El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado cedeix i convocarà el congrés extraordinari del PP
  • CA

El líder del PP, Pablo Casado convocarà el congrés extraordinari per decidir el futur de la presidència del partit. En les últimes hores, el partit ha patit baixes molt importants que han provocat l’aïllament del líder, que, davant la pressió interna, ha decidit convocar la Junta Directiva Nacional pel pròxim dimarts 1 de març per decidir la data del proper congrés extraordinari. Així doncs, Casado podria acabar per dimitir igual que han fet gran part dels directius del Partit Popular, com per exemple, el secretari general del PP mà dreta de Pablo Casado, Teodoro García Egea, qui ha acabat deixant el seu càrrec davant els rumors de distitució dins del partit.

El degoteig de dimissions ha arribat al seu punt més alt aquest dimarts, quan Andrea Levy, presidenta del Comitè de Drets i Garanties del Partit Popular; i José Luis Martínez-Almeida, portaveu de la direcció nacional del partit, també han decidit dimitir. Aquesta decisió també l’han près altres membres del Partit Popular com Cuca Camarra, Javier Maroto o Ana Pastor. De moment, les tensions són creixents dins del partit, però Casado segueix sol davant del problema, tot i això les últimes declaracions dels líder del PP han estat clares: “no té pensat dimitir”.

El clima d’incertesa i tensions va començar fa tot just cinc dies quan es va destapar un cas d’espionatge intern per part de la direcció del partit a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díez Ayuso. En els filtratges, es mencionava la contractació irregular del germà d’Ayuso, que hauria cobrat 280.000 euros en comissions. Ara, el partit s’enfronta a “una crisi matrimonial”, tal com va descriure la situació el líder del partit a Catalunya, Alejandro Fernández, que també s’han sumat a la revolta en contra del líder del Partit Popular.

L’encara president del PP es troba pressionat pels barons, pels membres de la seva direcció, per grup parlamentari al Congrés i per la dreta mediàtica, que li reclamen que adopti “l’última decisió i abandoni la direcció del partit”, tal com ja va avançar el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo –qui sembla ser el candidat per substituir Casado-.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fideli a febrer 22, 2022 | 19:41
    fideli febrer 22, 2022 | 19:41
    aquesta merda, és un partit de 'gobierno'?
    • Icona del comentari de: Donec pelcul a febrer 23, 2022 | 08:31
      Donec pelcul febrer 23, 2022 | 08:31
      Parles de la merda que et cruspeixes cada dia, oi imbècil?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa