes... Cuanto daño has hecho a la racionalidad el supremacismo independenceiro inventa patrias del "Movimiento" del Nacional de galaxia militar... Otro MaL intent0 mas de suplantarme, deja en paz mi permalink de la Haya... Ho sento molt, algú ho havia de dir, Apa, Adeu!
      • Icona del comentari de: Gonzalo a maig 29, 2023 | 15:08
        Gonzalo maig 29, 2023 | 15:08
        Coño Limonera! Eres tú o no eres tú! Es un sinvivir coño! Limonera, que España es una democracia plena plena.
    • Icona del comentari de: Gerard de sarria a maig 30, 2023 | 01:55
      Gerard de sarria maig 30, 2023 | 01:55
      Un ciutada de Catalunya que ha vingut a fer gran el pais... Je conais. Us vamos a montar un Ulster.... Bona gent...
  11. Icona del comentari de: Patlladi a maig 29, 2023 | 12:51
    Patlladi maig 29, 2023 | 12:51
    Ripollesos eviteu mal entesos : Sí, a la llibertat, la democràcia, als drets humans, als drets fonamentals i al sentit comú i el sentit cívic. Vent ripollès, ni plou ni aclareix, però, quan s'hi posa, s'hi coneix. Al Ripollès, vent de llibertat. No volem ni ens fa cap falta cap extrema dreta ni ultres "catalans", prou que en tenim amb els ultres castellanospanyols i els sofrim de fa segles. Amb els els ultres espanyols ja en teniu prou ! Fora inútils i arreplegats !
    33
    Icona de dislike al comentari de: Patlladi a maig 29, 2023 | 12:51 15
    Respon
  12. Icona del comentari de: vendetta a maig 29, 2023 | 13:01
    vendetta maig 29, 2023 | 13:01
    silivia orriols presidenta catalunya catalana ni ejpanyola ni musulmana, veura plora als hippys es el cami
    20
    Icona de dislike al comentari de: vendetta a maig 29, 2023 | 13:01 28
    Respon
  13. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 29, 2023 | 13:05
    Gonzalo maig 29, 2023 | 13:05
    Cabralunya en estado puro. Jajaja!
    • Icona del comentari de: Xispk a maig 29, 2023 | 14:12
      Xispk maig 29, 2023 | 14:12
      Gonzalo Oro Pulido. Tu dius que ets català no?
    • Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a maig 29, 2023 | 15:25
      Luisnomeacuerdo maig 29, 2023 | 15:25
      CoÑo, Gonzalo suerte que nosotros tenemos PP y VOX y lo que había sido ciudadanos, el podemos de las derechas. CoÑo. Viva EspaÑa, con PP / VOX, claro y el (18 + 5) de julio a arrasar. CoÑo.
    • Icona del comentari de: Mendrugo a maig 29, 2023 | 15:40
      Mendrugo maig 29, 2023 | 15:40
      Pero si eso es lo que votais en ñordistan paleto, sois los xenofobos de europa???
  14. Icona del comentari de: Ramon a maig 29, 2023 | 13:18
    Ramon maig 29, 2023 | 13:18
    AC, FNC, Anglada, PPvox... tot la mateixa escòria, malgrat que els primers es vulguin fer passar per catalanistes, al capdavall sempre tots acaben oferint glòries a Espanya, coma ultres lliurats a les essències d'Espanya. No es pot esperar res de bo de la doctrina ultra, despòtica, inhumana i carca que els darrers segles ha volgut fer desaparèixer la nació i la llengua i la cultura catalanes. Intenteu feu-vos passar per ovelletes mansoies amb la vostra xerrameca insuportable, però, no ens aixecareu la camisa, no us volem i no us necessitem per a res, ni a Ripoll, ni a Vic, ni a Manresa ni enlloc.
    46
    Icona de dislike al comentari de: Ramon a maig 29, 2023 | 13:18 19
    Respon
    • Icona del comentari de: Ramon el venut a maig 29, 2023 | 13:56
      Ramon el venut maig 29, 2023 | 13:56
      Tu sí que ets escòria, assimilat de m.
      11
      Icona de dislike al comentari de: Ramon el venut a maig 29, 2023 | 13:56 36
      Respon
    • Icona del comentari de: Vendetta a maig 29, 2023 | 19:17
      Vendetta maig 29, 2023 | 19:17
      Tipic de cacanyol covard, tu ets mes de efialtes judas y fuigpelmon
  15. Icona del comentari de: albert a maig 29, 2023 | 13:37
    albert maig 29, 2023 | 13:37
    El FNC no és d'ultradreta. Els que són d'ultradreta són els que imposen, a Catalunya, la seva idea d'Espanya per damunt del que ha volgut i vol la majoria de catalans.
    30
    Icona de dislike al comentari de: albert a maig 29, 2023 | 13:37 42
    Respon
    • Icona del comentari de: A l'Albert a maig 29, 2023 | 17:37
      A l'Albert maig 29, 2023 | 17:37
      Ai ! Albert, quan t'has de justificar així, alguna cosa amagues. No poc, AC-FNC és la ultradreta. Fins i tot als avançats països nòrdics hi prolifera l'extrema dreta, com no n'hi ha d'haver a casa nostra ? Els ultradretans tireu la pedra i amagueu la mà, sempre us amagueu i intenteu dissimular, però, al nostre país no té cap sentit que la miserable ideologia-doctrina en nom de la qual els ocupants duen segles empaitant i fotent els catalans, ara alguns graciosets ens la vulgueu fer empassar i ens ensenyeu la poteta. No passareu ! Al nostre país no hi teniu cap credibilitat ni hi teniu futur.
      23
      Icona de dislike al comentari de: A l'Albert a maig 29, 2023 | 17:37 11
      Respon
      • Icona del comentari de: Vendetta a maig 29, 2023 | 19:20
        Vendetta maig 29, 2023 | 19:20
        Mira procesista, xaiet cacanyol ultradetra es la racista anticatalana de barcelona ke an fotut fora de barcelona
        • Icona del comentari de: Ramon a maig 30, 2023 | 10:56
          Ramon maig 30, 2023 | 10:56
          Els ultradretans com més us esplaieu més us retrateu, fins i tot utilitzes el mateix llenguatge del xovinisme espanyol. Aconseguir la independència d'un país és un procés social i polític, aleshores per quin set sous participar en el procés cap a la independència té "connotacions" negatives i intentes insultar amb el teu mot "procesista" ? Ets com els xovinistes espanyols que tant els hi agrada canviar el significat de les coses que els hi fan nosa, per a intentar canviar-ne el significat, solament cal recordar amb l'alegria que els espanyols ( i alguns catalans) utilitzen expressions com govern "autonòmic" (per a no dir govern regional) en comptes de govern autònom (del govern central o de Madrid), o policia "autonòmica" en comptes de policia autònoma de l'espanyola o "nacionalitat" expressió inclosa a la sacraconstitució espanyola per a no dir-ne nació de les nacions que hi ha dins de l'estat espanyol... Els ultradretans feu molta pena i us delateu tot sols.
    • Icona del comentari de: Independència és llibertat a maig 29, 2023 | 18:04
      Independència és llibertat maig 29, 2023 | 18:04
      Ha !, ha !, ha ! És clar, és clar i uns copets a l'esquena de l'Albert... a qui intentes enganyar amb els teus estrafolaris comentaris i "conclusions" de pa sucat amb oli ?
  16. Icona del comentari de: Al final del camí, tombant a la dreta a maig 29, 2023 | 13:59
    Al final del camí, tombant a la dreta maig 29, 2023 | 13:59
    El camí a la independència està girant a la dreta. A la dreta de les merdoses esquerres catalanes agermanades amb les espanyoles.
    16
    Icona de dislike al comentari de: Al final del camí, tombant a la dreta a maig 29, 2023 | 13:59 29
    Respon
  17. Icona del comentari de: Deixeu de fer el brètol a maig 29, 2023 | 14:09
    Deixeu de fer el brètol maig 29, 2023 | 14:09
    No segueixo a aquesta senyora però sabeu el que vol dir xenòfoba? Xenòfobs els de vox o els miserables del 155.
    15
    Icona de dislike al comentari de: Deixeu de fer el brètol a maig 29, 2023 | 14:09 19
    Respon
  18. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a maig 29, 2023 | 14:30
    Luisnomeacuerdo maig 29, 2023 | 14:30
    Esta paleta no se diferencia en nada del resto de fascistas independentistas de la región.
  19. Icona del comentari de: Ricard a maig 29, 2023 | 14:59
    Ricard maig 29, 2023 | 14:59
    Si els catalans som "xenòfobs" a qualsevol país del món són de nazis en amunt.
    19
    Icona de dislike al comentari de: Ricard a maig 29, 2023 | 14:59 29
    Respon
    • Icona del comentari de: Anna a maig 29, 2023 | 17:53
      Anna maig 29, 2023 | 17:53
      Ricard, que una població en general no sigui xenòfoba, malauradament no priva que hi hagi petits partits i grupuscles xenòfobs, per això no volem que arrelin i alhora volem que desapareguin de la mateixa forma que han aparegut. A més si a algun lloc no hi té cabuda la xenofòbia ni la ideologia de l'extrema o ultra dreta és al nostre país on aquesta ideologia ha negat durant segles, i ho continua fent, l'existència dels catalans com a nació i la nostra llengua. Si us plau feu servir una mica el cervell, penseu i cavil·leu una mica i no us deixeu aixecar la camisa amb aquestes contradiccions tant grosses. Fer servir l'abominable nazisme absurdament, se'n diu reductio ad hitlerum es tracta d'una fal·làcia del tipus Ad hominem, abastament estudiada pels experts.
      • Icona del comentari de: Vendetta a maig 29, 2023 | 19:24
        Vendetta maig 29, 2023 | 19:24
        Cup si es racismo anticatala recordé las paraulas de la woke aNtIcatalana a la papelera de la historia hippys arriva la purga
      • Icona del comentari de: Cervellet a maig 29, 2023 | 20:08
        Cervellet maig 29, 2023 | 20:08
        Fes servir tu el cervell, noia. No has entès el comentari d'en Ricard. D'altra banda el que tu vulguis o no, importa poc, però totalitarisme avui és anar estigmatitzant com a feixista tot el que no agrada.
  20. Icona del comentari de: Stukafighter a maig 29, 2023 | 15:04
    Stukafighter maig 29, 2023 | 15:04
    de quin circu sa escapat aquesta periodista, que parleu tant, veniu a tipoll a viure un temps i ja m explicareu , que comensin treien totes las ajudas que els i donen y despres algo es podra parlar. que estem farts de aguantar aquesta gent , que ni sadapten ni volen ni voldran mai , i a sobre ens em de aguantar que ens diguin racistas o feixistes jajaja si aquestas paraulas an perdut el sentit ja a la vostre boca. españa y cataluña som una
    12
    Icona de dislike al comentari de: Stukafighter a maig 29, 2023 | 15:04 28
    Respon
    • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a maig 29, 2023 | 16:41
      Doctor Strangelove maig 29, 2023 | 16:41
      Plàcid has canviat el nick? El problema és que continues igual d'analfabet! Ha ha ha. Doc.
    • Icona del comentari de: A Ripoll qui no és una puça és un poll a maig 29, 2023 | 18:29
      A Ripoll qui no és una puça és un poll maig 29, 2023 | 18:29
      Vent del Ripollès, ni plou ni aclareix, però, quan s'hi posa, s'hi coneix... Si tu ets de Ripoll, jo soc expilot de Junker Ju 52. Altrament faràs bé d'apuntar-te a un curs per a millorar l'escriptura, la comprensió i l'expressió.
  21. Icona del comentari de: Carnassa a maig 29, 2023 | 16:48
    Carnassa maig 29, 2023 | 16:48
    segons els progres benpensants, la Sílvia és extrema dreta super perillosa, però la cup defensant l'ablació genital, o regalar pisos a milers d'immigrants que no han cotitzat ni un euro ni fugen de cap guerra és el més normal del món. Espanya entrarà en default justament per augmentar el seu deute imparablement per fer "polítiques socials" sense cap sentit.
    12
    Icona de dislike al comentari de: Carnassa a maig 29, 2023 | 16:48 25
    Respon
    • Icona del comentari de: Silvana a maig 29, 2023 | 20:31
      Silvana maig 29, 2023 | 20:31
      Com pots pretendre aixecar-nos la camisa amb la greu problemàtica de l'ablació i el teu pretès "regal" de pisos ? A més a més la teva fal·làcia del "regal" de "pisos" no és possible perquè al nostre país hi ha molts pocs habitatges socials, car la legislació espanyola d'ara i "pre-constitucional", permetia i permet la construcció d'habitatges de protecció (amb ajuts estatals...) els quals al cap d'unes dècades passen a habitatges "normals", per la qual cosa cada any n'hi ha menys i el problema es fa més gros. Si per a defensar la xenofobia i l'ultra dreta has de mentir i enganyar així, ja ets deus pensar què en pensem de tu, tros de quòniam.
      • Icona del comentari de: esCUP a maig 30, 2023 | 00:22
        esCUP maig 30, 2023 | 00:22
        Ai, bleda, els pisos que volen regalar són els de particulars catalans via okupació, que és la seva expertesa. I aquí l'única estupidesa extrema és la d'anar repetint que la Sílvia és xenofòba, quan només diu el mateix que legisla i fa amb total normalitat qualsevol nació que disposi d'un estat.
        • Icona del comentari de: Ramon a maig 30, 2023 | 10:12
          Ramon maig 30, 2023 | 10:12
          No ens intentis ensarronar, la majoria dels pisos que malauradament s'ocupen son pisos buits, molts d'ells nous, els seus propietaris, solen ésser grans tenidors que especulen amb els pisos buits, car "tenen més valor" i el "banc dolent espanyol" que es va quedar amb diners públics els habitatges i locals comercials que no tenen "sortida", encara restes de la gran ensarronada-bombolla d'Aznar. Intentar confondre en temes tant importants i essencials com és l'habitatge, és també típic i tòpic de la fastigosa l'extrema dreta. Els catalans som sota sobirania espanyola (excepte els catalans de més al nord) i la legislació espanyola no "permet" l'ocupació" d'habitatges on hi viu gent, i ho saps.
  22. Icona del comentari de: Vergonya de Ripoll a maig 29, 2023 | 17:13
    Vergonya de Ripoll maig 29, 2023 | 17:13
    VERGONYA! RIPOLL foteu pena i fàstig
    21
    Icona de dislike al comentari de: Vergonya de Ripoll a maig 29, 2023 | 17:13 13
    Respon
  23. Icona del comentari de: Carles a maig 29, 2023 | 17:17
    Carles maig 29, 2023 | 17:17
    No sé si xenòfoba o no xenòfoba. No sé si farà alguna cosa o no farà res de res. El que sí que és pot dir és que parla clar.
    11
    Icona de dislike al comentari de: Carles a maig 29, 2023 | 17:17 22
    Respon
  24. Icona del comentari de: Criteri? a maig 29, 2023 | 18:35
    Criteri? maig 29, 2023 | 18:35
    Tots els partits castellans son xenòfobs sobretot contra els catalans, i mai els ho dieu que ho son.
    14
    Icona de dislike al comentari de: Criteri? a maig 29, 2023 | 18:35 12
    Respon
    • Icona del comentari de: Quin criteri fas servir ? a maig 29, 2023 | 20:20
      Quin criteri fas servir ? maig 29, 2023 | 20:20
      No confonguis xovinisme amb xenofòbia. Els espanyols son xovinistes. Una altra cosa és "Espanya" com a país ocupant del nostre país, el xovinisme espanyol fa que molts d'ells menyspreïn i fins i tot odiïn la llengua catalana i què fem els catalans a casa nostra... en el nostre propi país ! ( A Castella i la resta de regions de matriu cultural i llengua castellana no s'hi parla català ni hi ha ocupants catalans) El nostre país, el qual ells consideren propietat "seva". El xovinisme espanyol va associat a la supremacia, a la prepotència i a la seva ànsia d'anihilar, de vertebrar, d'assimilar el nostre país, a les seves lleis, llengua, costums, cultura... i això. no és pas d'ara amb menys o més intensitat, ho intenten fer de fa segles.
      • Icona del comentari de: Dubte a maig 29, 2023 | 23:55
        Dubte maig 29, 2023 | 23:55
        Potser xaovinisme es un variant de racisme?
      • Icona del comentari de: Ignorant a maig 30, 2023 | 00:37
        Ignorant maig 30, 2023 | 00:37
        No diguis burrades. La catalanofòbia és xenofòbia, i els espanyols fa segles que la practiquen. La seva història, legislació i literatura en va plena de fa més de cinc segles.
        • Icona del comentari de: A l'ignorant a maig 30, 2023 | 11:09
          A l'ignorant maig 30, 2023 | 11:09
          Saps que és un diccionari ? Sap fer-lo servir ?
  25. Icona del comentari de: Vendetta a maig 29, 2023 | 19:28
    Vendetta maig 29, 2023 | 19:28
    Hippys,farem net de botifler y colbaos 1 pas per ser lliures
  26. Icona del comentari de: Jordi a maig 29, 2023 | 19:53
    Jordi maig 29, 2023 | 19:53
    Tots els medis de comunicació catalans estan manipulats, i aquest article n'és un exemple, en especial TV3, televisió pro ocupes, pro salafisme i de perroflautes. La Sílvia es l'única que parla clar i afronta els problemes reals, en aquest cas de Ripoll, inseguretat ciutadana, inmigració massiva i mentides indepentistes. Hipocresia de tots els medis de manipulació massiva, la CUP segons els medis de manipulació, és un partit d'esquerres i celestial, quan s'ha vist clarament que són d'extrema esquerra i vinculats a Arran, en fi, manipulació i hipocresia.
    11
    Icona de dislike al comentari de: Jordi a maig 29, 2023 | 19:53 18
    Respon
    • Icona del comentari de: A en Jordiet a maig 29, 2023 | 20:46
      A en Jordiet maig 29, 2023 | 20:46
      Quina vergonya, tu mateix et delates i t'autodefineixes a bastament. Patètic, fas molta pena. A sobre et creus gracioset, amb individus com tu resulta més comprensible, el perquè, al segle XXI, després de dècades els catalans encara no ens hem pogut desempallegar i independitzar políticament d'Espanya i encara vivim sota el jou espanyol. Alfabetitza't, aprèn a interpretar i a informar-te millor i així sabràs on vius i d'on ve el nostre mal, inútil tros de quòniam. Noiet, no ens intentis aixecar més la camisa amb aquestes collonades que escrius sense solta ni volta.
      18
      Icona de dislike al comentari de: A en Jordiet a maig 29, 2023 | 20:46 10
      Respon
      • Icona del comentari de: Inútil improductiva a maig 30, 2023 | 00:27
        Inútil improductiva maig 30, 2023 | 00:27
        Tu sí que estàs feta una fatxa de nassos. Lladragota cupàire. Deixa d'okupar habitatges, de fer demagògia barata i vés una temporada a Ripoll a viure amb els teus protegits, a veure quants dies et dura la tonteria.
      • Icona del comentari de: Feixistes, més que feixistes. Au! a maig 30, 2023 | 00:50
        Feixistes, més que feixistes. Au! maig 30, 2023 | 00:50
        Hola, sóc la Silvana i ja he après a repetir "aixecar la camisa" i "tros de quòniam". Ara estic practicant "capitalisme", "masclisme", "xenofòbia" i "heteropatriarcat" per l'examen d'entrada a la CUP, que també inclou pràctiques d'okupació, per fer enfadar el papà.
        • Icona del comentari de: Silvana a maig 30, 2023 | 10:02
          Silvana maig 30, 2023 | 10:02
          No aconseguiràs aixecar-nos la camisa tros de quòniam. És això. Ho has entès ara ?
          • Icona del comentari de: Torna-te'n a escola, analfableda a maig 30, 2023 | 13:30
            Torna-te'n a escola, analfableda maig 30, 2023 | 13:30
            És que hi havia res a entendre, tret que ets la típica demagoga cupàire? Se't veu el llautó i les limitacions a una hora lluny, ja sembles aquell que només sap repetir "batxiller" i es deu pensar que fent el lloro desmunta cap argument.
            2
            Icona de dislike al comentari de: Torna-te'n a escola, analfableda a maig 30, 2023 | 13:30 15
  27. Icona del comentari de: Joan a maig 29, 2023 | 21:44
    Joan maig 29, 2023 | 21:44
    "Caballo Loco" ( ho dic en castellà, perque el vaig conèixer així) era xenofòb?. Si, si.... i Cúster era constitucionalista.
    • Icona del comentari de: Sioux a maig 30, 2023 | 11:35
      Sioux maig 30, 2023 | 11:35
      No ens menteixis. Apreneu què vol dir el mot xenòfob i xenofòbia. A més a més se'n pot dir perfectament Tasunka Witko, Cavall Boig o Crazy Horse i independitzar-se de la llengua castenaospanyola. Ja han passat molts anys de la mort biològica del dictador.
