El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Donec Perficiam no va especificar els partits convocats a la reunió per la unitat independentista
  • CA

Cueja encara la polèmica per la reunió telemàtica que va organitzar el col·lectiu Donec Perficiam per buscar la unitat de l’independentisme per al 14F. Una reunió en què van participar partits com el Front Nacional de Catalunya i Força Catalunya. En un comunicat, Donec Perfiam assegura que va enviar a tots els partits independentistes una convocatòria de reunió en la qual es deia textualment: “Mitjançant aquesta carta, us convoquem a totes les forces polítiques que teniu com a objectiu la Independència el proper dijous 3 de desembre a partir de les 18:00h a una reunió virtual per Zoom. “En cap cas, mai es va especificar qui eren aquests partits, ni les persones concretes que hi serien presents. Per tant, els partits que no hi eren presents menteixen quan diuen que no van venir per no estar asseguts a la mateixa taula amb segons quins partits”, diu el comunicat. 

Per altra banda, sobre la polèmica per la presència de JxCAT, l’entitat remarca que “només el vicepresident del Parlament Josep Costa va dir que hi era a títol personal, tot i que va fer constar que Laura Borràs era coneixedora de la seva presència en aquesta trobada”. 

En relació a la presència de “forces polítiques incòmodes”, el comunicat esmenta que “malgrat que diversos grups van expressar que no se sentien còmodes per la presència de certs partits, ningú va abandonar la reunió per aquest motiu i en aquest sentit des de Donec Perficiam volem agrair la participació de tots els assistents. Els honora a ells i al seus partits la valentia d’estar disposats, tot defensant cadascú les seves posicions, ser capaços també d’apartar apriorismes i prejudicis, ni que sigui per una estona, i mirar més enllà i escoltar els que, essent afins o no, són part del nostre país com qualsevol altre”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa