El PP fa campanya amb Álvarez de Toledo i Vidal Quadras i fan de Vox uns moderats

Acte a Barcelona amb un dels impulsors de Vox i la cara més dretana dels populars

Alejandro Fernández, el candidat del PP, veu com el seu partit a les enquestes es disputa l’hegemonia del grup mixt del Parlament. El seus estrategs de campanya han deduït que calia apujar el volum, el to i l’argument. Per això, han buscat el condiment més fort que podia trobar al rebost de les velles glòries de l’unionisme. Patums amb prou capacitat de foc, que fan de l’insult, la insolència i una perillosa mala llet el seu discurs polític. Fernández, un tipus que ven un lideratge conservador poc forassenyat, s’ha envoltat d’Alejo Vidal Quadras, que ha torna com el fill pròdig després del festeig amb Vox, i amb Cayetana Álvarez de Toledo, que entén el jacobinisme que practica com l’extinció de l’adversari. 

En primer terme ha parlat Álvarez de Toledo, que ha llegit dotze punts duríssims. Els ha batejat com a “manaments laics” contra el populisme, un enorme sac on ha col·locat el separatisme i els socialistes i la suposada maniobra que porten a terme per saltar-se la Constitució. I ha anat més enllà amb un advertiment sobre el “ho tornarem a fer”.  “El que vau fer és ridícul i totalitari, tornar-ho a fer és tornar a entrar a la presó. El delicte és dolent, però la reincidència és estúpida”, ha sentenciat.  De fet, ha assegurat que s’envia l’elector amb un “llaç groc a la solapa contra l’ordre”. “La independència és menys que un tik tok” o “la higiènica actuació de la policia l’1-O” han estat alguns dels seus punts. De fet, ha titllat tots els independentistes d’irracionals. 

Tot just després, Vidal Quadras ha agafat la paraula per definir Fernández com un “deixeble” seu. L’exlíder del PPC i inspirador de Vox ha assegurat que “l’enemic no té escrúpols i que el seu mètode de treball és la violència i la mentida”. En aquest sentit, ha alertat que cal estar amatent al “foc per l’esquena” que els unionistes poden rebre del PSOE. 

En l’acte, Fernández ha seguit el discurs que el “populisme és la gran amenaça per a la nostra democràcia, el populisme en totes les expressions, associat a totes les ideologies i etiquetes”. De fet, quan ha parlat, havent escoltat els que l’han precedit, el presidenciable popular semblava un moderat una mica esverat. Per a Fernández, és el mateix l’assalt al Capitoli de Washington o assaltar la delegació d’Hisenda”. “Tots els populismes acaben igual”, ha sentenciat. 

“La superació de la nació identitària, idea que defensen Illa i Iceta, i la seva substitució per la nació cívica, és la idea segons la qual en una nació caben diverses llengües, diverses identitats, diversos folklores i diverses tradicions i tots podem viure en pau i democràcia compartint-i fent-les créixer, i aquesta és l’Espanya de les autonomies, dissenyada durant la transició a imatge i semblança del procés de construcció europeu”, ha descrit el popular. 

Segons el relat de Fernández, el “gran moment en què es transforma tot és quan el nacionalisme suposadament moderat acaba convertint-se en un moviment nacional populista i és quan en l’assalt de Parlament de Catalunya, el 2012 , Mas decideix fer seus els dos grans trets del populisme, la recerca d’un enemic a qui culpar de tot i la promesa de solucions màgiques a problemes complexos”. “Madrid ens roba, i la independència com a solució a tot i, a més, amb la idea que serà la cosa més senzilla del món”, ha afegit. Lamenta que “el populisme ha penetrat sobretot perquè és profundament contagiós” i destaca que “entre populismes s’entenen”. “El populisme esquerranós radical de la CUP s’ha entès a la perfecció amb el populisme nacionalista de Puigdemont i de Torra”, ha conclòs. 

Comentaris

  L'OBSERVADOR ASTORAT 06/02/2021 12:14 pm
  VOX = PP + 2 "CARAJILLOS" (O POT SER 1)
  D'on no n'hi ha no en raja 06/02/2021 11:33 am
  Totes les mosques a la mateixa porqueria, un facha para todos, y todos l'ós fachas para uno
  Vicenç Ramoneda 06/02/2021 9:08 am
  L'ambaixada espanyola a Irlanda impedeix que els residents catalans votin. L'ambaixada espanyola a Irlanda ha impedit que els residents catalans votin a les eleccions del 14-F, ja que, segons ha denunciat l'ANC fent referència a un missatge del Ministeri d'Exteriors irlandès, no ha demanat els permisos perquè els ciutadans puguin anar a votar a la mesa electoral en plenes restriccions de Covid. PS: Gran democràcia la dictadura espanyola!
  Pepe 06/02/2021 7:12 am
  Son residuals aquests estrangers.
  Passa a la quadra, pobre familia Vidal amb aquesr dement de la Quadra de porquets garrulos 06/02/2021 5:49 am
  Vidal de la quadra torna al ramat de GURTEL, a que li donin una propina, passa gana, pobre moribundo afamat
  Pepe 05/02/2021 9:35 pm
  Vox, ppsoe,podemos,ciudadamos...són la mateixa cosa.
   valeri 06/02/2021 12:06 pm
   La mateixa cosa no ho se. La mateixa merda, segur.
  GAVANENC 05/02/2021 7:42 pm
  Aquests sacs de merda feixista menteixen fins a l'extenuació. Es pasen la demecracia per el forro. Nomes volen imposar les seves ideologies passant per sobre de la cultura, la identitat i la llengua catalana. Tancarien TV3, el Parlament i la Generalitat. I l'inmersio linguistica als coles seria per el castella.... Aneu-vos A LA MERDA... Aixo no pasara. Ni ara ni mai
  406
  261
  Respon
  Alf 05/02/2021 6:43 pm
  Faxisme en estat pur!
   Ramon 05/02/2021 11:42 pm
   No pas. Espanyolisme. Espanyolisme en estat pur. Vint anys enrere, Aleix Vidal Quadras volia Pasqual Maragall de President. I el 2017, Oriol Junqueras. Això sol ja et demostra si n'és, d'espanyolista. Espanyolista fins el moll de l'os. Feixista, en canvi, jo no ho veig. El feixisme tinc entès que era una altra cosa.
   32
   161
   Respon
    ALF 06/02/2021 10:36 am
    Si no saps que és el faxisme a aquestes alçades fes-t’ho mirar o millor estudia una mica. La Cayetana i en Vidal Cuadres són faxistes de manual.
     Ramon 06/02/2021 2:33 pm
     En certa manera ja s'entén que desconegui què va ser el feixisme un extraterrestre que va venir al nostre planeta quan ja feia dècades que els feixismes havien desaparegut. Fixeu-vos si parla sense gaire coneixement de causa, que ni tan sols sap escriure bé la paraula "feixisme". Però, què vols, coi, tractant-se d'un alienígena! Com si nosaltres sabéssim gaire cosa de llur planeta natal!
     Ramon 06/02/2021 1:29 pm
     No, no. El feixisme era una altra cosa. Per mi que el que passa és que el sabatot progre estàndard que corre per aquí, a manca de coneixements, a manca de capacitat dialèctica, acaba reduint qualsevol debat a identificar l'adversari, el discrepant, que no cal que ni tan sols de política vagi l'assumpte, amb "el feixisme" i el molt ruc ja deu trobar que problema resolt. Però per regla general qui cau en aquest tic, dóna més pistes de com és ell (progre i burro), que de com és el titllat de "feixista". El feixisme fou un tipus d'ideologia de fa un segle, que va arribar al poder en algun país. Però d'això ja fa molt. Feixistes ja pràcticament no en queden enlloc.
  TSSO 05/02/2021 5:45 pm
  XERRAMECA, tot és XERRAMECA. Si hi ha oportunitats per sumar governarien molt a gust Comuns, PP, PSC, VOX i C's. A dins el govern o amb qualsevol combinació de suports externs.
  RAMON A 05/02/2021 5:29 pm
  Ja ha sortit la marquesa del cau
  RAMON A 05/02/2021 5:27 pm
  Amb aquests personatges portats per un odi profund cap a un pais del cual no tenen ni idea excepte el dracula verinos aquesta secta tindria de ser prohibida en tota la terra
  566
  462
  Respon
  Ramon 05/02/2021 5:11 pm
  Si avaluem el grau de la nostra aversió als partits espanyols en funció de llur dretanisme, senyal que la nostra causa no és catalana ans esquerranista.
  Ramon 05/02/2021 5:06 pm
  Mira si arriba a ser botifler aquest Aleix Vidal Quadras, que vint anys enrere va declarar que volia Pasqual Maragall de president en lloc de Jordi Pujol, i tres anys enrere Oriol Junqueras en lloc de Carles Puigdemont.
  15
  52
  Respon
  Perico el sobao 05/02/2021 5:03 pm
  La chusma anda suelta
  Antifa 05/02/2021 4:43 pm
  Festeig ? Però, l'inefable Vidal-Quadras no fou un dels fundadors de l'escissió del PP Vox ? "El que fuera cabeza de lista de Vox al Parlamento Europeo en las elecciones de 2014, Alejo Vidal-Quadras.... " ,"Alejo Vidal-Quadras, ya como Presidente de Vox, ha anunciado". És cert tot això ?

Nou comentari