La CUP urgeix Aragonès a fixar un referèndum: “Posi data”

Riera carrega durament contra la "taula del monòleg" i avisa Aragonès que haurà de fer un gir de 180º si vol comptar amb els cupaires pels pressupostos

La CUP ha tornat a ser molt crítica amb el Govern de Pere Aragonès en la seva rèplica al discurs que va obrir ahir el debat de política general, que ha de fixar els eixos d’actuació del Govern durant aquesta legislatura. Per començar el seu discurs, Carles Riera ha optat per ironitzar: “Sento que el seu discurs d’ahir no fes tremolar gaire el règim del 78”. “Cal sincronitzar l’agenda amb Escòcia”, ha dit el cupaire, que ha urgit Aragonès a posar data al referèndum abans del 2025. “President, posi data. La resolució del conflicte passa per exercir l’autodeterminació”, ha reblat.

“Vostè, Aragonès, està estabilitzant l’actual marc econòmic i juga la carta de la desescalada del conflicte”, ha dit, remarcant que “mai hi ha diàleg si hi ha repressió” i urgint a “sortir de l’atzucac”. Riera ha acusat Aragonès “d’utilitzar el govern de la Generalitat no al servei del país, sinó de la seva relació amb Sánchez”. “L’autodeterminació la guanyarem desestabilitzant l’Estat, no apuntalant-lo”, ha avisat.

Carles Riera durant la seva intervenció / Jordi Borràs

El diputat cupaire ha carregat durament contra la taula de diàleg, que considera que en realitat és “una taula de monòleg” on el govern espanyol “només rebutja l’amnistia i l’autodeterminació”. “La taula ha estat un fracàs absolut, president. No hi ha ningú que cregui que d’aquesta taula en sortirà l’autodeterminació i l’amnistia, perquè això és impossible per definició”, ha assenyalat.

El suport de la CUP als pressupostos, més lluny

Riera ha advertit a Aragonès que si vol comptar amb el suport de la CUP per als pressupostos haurà de fer un gir de 180º en les seves polítiques i allunyar-se de “projectes faraònics” com l’aeroport o els Jocs d’Hivern “a un país mediterrani en plena emergència climàtica”. El diputat de la CUP s’ha dirigit directament al conseller Giró: “Si volem parlar de pressupostos, compleixin els acords de Govern”.

“Sociovergència”

Riera s’ha erigit com l’alternativa a la deriva “autonomista i conservadora” del Govern Aragonès. “El Govern no ha avançat cap a l’autodeterminació, és una sociovergència”, ha insistit com ho va fer ahir en anunciar les propostes de resolució que presentaran, entre elles la proposta d’un nou referèndum aquesta legislatura.

“Cal que les institucions catalanes siguin un mur infranquejable dels drets davant l’actuació de l’Estat i del règim del 78”, ha exigit, després de recordar que el compromís del Govern per investir Aragonès és preparar “un nou embat democràtic” que acosti l’autodeterminació i l’amnistia. Riera ha acusat el president de “no plantar cara a l’Estat”. “Cal acabar també amb la repressió que perpetra la Generalitat”, ha afegit.

“Negociant molles”

El cupaire considera que el Govern “no és cap aliat sòlid per transformar la realitat” i ha acusat Aragonès d’estar “negociant molles” amb l’Estat. “Què lluny està, president Aragonès, del canvi verd, feminista, d’esquerres i independentista que va prometre”, ha lamentat, assenyalant que Aragonès “s’alinea amb Foment i amb el PSC “un partit de l’Ibex-35”.

L’aeroport

Durant la rèplica, Riera ha criticat també el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat que va acordar el vicepresident Jordi Puigneró. “El canvi verd necessita un canvi en el model de desenvolupament, un decreixement en aquelles activitats que deterioren el territori”, ha assenyalat abans d’afegir que el treball públic ha de ser “el motor” de l’economia catalana.

Comentaris

  Ja 29/09/2021 12:17 pm
  Voleu enterrar el referendum que vam fer? Sou incapaços de defensar el resultat i aixecar la DUI. Qui es pot creure que fent un altra referendum aquest cop defenssareu el resultat? Defensseu el mandat que ja se vos ha donat, o plegueu i deixeu pas a gent valenta.
  Ex- votant d`' ERC. 29/09/2021 2:17 pm
  Com que no penso anar a votar, me'n refot.
   Si noi, 29/09/2021 5:22 pm
   tu has votat tabts cops ERC com la Ferrussola.
  Vaya vaya vaya! 29/09/2021 3:11 pm
  Vaya vaya...entonces el 01 de octubre fue un simulacro?...🤭🤭🤭 Credibilidad 0 patatero grocnyordos 🤣🤣
  Ex- votant d`' ERC. 30/09/2021 8:13 am
  Doncs si, noi. Jo he votat QUATRE vegades E.R.C. dues al parlament català, una a les corts espanyoles i una a les municipals. I quedi clar que m'en penedeixo d'haver-ho fet.
  Ex- votant d`' ERC. 30/09/2021 8:13 am
  Doncs si, noi. Jo he votat QUATRE vegades E.R.C. dues al parlament català, una a les corts espanyoles i una a les municipals. I quedi clar que m'en penedeixo d'haver-ho fet.

Nou comentari