Cuevillas diu que tramitar resolucions sobre el rei i l’autodeterminació “no és confrontació intel·ligent”

El secretari segon de la Mesa del Parlament defensa que "la immolació s'ha de fer si té eficàcia"

L’advocat i secretari segon de la Mesa del Parlament, Jaume Alonso-Cuevillas, és partidari de no tramitar propostes de resolució sobre el Rei i l’autodeterminació, motius pels quals la fiscalia ha presentat una querella contra els membres independentistes de l’anterior Mesa. En una entrevista a Vilaweb, Cuevillas ha defensat que admetre a tràmit propostes d’aquestes característiques “no és una confrontació intel·ligent”. “Això és intentar resistir d’una manera testosterònica, com un legionari que veus que disparen però que va amb el pit descobert”, ha afegit per després concloure que “la immolació s’ha de fer si té eficàcia”. Segons Cuevillas, és més intel·ligent denunciar que és una “aberració jurídica” però no insistir en el tema. Cuevillas també ha recordat que les propostes de resolució són merament declaratives i no tenen “cap eficàcia jurídica”. “Què és més eficaç per desgastar l’estat espanyol? Denunciar això o deixar que ens inhabilitin sense pena ni glòria per una bestiesa?”, ha preguntat.

Segons el membre de la Mesa del Parlament, si en aquesta legislatura s’admeten propostes de resolució que tinguin per objecte reprovar el rei o reafirmar el dret a l’autodeterminació, immediatament la fiscalia es querellarà contra els membres de la Mesa i se’ls inhabilitarà. “Crec que és més intel·ligent posar en evidència els tics demofòbics de l’estat espanyol. És que no podrem mantenir res, perquè durarem una bufada i l’endemà el Constitucional ho anul·larà, i no tindrà cap recorregut. La meva opinió és que segur que és molt més eficaç fer un acte allà al pati i denunciar la situació. O bé canviar-ho, i dir que admetrem a tràmit una resolució per debatre que el bròquil es floreix i tu ja m’entens”, ha argumentat.

En aquest sentit, l’advocat ha defensat que es faci “molta pedagogia” per al dia que arribi una proposta de resolució d’aquestes i s’hagi d’explicar que no s’admet a tràmit. I és que ha donat per fet que estaran una setmana sense entrar a Twitter perquè els diran de tot. “Potser en algun moment serà més eficaç deixar que ens inhabilitin a tots, potser sí. Però per haver admès a tràmit una proposta de resolució que no porta enlloc no sé si té gaire sentit”, ha afegit. Preguntat pel vot delegat de Lluís Puig, Cuevillas ha afirmat que si el Tribunal Constitucional l’invalida, és evident que el vot de l’exconseller no valdrà encara que la Mesa digui que li dona validesa.

“Al final, nosaltres ens enfrontem a un Estat que té tota la força d’un estat i que ha demostrat que no té cap escrúpol a l’hora de fer-la servir. Intentar enfrontar-nos a l’Estat amb les seves armes és una batalla perduda d’antuvi. Si els tribunals diuen que el vot del conseller Puig no val, no tindrem capacitat de fer res. I a la pròxima votació el vot de Lluís Puig no es podrà comptar”, ha afirmat.

Pel que fa al Consell per la República, un dels principals esculls de l’acord de legislatura entre ERC i JxCat, Cuevillas ha admès que segurament sí que s’ha de reformular, com demana ERC, ja que ara hi té més pes de Junts “entre altres coses perquè ERC se n’ha anat desmarcant”. I també ha afegit que “no és comprensible” que algú vulgui deixar fora Carles Puigdemont de l’òrgan.

Comentaris

  SENTO DIR-HO PERÒ NO HEU ENTÈS EL QUE VOL DIR CUEVILLAS. 03/04/2021 9:29 am
  El que vol dir és que "el mentrestant" no s'ha d'omplir amb collonades que no serveixen per a res fins a arribar a fer la grossa i agafar-los amb els pixats al ventre. Aquell dia ha d'arribar de sobte i amb el poble preparat per la desobediència pacífica però sense marxa enrere.
  11
  10
  Respon
  El amarillo de la corbata rinde homenaje a las flores del brócoli que nos llevarán a la independencia. 03/04/2021 8:46 am
  Vostès ja m'entenen.
  Purista 03/04/2021 12:42 am
  Cuevillas, Rufián, Sánchez... On anem amb tots aquests infiltrats castellanots dirigint el cotarro. Que no ho veieu? Si no tens cognoms catalans acabes tornant a Castella. Ens hem de desfer de tots aquests castellans o no assolirem mai la independència.
  33
  13
  Respon
   JordiT 03/04/2021 8:02 am
   Purista, quin comentati mes Nazi
   30
   19
   Respon
   Estrijol 03/04/2021 1:16 am
   No diguis bestieses. Som un país de frontera i mariner, sotmès amil migracions d'anada i tornada desde sempre. Un país que durant el s.XVI va ser envait per l'immigració occitana que fugía de les guerres de religió, i el s.XX per la andalusa que fugía de la fam. Un país on fins al 1714 als estrangers que venien a viure-hi se'ls catalanitzava immediatament el cognom. Un país on tots som fills de mil llets i molt orgullosos de ser-ho.
  Anònim 02/04/2021 11:10 pm
  Para uno que tenéis con conocimiento,lo ponéis a parir a la primera de cambio,los abogados del proceso,todos defenestrados,ya solo os queda el Boye,a ver qué os dura.
  Pere 02/04/2021 10:49 pm
  Te tota la raó, en CUEVILLAS, El Parlament de Catalunya, de facto el parlament mundial, dels simbolismes, de les mocions i dels bons proposits. Atès que te un poder politic equivalent a ZERO.
  A. M 02/04/2021 9:33 pm
  Sr. Cuevillas, veurà aviat en quin grup s'ha ficat, digne d' una secta. El raciocini i el pragmatisme Jxcat no el té. Passarà del pedestal al rebuig. S'han afartat de criticar ERC i, si són coherents, vostè té els dies comptats.
  10
  21
  Respon
  Pajaritu 02/04/2021 8:45 pm
  Se puede ser indepe, laZi y tonto. Pero coño... no indepe, laZi y cagón. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  56
  205
  Respon
  Por fin, ya se van dando cuenta 02/04/2021 8:43 pm
  Ya se van dando cuenta que con tonterías no conseguirán nada. Poco a poco se impondrá la inteligencia aunque sea dificil
  14
  27
  Respon
  Jordi 02/04/2021 5:43 pm
  Se. Cuevillas, plegui de la Mesa ara mateix si ús plau. No ens em fartat de criticar a en Torrent per aguantar ara això. Si ús plau, plegui i no els faci el joc als d' ERC.
  131
  56
  Respon
   La Guineu sense Carasseta 02/04/2021 11:30 pm
   no has entes el que diu Cuevillas
  jugada mestre, esta a tocar, ara si que si. 02/04/2021 5:28 pm
  De cagada en cagada fins a l'espanyolitzacio TOTAL. Aixo us passa pels vosters ridiculs i infantils tabus q us han progrmat la tv3. Haver votat al FNC i no votar a un partit q porta 90 anys fent de trilers. En realitat aquests funcionaris i demes pallassos procesistes US DESPRECIEN PROFUNDAMENT q es el q passa quant hom mostra una fe cega en algu q no mereix mes que despreci. Apa a passar-ho be 4 anys més de pallassades processistes!!!!
  65
  29
  Respon
  hasta los .. 02/04/2021 5:17 pm
  topo de ERC . ¿ os acordáis de un tal Torrent alias "el caquitas" ? , ¿ blanquear? , si no presenta la dimisión de JuntsXCat , o es cesado , quien se da de baja soy yo, tonterías las justitas.
  33
  17
  Respon
  Xavier 02/04/2021 3:47 pm
  Aquests senyor tarda en deixar el grup
  45
  19
  Respon
  Quin personal 02/04/2021 3:32 pm
  Confrontació intel·ligent és que els altres se la juguin, i el senyor Cuevillas, Puigdemont i alguns amics del grupet dirigent estiguin a bon resguard. Per mantenir aquest frau s'ha de tenir una bona claca de burros que s'ho creguin.
  104
  100
  Respon
  Anònim 02/04/2021 3:29 pm
  Aixi toca abaixar calces, no?.
  57
  14
  Respon
   Estrijol 03/04/2021 1:21 am
   No. El que toca és guanyar batalles i sobre tot parar de perdre'n.
  Franc.esc 02/04/2021 2:23 pm
  Aquets de Junts eren els que criticaven a Roger Torrent i ara diuen que no s'ha de desobair en Cuevillas, espero que si són cohetents el Puigdemon i la Borràs el facin dimitir, tan parlar dels covards d'ERC i són molt pitjors i a mes hereus de la Convetgència detrana de les retallades i la corrupció i que va votar a favor de la reforma laboral del PP i la llei mordaça. Per fí s'han tret la mascareta.
  52
  31
  Respon
  Francesc 02/04/2021 2:14 pm
  Aquets de Junts eren els que criticaven a Roger Torrent i ara diuen que no s'ha de desobair en Cuevillas, espero que si són cohetents el Puigdemon i la Borràs el facin dimitir, tan parlar dels covards d'ERC i són molt pitjors i a mes hereus de la Convetgència detrana de les retallades i la corrupció i que va votar a favor de la reforma laboral del PP i la llei mordaça. Per fí s'han tret la mascareta.
  39
  32
  Respon
   Jordi 35 02/04/2021 2:55 pm
   Francesc, em sembla que es molt diferent una mocio criticant al Borbo, o un acte de defensa del dret d'un President o un Diputat. Que Torrent ha estatel. Pitjor president del Parlament restaurat, no ho posa en dubte ni ell mateix.
   33
   47
   Respon
    Els juntets sempre tenen excuses 02/04/2021 3:38 pm
    No et preocupis que a la Laura Borràs no li costarà gens de demostrar la seva incompetència, la seva manca de preparació, i la seva nul·la neutralitat institucional.
    68
    49
    Respon
  Ramon 02/04/2021 1:36 pm
  Molt bé, però, si aquest és el pla, motiu de més perquè la POLÍTICA en majúscules la faci només el Consell per la República. Motiu de més perquè ostentar la titularitat de la Generalitat sigui només perquè no l'ostentin partits espanyols. Administració a seques d'uns fons gairebé tots finalistes, cap capacitat de maniobra per a absolutament res -a això ens ha dut ERC-, sobretot cap paraula ni cap gest que pretengui que ni la Generalitat ni la majoria del Parlament pot representar-nos políticament per a res i, ja dic, deixar que tot l'important pengi del Consell per la República o sigui lluny de la repressió i la guerra bruta de l'"Espanya amiga"..
  26
  64
  Respon
  Quina cara dura 02/04/2021 1:18 pm
  JxCAT va fer una campanya ferotge contra Torrent, destinada a neutralitzar un actiu important d'ERC. Ara que ells tenen la presidència del Parlament, resulta que encara són més legalistes. La contundència només la reserven per la campanya electoral, i pels altres.
  77
  20
  Respon
  Octubrista 02/04/2021 11:48 am
  Doncs si JUNTS també opina el mateix, potser no s'havien d'haver emmerdat amb la mesa. Ara bé: com que el mal ja està fet, sempre hi ha la opció de dimitir abans de fer cap cot a les imposicions colonials.
  Ricard 02/04/2021 11:46 am
  Molt bé. Ara ja sabem la "no intel-ligent". Esperem la "intel-ligent" amb candeletes i ben aviat.
  Fart de hipocrites 02/04/2021 11:29 am
  Ui ui ui.... Que fàcil criticar quan se esta fora de la mesa... Aquests junters són uns hipòcrites. Si ho hagués dit en Torrent l'haguessin trinxat a tuits i desqualificacions. Ara com ho diu un dels seus.... Aqui no passa res. Ajudeu a fer govern i deixeu-vos de hipocresia.
  286
  156
  Respon
   Franc.esc 02/04/2021 2:15 pm
   Aquets de Junts eren els que criticaven a Roger Torrent i ara diuen que no s'ha de desobair en Cuevillas, espero que si són cohetents el Puigdemon i la Borràs el facin dimitir, tan parlar dels covards d'ERC i són molt pitjors i a mes hereus de la Convetgència detrana de les retallades i la corrupció i que va votar a favor de la reforma laboral del PP i la llei mordaça. Per fí s'han tret la mascareta.
   16
   12
   Respon
  ¿ Y ahora este iluminado se ha dado cuenta?. 02/04/2021 11:16 am
  Lo único que han conseguido es crearse un asco enorme.
  133
  155
  Respon
  el verdugo del Cid 02/04/2021 7:49 pm
  Les caricatures tenen molta més força de la que creus. Sinó que els hi diguin -dissortadament- als de "Charlie Hebdo". La llibertat d'expressió molesta, fa pensar, fa adeptes i aixeca odis. Tu, després d'escriure el que has escrit, dormiràs tranquil. El botifler d'en Cuevillas també. Però no hauria de ser així, no del tot. Les caricatures poden ser de mal gust, però el bon gust promou l'art i la bellesa, no la guerra ni la confrontació. I dir les bestieses que ha dit aquest senyor, insultant als seus electors pocs dies després d'unes eleccions en que el seu partit ha predicat l'enfrontament, com a mínim mereix una caricatura d'afusellament. No he escrit un post d'amor ni d'art, evidentment, però tampoc la caricatura d'un profeta davant dels seus creients... O potser sí? Si és el cas, potser millor canvia de déu i, potser, també de referents.
  Jo mateixa 02/04/2021 6:25 pm
  Em pregunto com el diari ha publicat aquest comentari on es fan amenaces tan greus. No sé si persones així sumen gaire al moviment independentista.
  Anònim 02/04/2021 11:51 am
  Al menys les "xarnegades" te les podries haver estalviat, les amenaces també.
  28
  20
  Respon
  Ricard 02/04/2021 11:51 am
  Doncs les teves paraules, "verdugo", no són gens intel-ligents, perquè si saps qui és el teu enemic deus saber en conseqüència quins són els teus amics. I en el comentari la fatxenderia ho tapa tot, esdevenint tot plegat una simple caricatura. Amb l'enemic castellà en tenim ben prou. No ens en calen més, de debò. Si no ho has fet encara llegeix sobre el Haganah i l'Irgun, i sabràs que millor mal avinguts que barallats.
  28
  20
  Respon

Nou comentari