  28. Icona del comentari de: Cesc a maig 29, 2023 | 22:33
    Cesc maig 29, 2023 | 22:33
    Des de quan l'insult cru, pelat, gratuït, forma part de la deontologia professional periodística ?? Em refereixo als insults i injúries (del tipus "xenòfob, racista, ultradretà, feixista, nazi", etc.) continguts en els titulars i en la redacció de notícies com aquesta. Una crònica amb insults i falsedats, no només no és "informació" periodística, sinó que, en mitjans seriosos, no arriba a adequar-se (grinyola) a la secció d'"opinió". A més, aquests greus insults (per als demòcrates i defensors dels drets humans) expressen manca de respecte i menyspreu a milers de catalans com vós (o vós) que em llegiu, que hem votat a aquests partits, com AC, Primàries, FNC o altres llistes independentistes si s'haguessin presentat. L'altre jorn ho va dir, amb educació i contundència, en Xavi Hernández, entrenador del FCBarcelona, en roda de premsa...: No mereixem ser insultats. No mereixem ser insultats. A més, l'insult, l'estigma, l'etiqueta, la llufa, el penjament, l'ofensa, el menyspreu... denoten feblesa, fracàs dels qui els profereixen... L'insult comença quan s'acaben els arguments. I ull viu, l'insult contra els catalans, és l'avantsala de la violència contra els catalans... Els mitjans també ens sou corresponsables. Molt. No us adreço aquest comentari només a vosaltres, elmon.cat , que sí, però també, a més, al conjunt de mitjans catalans. No cal que me'l publiqueu, si no ho creieu convenient... Em conformo que contribueixi a reflexionar a la gent del món del periodisme. Respecte.
  29. Icona del comentari de: Amb aquestes mentides li feu propaganda a maig 30, 2023 | 00:32
    Amb aquestes mentides li feu propaganda maig 30, 2023 | 00:32
    Que vagin fent cordons sanitaris aquests catalanòfobs autonomistes, que a aquest pas a les properes tindrà majoria absoluta.
  30. Icona del comentari de: Narcís ( a l' autora : deixa ta feina en pro d' un d' aquests arribats . . sinó calla ! ) a maig 30, 2023 | 08:39
    Narcís ( a l' autora : deixa ta feina en pro d' un d' aquests arribats . . sinó calla ! ) maig 30, 2023 | 08:39
    Xenòfob . . dir prou a tant forà sense mitjà de vida quan en som plens de propis ? PD : per això tantes guerres com si mai foren estat ?
    • Icona del comentari de: Dalmau a maig 30, 2023 | 11:29
      Dalmau maig 30, 2023 | 11:29
      Narcís, aquesta definició on l'has cercat, a la "intel·ligència" "artificial" o al teu diccionari personal de manipulacions ? Si no vols que arribi tanta de gent sense mitjà de vida no fomentis el "turisme" massificat i tot s'hi val, el qual, ho sabem de fa dècades, solament enriqueix a curt termini un quants espavilats i empobreix a mig i llarg termini la població i els empleats mal pagats del turisme. Si fóssiu una mica intel·ligents el primer que faríeu seria substituir el "turisme", que solament atreu mà d'obra poc qualificada i crea "noves feines" que els nadius no volen fer. Cal substituir l'activitat econòmica turisme per activitats econòmiques, més diversificades, ben segur no tant vistoses ni llamineres, però, útils , necessàries i que beneficien molta més gent. Quin disbarat el turisme que atreu encara més gent i no soluciona res ni dona ocupació a la gent del país. Narcís desperta't !
      • Icona del comentari de: Narcís ( sembla mentida que els treballs de més PIB .. siguin els pitjors remunerats ! ) a maig 30, 2023 | 15:42
        Narcís ( sembla mentida que els treballs de més PIB .. siguin els pitjors remunerats ! ) maig 30, 2023 | 15:42
        Excusa-me : he dit que limitar àdhuc dir prou a tanta persona que no sabem on viuen ni de què viuen .. algú ho ha de fer ! PD : d' acord amb tu pel que fa a l' explotació !
  31. Icona del comentari de: MHP a maig 30, 2023 | 13:14
    MHP maig 30, 2023 | 13:14
    Uff, quans comentaris, per arribar a la conclusió que la xenòfoba de Ripoll es una variant de cup, erc i juntentsxdonar-nos escalfor.
    • Icona del comentari de: A l'infiltrat (M)arc H. P. a maig 30, 2023 | 17:38
      A l'infiltrat (M)arc H. P. maig 30, 2023 | 17:38
      Els espanyols us infiltreu per a arribar a aquestes "conclusions", model Tacito ? D'on no n'hi ha no en raja.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa