El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La fiscalia belga diu que el procediment per l’euroordre està “en suspens” a l’espera del TGUE
  • CA

La fiscalia de Bèlgica dona la raó a la defensa del president a l’exili, Carles Puigdemont, i assegura en un comunicat que “el procediment en curs” als tribunals belgues està “en suspens”. L’euroordre contra el president Puigdemont està parada “a l’espera” del Tribunal General de la Unió Europea. El ministeri fiscal de Bèlgica defensa, per tant, que encara “no hi ha una decisió final sobre l’aixecament de la immunitat parlamentària de Carles Puigdemont” per part del TGUE. En el comunicat, però, no han volgut comentar la detenció de Puigdemont a Itàlia perquè consideren que són les autoritats italianes les que s’han de pronunciar al respecte.

La detenció de Puigdemont s’ha produit un mes i mig després que el Tribunal General de la Unió Europea li aixequés la immunitat a través del suplicatori en entendre que no es cursaria cap ordre de detenció perquè eren vives les qüestions prejudicials que havia presentat el magistrat instructor del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. La policia italiana, de paisà i amb un gran nombre d’efectius, va practicar aquest dijous la detenció del líder independentista arran de l’euroordre cursada el 14 d’octubre del 2019 que, segons explica el seu advocat, Gonzalo Boye, està suspesa per “imperatiu legal”.

Per això, el jutge del Tribunal d’Apel·lació de Sàsser ha donat per ara la raó a la defensa de Puigdemont, encapçalada per Boye, i ha ordenat la posada en llibertat del president a l’exili, Carles Puigdemont, després de menys de dotze hores de detenció. El jutge l’ha citat per al dia 4 d’octubre, d’aquí a deu dies. Fins aleshores, segons fonts de la defensa consultades per aquest diari, Puigdemont és lliure de sortir de Sardenya i d’Itàlia, de manera que podrà tornar a Bèlgica, on dilluns té reunions com a eurodiputat al Parlament Europeu i on resideix des que va haver d’exiliar-se per evitar ser empresonat per l’estat espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa