El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L”estil Putin’ s’imposa a la reunió entre Govern i Moncloa pel Catalangate
  • CA

La tensió que genera el Catalangate s’ha fet visible aquest diumenge al Palau de la Generalitat amb una posada en escena que tradueix el malestar al Govern pel cas de ciberespionatge massiu que fa gairebé una setmana que s’ha destapat. Les fotos de la trobada fan pensar en l’estil de les reunions de Vladímir Putin al Kremlin amb els seus enemics. Una estampa semblant es va veure mesos enrere abans de l’esclat de la guerra a Ucraïna, quan Emmanuel Macron va visitar el líder rus per intentar aturar l’escalada militar a la frontera ucraïnesa.

Trobada entre Macron i Putin el 7 de febrer passat / EP

La trobada entre el Govern i la Moncloa, que havia de començar a les 10 del matí, s’ha retardat tres quarts d’hora. Vilagrà ha rebut Bolaños al seu despatx i els dos s’han assegut en una taula allargada. Per exigència de la consellera de la Presidència, els telèfons mòbils s’han quedat fora de la sala on ha tingut lloc la trobada. Segons fonts de la Presidència consultades per EL MÓN, cap d’aquests detalls ha estat gratuït. Els mòbils han quedat fora de la sala perquè, segons les mateixes fonts, els membres del Govern no se senten segurs en reunions amb membres del govern espanyol.

Res és gratuït

Vilagrà ha rebut la visita al seu despatx, com fa normalment, però en lloc de convidar el visitant a seure al sofà, en aquest cas “de cap manera”. La consellera ha dut el convidat fins a una taula llarga i amb força distància per mostrar el distanciament i refredament de les relacions entre els dos governs després que es destapés el cas de ciberespioinatge massiu, demà farà una setmana. ERC té pressió en aquesta reunió per part del seu soci de Govern, Junts, que es mostra inflexible davant de qualsevol gest per part de la Moncloa i vol que s’obri sí o sí una investigació.

Les fotos que s’han difós de la reunió també mostren una Laura Vilagrà amb el rostre molt seriós, un tret de llenguatge no verbal que el Govern ha volgut imprimir a la trobada que hauria de deixar alguna resposta convincent sobre el ciberespionatge. D’aquesta resposta en depèn el suport parlamentari d’ERC al Congrés dels Diputats en algunes iniciatives. El líder republicà, Oriol Junqueras, ha denunciat aquest diumenge que el govern espanyol hagi permès l’espionatge. Per la seva part, el president del Govern, Pere Aragonès, ha dit que les explicacions haurien d’arribar com a molt tard en el termini d’una setmana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ja a abril 24, 2022 | 13:22
    Ja abril 24, 2022 | 13:22
    La diferència és que la Vilagrà és una covarda que no farà res més que ajudar a tapar la podridura del estado, per que ella també en forma part.
  2. Icona del comentari de: Ferran a abril 24, 2022 | 13:26
    Ferran abril 24, 2022 | 13:26
    Es evidente que en toda relación con humanos o animales, hay siempre una escenificación, excepto en algunos casos de Asperger etc... Ítem más en la política. Hablar de Putin me parece obsceno. Habría que condenarlo en todos los ámbitos.... Creo que el Govern ha hecho lo mínimo delante de un caso tan brutal y que los del trilero Sánchez se han tomado casi a cachondeo. CaspaÑastan es lo que hay. Cuanto antes nos vayamos, antes podremos labrar un futuro mejor...
  3. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a abril 24, 2022 | 13:31
    L'OBSERVADOR ASTORAT abril 24, 2022 | 13:31
    ÉS METAFÍSICAMENT IMPOSSIBLE QUE L'ESTAT-CLAVEGUERA Ñ (BORBÒNIC-FRANQUISTA 2.0), HEREU I CONTINUADOR D'UN ESTAT GENOCIDA-FEIXISTA, PUGUI INVESTIGAR I/O JUTJAR LES SEVES INSTITUCIONS-CLAVEGUERA. ES UN CAS PALMARI DE LA PLENA I TOTAL COINCIDÈNCIA DE "JUTGE I PART". FISCALÍA, HAY ALGUIEN AHÍ ???
  4. Icona del comentari de: Una setmana a abril 24, 2022 | 13:46
    Una setmana abril 24, 2022 | 13:46
    Ja hi tornem a ser. Les conseqüències han d’ésser immediates ! O això es un altra pantomima com TSUNAMI-SIT AND TALK, TENIM PRESSA..
  5. Icona del comentari de: X2 a abril 24, 2022 | 13:56
    X2 abril 24, 2022 | 13:56
    Bla, bla ,bla, però res, segueix la dictadura borbónico-franquista
  6. Icona del comentari de: Ricard a abril 24, 2022 | 18:06
    Ricard abril 24, 2022 | 18:06
    L'estil Putin seria atacar Castella.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa