El PSC rebutja una consulta sobre els Jocs d’Hivern perquè “són els governs els que han de decidir”

Romero diu que l'esdeveniment seria "un molt bon projecte" per als Pirineus que generaria "riquesa i llocs de treball"

El PSC ha rebutjat que se celebri una consulta sobre els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030. El Govern ja ha obert contactes formals amb el Comitè Olímpic Espanyol per presentar candidatura i es preveu que el territori hagi d’avalar la candidatura a través d’una consulta. La portaveu dels socialistes catalans, Alícia Romero, ha dit que “una consulta no pertoca” i ha afegit que són els governs “qui han de decidir”. “De vegades ens amaguem sota una consulta per no prendre decisions”, ha considerat.

Romero ha dit que els socialistes sempre han estat partidaris d’aquesta proposta i ha defensat que l’esdeveniment seria “un molt bon projecte” per als Pirineus, perquè generaria “riquesa i llocs de treball”. Romero ha assegurat que cap alcalde dels Pirineus està en contra de l’esdeveniment i ha afirmat que els Jocs permetrien inversions “que després es queden per al territori”. D’exemple hi ha posat el canal de la Seu d’Urgell i els Jocs Olímpics del 1992.

D’altra banda, ha afirmat que és una “oportunitat” que el ministre de Cultura i Esports sigui ara Miquel Iceta, i creu que serà una persona “clau” perquè l’esdeveniment “sigui un èxit”.

Nou comentari