El Govern veia “un risc inassumible” mantenir el 14F

L'executiu aprova el decret d'ajornament de les eleccions i les situa al 30 de maig amb el consens majoritari dels partits politics

El vicepresident Pere Aragonès i la consellera-Portaveu Meritxell Budó han fet una declaració institucional des del Palau de la Generalitat després de la reunió extraordinària del Consell Executiu, que ha aprovat el decret d’ajornament de les eleccions previstes per al 14F i que se celebraran, si les condicions de la pandèmia ho permeten, i si no hi ha cap instància judicial que ho aturi, el 30 de maig. Aquest migdia s’havia reunit la mesa de partits i s’ha consensuat aquesta data, amb l’única oposició frontal del PSC, que amenaça de recórrer el decret d’ajornament si permet que en aquests quatre mesos es puguin presentar noves candidatures, en entendre que serien unes noves eleccions i no un simple ajornament.

“Davant la seguretat que les properes setmanes seran molr difícils, ens hem vist obligats a endarrerir les eleccions fins a la primavera”, ha explicat Pere Aragonès, que ha assegurat que l’executiu “ho tenia tot a punt” per celebrar les eleccions, i considera “un risc inassumible” celebrar les eleccions, tant des del punt de vista sanitari com pel que fa a la legitimitat de les eleccions. Aragonès ha fet una crida als partits a “ser responsables” i a “estar a l’alçada”, tot agraint-los l’esforç per arribar a un consens en la nova data. En aquest sentit, ha assegurat que amb el canvi de data es garantirà que “ningú no hagi de renunciar al seu dret a vot per por a ser contagiat”.

Per la seva banda, la consellera portaveu, Mertixell Budó, ha anunciat l’aprovació del decret, que també ha remarcat “l’empitjorament generalitzat” de la situació epidemiològica i hospitalària al país: “És un fet notori que ens trobem en un moment en què els contagis s’han accelerat i que la situació es perllongui més enllà del 14F, tal com ha determinat l’informe de Salut. També un informe del departament d’Exteriors evidencia que les mesures de seguretat adoptades per al procés electoral són ara insuficients. Per tot això es fa necessari deixar sense efecte la data del 14F”, ha argumentat Budó.

Comentaris

  fideli 16/01/2021 7:32 am
  Opus és imperio español. Confirmat el cop d'estat
  Els fets et diuen qui es cadascun 15/01/2021 9:37 pm
  Es evident que unes eleccions ara son un risc absolutament innecessari per la població de Catalunya. Els socialistes espanyols el que demostren, no volent ajornarles, es el poc amor que tenen vers la societat catalana. No es mereixen ni un vot català!
  Pepe 15/01/2021 9:26 pm
  Segons els del psoe i el doctor IZ que hi hagi risc poc els importa total, no?
  Doctor Strangelove 15/01/2021 8:50 pm
  Com diria aquell "Con Franco se vivia mejor" Quina colla de "abrazafarolas" que deia en Chema García. "Ver para creer" ni Stalin ni Mao, eren tan anti -demòcrates. En fi, això és el que porta no tenir una tecnocràcia i on els mèrits siguin virtut i no pas una qüestió sobrevalorada. Doc.
  fideli 15/01/2021 8:01 pm
  ras i curt, un cop d'estat

Nou comentari