El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament celebra aquest dijous el primer ple, a l’espera de la investidura
  • CA

El candidat d’ERC a la Generalitat, Pere Aragonès, llançava aquest cap de setmana un ultimàtum a Junts. Si l’1 de maig no hi ha un acord tancat pe tirar endavant la investidura, que diverses fonts situarien entre el 5 i el 6 de maig, els republicans exploraran la possibilitat governar en solitari. Una aposta que, no obstant, requereix el concurs d’altres forces perquè Aragonès tingui més vots a favor que en contra. És a dir, caldria explorar un canvi de posició del PSC cap a l’abstenció o bé que els Comuns o una part de Junts votessin a favor per permetre la formació de l’executiu. En tot cas, aquest dilluns a migdia s’han reunit la Mesa i la Junta de Portaveus per tractar diverses qüestions, entre les quals, acordar l’ordre del dia de la propera sessió plenària, que se celebrarà aquest dijous a partir de les 10h.

De fet, el ple, que només durarà un dia, començarà amb la sessió de control al govern -ara en funcions- i que per tant, farà el també candidat, Pere Aragonès, com a vicepresident amb funcions de president.

A més, en aquest ple es votarà el relleu de Jaume Alonso Cuevillas com a secretari de la Mesa, que va renunciar fa dues setmanes, i es proposarà Aurora Madaula com el segon membre junter de l’òrgan parlamentari. Si no hi ha sorpreses de darrera hora, la diputada de Junts comptarà amb l’aval d’ERC i la CUP, consolidant així el relleu de membres del mateix partit com ha succeït fins ara cada vegada que hi ha hagut una baixa en la Mesa.

També s’han tractat les peticions de reconsideració de dos acords de la Mesa: una presentada per Vox, que demana la reconsideració de l’acord relatiu a la distribució dels vuit senadors que ha d’elegir el Parlament; i una altra presentada per Cs, que demana la reconsideració de l’acord de no admetre a tràmit una sol·licitud d’informació sobre un expedient d’investigació de l’Oficina Antifrau de Catalunya. Totes dues han estat rebutjades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa