El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CCOO defensa el vigilant que no va detectar les bales enviades a polítics
  • CA

CCOO ha demanat aquest dilluns al govern espanyol un “anàlisi exhaustiu i en profunditat” de les cartes amb amenaces abans de culpar un vigilant de seguretat per la no detecció dels sobres amb bales dirigits a Fernando Grande-Marlaska, Pablo Iglesias i María Gámez. En un comunicat, el sindicat majoritari a Correus critica que s’intentin tapar “possibles errades” en la seguretat de l’operador públic postal inculpant un únic treballador de la subcontractada INV Vigilancia al centre de tractament automatitzat de Madrid-Vallecas. “Denunciem que aquest tipus de situacions són producte de l’externalització de l’activitat, la falta d’inversions i la precarització de les condicions laborals a Correus”, ha enumerat CCOO.

“Entenem que són els cossos i forces de seguretat de l’Estat el que han de procedir a la investigació i emetre les seves conclusions al respecte”, ha continuat el sindicat majoritari a Correus, que recorda que fa dos dies en una carta al president de Correus s’ha exigit una “revisió minuciosa” dels protocols de seguretat i dels plecs de contractació en l’adjudicació de serveis, per conèixer quines són les condicions d’execució. “CCOO fa temps que adverteix d’aquestes polítiques de desballestament del servei públic postal, no només en referència a la seguretat, sinó també de la qualitat en la prestació del servei”, ha alertat el sindicat.

CCOO posa d’exemple la retallada de llocs de treball i el tancament de centres i oficines, o la retallada de finançament públic i l’externalització i transvasament d’activitat. “Cal un canvi total en les polítiques de la direcció de la companyia. I també el govern ha de definir clarament el model de servei postal per ressituar la companyia”, ha conclòs el sindicat majoritari a Correus.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa