El PP denuncia el CIS a la Junta Electoral per seguir fent enquestes fora de termini

Els populars amenacen l'ens estadístic amb anar als tribunals si no entrega als partits els resultats dels qüestionaris

El Partit Popular ha denunciat el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) davant la Junta Electoral Provincial de Madrid per considerar que continua fent enquestes fora del termini que estableix la Llei Orgànica del Règim Electoral General (Loreg). La secretària general del partit i número 3 de la llista dels populars a les eleccions a l’Assemblea de Madrid, Ana Camíns, ha recordat al president del CIS, José Félix Tezanos, que si està fent enquestes des d’un organisme públic ha d’entregar-les als partits en base a la llei electoral “o parar de fer-les perquè no es poden publicar”. El PP recorda que la llei estableix que no es poden publicar enquestes cinc dies abans d’uns comicis. Els populars amenacen amb portar el CIS als tribunals.Camíns ha indicat que el PP de Madrid ha sol·licitat tant a la Junta Electoral com al mateix CIS que entregui als partits que concorren a les eleccions del 4-M els resultats de les enquestes “que està fent i no pot publicar”. Els populars donen per fet que l’òrgan dirigit per Tezanos segueix fent enquestes d’intenció de vot i valoració dels líders de Madrid.

A parer de la número 3 de la llista del PP, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, està fent servir “un cop més” tots els mitjans públics al seu abast “contra els madrilenys i contra la campanya electoral en positiu que fa el PP de Madrid a peu de carrer”. Per això demana a la Junta Electoral que estigui “vigilant” el 4-M perquè Sánchez “no faci campanya des del Consell de Ministres que se celebra el mateix dia”.

Comentaris

  D'on no n'hi ha no en raja 29/04/2021 6:54 pm
  A veure pablo tarado el fraCasao, des de quan els hereus del franquisme respecten la democràcia i les regles del joc
   Ramon 30/04/2021 6:14 pm
   Sociates i pudents, els hereus del franquisme? Interessant punt de vista.
    Ramon 30/04/2021 8:52 pm
    Interessant... i al meu parer força encertat. Jo també he cregut sempre que els autèntics hereus del franquisme han set les esquerres sucursalistes.

Nou comentari