Cs i Vox portaran al Tribunal Constitucional la proposta de la CUP sobre celebrar un referèndum

Els socialistes estudiaran si prenen alguna acció contra la iniciativa, que es vota al DPG

Cs i Vox portaran al Tribunal Constitucional la proposta de la CUP-NCG en què volen que el Parlament es comprometi a dur a terme un referèndum aquesta legislatura i insta al Govern a iniciar els debats i treballs necessaris per fer-ho. Tots els grups constitucionalistes a la cambra havien presentat a la Mesa una petició de reconsideració en contra de la iniciativa, però han estat tombades per la majoria de l’òrgan. Així, la proposta es portarà a votació aquest dijous a la tarda, però és de difícil aprovació per les diferències estratègiques entre independentistes. Per la seva banda, el PSC-Units estudiarà si duu o no la proposta de resolució al TC i el PPC encara no sap si emprendrà alguna acció.

El portaveu de Vox al Parlament, Joan Garriga, ha anunciat que el seu grup portaria la PR al TC, i també d’altres que parlen sobre autodeterminació, durant la intervenció final durant el debat de política general al Parlament. “I si tornen a desobeir, presentarem querelles”, ha avisat dirigint-se als membres independentistes de la Mesa.

En el debat de política general la CUP va demanr a Aragonès que fixés una data per un nou referèndum durant aquesta legislatura. Carles Riera va dir: “Sento que el seu discurs d’ahir no fes tremolar gaire el règim del 78”. “Cal sincronitzar l’agenda amb Escòcia”, va dir el cupaire, que va urgir Aragonès a posar data al referèndum abans del 2025. “President, posi data. La resolució del conflicte passa per exercir l’autodeterminació”, va reblar.

Nou comentari