Cs carrega contra el documental ’20-S’ emès per TV3 i Vicent Sanchis el defensa

El partit d'Arrimadas pensa que és un "publireportatge per proveir d'instruments de defensa els encausats Jordi Cuixart i Jordi Sánchez"

 

La sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha estat marcada per les crítiques de Ciutadans a TV3 i Catalunya Ràdio pel biaix independentista que, al seu entendre, presenten els mitjans públics. El diputat taronja Nacho Martín Blanco ha centrat les seves crítiques en l’emissió a TV3 del documental ’20-S’, que ha qualificat de “publireportatge per proveir d’instruments de defensa els encausats Jordi Cuixart i Jordi Sánchez”. El mateix diputat ha acusat més tard Catalunya Ràdio de “blanquejar la violència” dels CDR. El director de TV3, Vicent Sanchis, ha defensat l’emissió del documental per ser “revelador i exhaustiu” i per contribuir “a dilucidar les incògnites al voltant d’aquella jornada”.

 

Sanchis ha fet notar que el documental és una producció externa (Mediapro) de la qual no es pot esperar exactament els mateixos criteris que aplica Televisió de Catalunya als seus productes, però que, amb tot, compleix els “mínims” exigibles de rigorositat. 

 

Dit això, el director de TV3 ha defensat la seva emissió pel valor documental del treball. Per Sanchis, ’20-S’ és un documental “revelador” i “exhaustiu” sobre uns fets “molt polèmics i amb valoracions molt oposades”. “Com que no hi ha hagut cap altre documental que indiqui que allà va passar el contrari, vam pensar que només per dilucidar les incògnites de la jornada valia la pena que tots comprovéssim què va passar a través de les imatges”, ha argumentat el periodista. 

“Jo crec que no és normal que el conjunt dels ciutadans haguem de pagar un documental destinat a servir com a instrument de defensa de dos encausats. Si s’ho volen pagar ells que s’ho paguin”, ha insistit Nacho Martín Blanco. El diputat de Ciutadans ha conclòs que ’20-S’ “és un producte estrictament de part que no persegueix cap objectiu de neutralitat o objectivitat”.

 

La també diputada de Ciutadans, Sonia Sierra, ha demanat explicacions a Sanchis sobre el criteri pel qual TV3 va cobrir actes de suport als professors de l’IES Palau de Sant Andreu de la Barca, (acusats d’incitar a l’odi per presumptes crítiques a la Guàrdia Civil), però no ho va fer amb un acte el 17 de juny, en aquest cas a favor dels fills dels Guàrdies Civils suposadament agreujats pels seus professors. Sanchis ha desmentit la diputada minuts després i ha acreditat que TV3 sí que va informar sobre aquest esdeveniment. 

Els CDR a Catalunya Ràdio 

 

Les crítiques de Ciutadans no han acabat aquí. Martín Blanco ha qüestionat també el tractament esbiaixat que, al seu parer, es dóna als CDR a Catalunya Ràdio. Blanco, que ha descrit els Comitès de Defensa de la República com a “comandos separatistes” ha considerat que l’emissora sovint “blanqueja” els actes “ni de bon tros pacífics” dels CDR. 

 

“Catalunya Ràdio tracta els CDR com un fet noticiable”, ha defensat el seu director, Saül Gordillo. “Quan fan intervencions que afecte l’espai públic i que tenen transcendència social, la ràdio pública del país els tracta com correspon des del punt de vista periodístic. No em consta que li estiguem donant un tractament diferenciat o elogiós perquè no és ni la nostra voluntat ni la nostra missió”, s’ha limitat a descriure Gordillo.

Nou comentari