La CUP demana al govern Aragonès un ‘reset’ de la legislatura

La CUP nacional celebra la seva assemblea nacional a Barcelona aquest dissabte. L’organització anticapitalista celebra el conclave amb la revisió i proposta d’una nova estratègia, una reconfiguració organitzativa i amb l’ull posat a les municipals del 2023 i les europees del 2024. Però abans d’entrar en el sempre complicat debat de la ponència estratègica d’aquesta tarda, els cupaires han volgut emetre un avís al Govern de Pere Aragonès, format per ERC i Junts i amb el suport explícit dels Comuns.

El missatge enviat al Palau de la Generalitat ha estat curt i al peu, i amb la convicció que el rebuig als pressupostos ha estat una bona opció. De fet, ha tornat a deixar clar que en el debat del 23, tampoc els votaran. “El Govern avui no superaria cap qüestió de confiança”, ha afirmat Eulàlia Reguant, davant la militància. La portaveu de facto de la formació de l’esquerra independentista pero no ha volgut estripar del tot les cartes i li ha ofert una oportunitat al president Aragonès, proposant-li “retornar al punt de partida”. És a dir, un reset per reiniciar el projecte polític del 52% a la vista que els cupaires entenen que ha derivat a un cru autonomisme.

Pla mitjà de la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, a l'Assemblea Nacional de la formació. Imatge del 18 de desembre del 2021 (Horitzontal)
Pla mitjà de la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, a l’Assemblea Nacional de la formació. Imatge del 18 de desembre del 2021 (Horitzontal)

Reguant també ha collat el Govern i ha apujat el to de la crítica de l’executiu. Com a mostra, quan ha acusat la Generalitat de “fer la feina bruta” de l’Estat. “Ha quedat demostrat que camina en direcció contrària, som en un atzucac que deixa el país a la intempèrie”, ha retret. D’aquí, que la diputada cupaire ha fet un clam per esperonar la mobilització popular com una sortida de la paràlisi política. Així s’ha dirigit als ciutadans per tal de “recuperar els carrers”, la protesta i la mobilització i així capgirar la situació.

D’aquesta manera, la CUP ha volgut reivindicar el seu posicionament davant alguna crítica interna que acusen la direcció del partit d’excloure’s de l’escenari polític i de la possibilitat d’influir en la política catalana. “Quan ens impliquem, creixem; quan no ens impliquem, retrocedim”, comentaven fonts dels cupaires a El Món que participen en el conclave. De tota manera, davant la situació generada amb el debat pressupostari, la gran majoria dels militants que avui debaten al pavelló de Virrei Amat, avalen l’ofensiva tàctica de desemmascarar la “comoditat autonomista” de l’actual Govern.

Pla obert d'un dels moments de la votació de l'Assemblea Nacional de la CUP. Imatge del 18 de desembre del 2021 (Horitzontal)
Pla obert d’un dels moments de la votació de l’Assemblea Nacional de la CUP. Imatge del 18 de desembre del 2021 (Horitzontal)

Comentaris

  Pere LLimonera i Citronell Desembre 18, 2021 | 16:49
  La mitad de los CUPaires tienen los 'Chips' quemados de tanto hacer 'Overclocking' para tan poca sesera... Una cuarta parte tiene los 'Chips' 'Hackqueados' por Satanás y la otra cuarta parte... es que no tiene ni 'Chips'... A saber como es que son capaces de comer, andar o articular una palabra siquiera... Y se atreven a pedir un ‘Reset’... ... Si se hace un ‘reset’, y rezando, para que no se les bloquee el Hardware a todos estos, se les Bloquea el Sistema Operativo nada mas arrancar... "Kernel Panic, system error brain not found" No tienen Pantalla Azul, porque hace unos pocos años un colega les instaló Linux en su PC y así se creen mas guays... 'Babaus' de vida fácil, perdidos en su burbuja, y sus ensoñaciones y mundos de Narnia... Un ‘reset’... ja... ¿Alguien ha visto alguna vez a alguno de la CUP en una zanja con un pico y una pala...? ¿Buscando clientes o levantando la persiana del local de madrugada? Algo harán, digo yo... porque 'Intelectuales estos no son, la verdad. Revolucionarios de PlayStation... Menudo postureo de niños bien y gente de vida fácil que se traen estos y sus payasadas...
  Abstencionista. Desembre 18, 2021 | 17:12
  Els cupaires..... A la població on visc no s'hi presenten, però si ho fessin jo aniria a votar. En contra seva, naturalment.
  Abstencionista. Desembre 18, 2021 | 17:12
  Els cupaires..... A la població on visc no s'hi presenten, però si ho fessin jo aniria a votar. En contra seva, naturalment.
  Pere LLimonera i Citronell Desembre 19, 2021 | 17:32
  ¿Pa Qué?... Si la mitad de los desoCUPados CUPaires tienen los 'Chips' quemados de tanto hacer 'Overclocking' para tan poca sesera... Una cuarta parte tiene los 'Chips' 'Hackqueados' por Satanás y la otra cuarta parte... es que no tiene ni 'Chips'... A saber como es que son capaces de comer, andar o articular una palabra siquiera... Y se atreven a pedir un ‘Reset’... ... Si se hace un ‘reset’, y rezando, para que no se les bloquee el Hardware a todos estos, se les Bloquea el Sistema Operativo nada mas arrancar... "Kernel Panic, system error brain not found" No tienen Pantalla Azul, porque hace unos pocos años un colega les instaló Linux en su PC y así se creen mas guays... 'Babaus' de vida fácil, perdidos en su burbuja, y sus ensoñaciones y mundos de Narnia... Un ‘reset’... ja... ¿Alguien ha visto alguna vez a alguno de la CUP en una zanja con un pico y una pala...? ¿Buscando clientes o levantando la persiana del local de madrugada? Algo harán, digo yo... porque 'Intelectuales' estos no son, la verdad. Revolucionarios de PlayStation... Menudo postureo de niños bien y gente de vida fácil que se traen estos y sus payasadas... Hace unos años yo creía que esta gente era poco menos que inútil, pero tenían cierta validez y honradez intelectual... hoy, ni eso.

Nou comentari