La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha declarat aquest dilluns al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), on serà jutjada per malversació de fons públics i desobediència per la seva participació en l’organització del referèndum de l’1-O. La compareixença de Garriga, que llavors era directora de serveis de Vicepresidència, Economia i Hisenda, ha estat molt breu perquè només ha respòs les pregunta de la seva advocada i ha assegurat que no va rebre cap requeriment judicial.

La causa contra Garriga prové del jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona i s’ha acumulat a la que ja tenen oberta els diputats d’ERC Josep Lluís Salvadó i Josep Maria Jové, que el 2017 també eren alts càrrecs de la Generalitat. La consellera ha arribat al TSJC acompanyada pel conseller d’Empresa, Roger Torrent –que també serà jutjat per desobediència–; per les conselleres Laura Vilagrà, Teresa Jordà i Tània Verge; per la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i per representants de Junts, la CUP i Òmnium.

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha insistit que l’independentisme ha de mantenir la seva defensa de les “solucions polítiques” al conflicte català davant la “persecució obsessiva” de la justícia espanyola. La presidenta del Parlament i membre de JxCat, Laura Borràs, ha denunciat la “persecució política” que des de l’1-O “no s’atura”, mentre que Dolors Sabater (CUP) ha defensat la solidaritat “antirepressiva”, però ha reclamat no “estabilitzar” les relacions amb l’estat espanyol.

Cerca de naus

El TSJC atribueix a Garriga els mateix fets que la interlocutòria del jutjat 13. La consellera està acusada de participar en la cerca i la preparació d’una nau annexa a les instal·lacions del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CCTI) per instal·lar-hi un call center per a diversos processos electorals, entre els quals hi havia l’1-O. En concret, Garriga hauria signat l’adjudicació dels projectes bàsics i executius d’arquitectura, instal·lacions i direcció d’obra a través de quatre contractes valorats en uns 70.000 euros més IVA.

Garriga negat que hi hagués cap malversació perquè les instal·lacions es van utilitzar per a les eleccions al Parlament del desembre del 2017 i per als rastrejadors de la Covid-19 durant la pandèmia. A banda, Garriga també hauria aconseguit la cessió de diverses naus industrials arreu de Catalunya per emmagatzemar documentació electoral per al referèndum i hauria demanat a una tercera persona la seva contrasenya d’accés al web referendum.cat per fer unes gestions i eliminar del portal el requisit d’usuari i contrasenya per accedir-hi amb l’objectiu de fer-ho d’accés públic.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: MHP a març 14, 2022 | 11:44
  MHP març 14, 2022 | 11:44
  "Persecució obsessiva" 😆😆😆 "Senyora, no cumplir la lleis es el que té, et criden al jutjat i potser la condemnin. "Cap agressió sense resposta"😁
 2. Icona del comentari de: Uyuyui a març 14, 2022 | 11:52
  Uyuyui març 14, 2022 | 11:52
  Esta gente con el dinero de todos los catalanes estaban conspirando contra el mismo estado que les pagaba ....seguro que entre sus fanáticos seguidores serán unos héroes ....pero no dejan de ser unos corruptos que utilizaban el dinero de todos para sus intereses....... Normalmente no publican mis comentarios .....es así
 3. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a març 14, 2022 | 14:57
  Veterà antifranquista. març 14, 2022 | 14:57
  Doncs malauradament és cert. Els catalans vam refusar la hisenda pròpia i la deixarem en mans del govern de Madrid. Amb tot el dret, aquest administra i ordena el destí de les partides de diner. No ens podem queixar, els responsables de tot son els catalans de 1978 i 1979, que per cert, molts ja no hi son per patir les conseqüències del seu error
 4. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 14, 2022 | 15:07
  Pere Llimonera i Citronell març 14, 2022 | 15:07
  Lo más extraño de Cataluña es que incluso los partidos de supuesta "izquierda", los 'autodenominados' progresistas se comportan como la ultra-Derecha más radical... Una izquierda que tiene un himno llamado 'La Internacional'... La izquierda, que siempre ha odiado fronteras y buscado la igualdad y equidad en la sociedad y entre las personas, es quien se comporta del modo más rancio, casposo, anti-social y nLazi de todos los partidos europeos (o mundiales), buscando y "creando" ella misma divisiones donde antes no las había; buscando FroNTeRas donde tampoco las había; porque el objetivo de todos en la Península fue siempre y durante siglos recuperar la unión político-social que existió durante la etapa Romana y del reino Visigodo por las obvias: Historia, Cultura, Relaciones, Lengua/s, intercambios y Raíces comunes de todos en la "Pell de Brau"... La izquierda, que recurre -aunque esto es ya menos raro- al adoctrinamiento masivo mediante la falsificación e impostura de la Historia, Cultura y Lengua... "a la manera" de, o Valiéndose de manera anti-Democrática de los sistemas de propaganda Goebbelianos, Soviéticos y Nor-Coreanos en la TV(3%), la Educación y los Medios de Comunicación "subvencionados"... Hasta ese punto se han degradado Cataluña, su sociedad y sus políticos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa