El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Almeida abandona Casado i dimiteix com a portaveu de la direcció del PP
  • CA

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha abandonat el líder del PP, Pablo Casado, i ha anunciat que dimiteix com a portaveu de la direcció nacional del partit. Almeida ja havia avançat aquest dilluns que tenia intenció d’abandonar el càrrec després de la polèmica sorgida entre Casado i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per l’adjudicació d’un contracte del qual hauria cobrat el seu germà i les posteriors acusacions d’espionatge per enfonsar la credibilitat de la dirigent popular.

Almeida ha fet seu l’argumentari d’Ayuso i ha assegurat que el seu compromís amb l’Ajuntament de Madrid està “per sobre” del partit i, malgrat que ho ha venut com una decisió presa de “comú acord” amb Casado, el moviment es pot interpretar com una manera de marcar distància amb el líder popular. “La gravetat de les informacions que s’han produït els últims dies i la necessitat d’esclarir què ha passat a l’Ajuntament de Madrid han fet que haguem decidit que deixi de ser portaveu nacional en aquests moments”, ha justificat.

A primera hora del matí s’ha fet públic que la presidenta del Comitè Electoral del PP, Belén Hoyo, va presentar dilluns la seva dimissió per la negativa de Pablo Casado de cessar el seu número dos, Teodoro García Egea, i convocar el congrés extraordinari que ha de votar la nova direcció del partit. La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, i la vicepresidenta del Congrés, Ana Pastor, també ha apostat per una solució ràpida de la crisi que està dessagnant el partit.

Anticorrupció entra en escena

La Fiscalia Anticorrupció ha obert una investigació per esclarir si hi va haver irregularitats en el contracte que la Comunitat de Madrid va adjudicar a una empresa que té vincles amb el germà d’Isabel Díaz Ayuso. El contracte es va signar l’1 d’abril del 2020, en ple estat d’alarma, per comprar 250.000 mascaretes FFP2 i FFP3 per 1,5 milions d’euros. El germà d’Ayuso hauria cobrat uns 55.000 euros per participar de l’operació, tot i que la presidenta madrilenya assegura que va ser per les seves gestionar realitzades a la Xina per adquirir el material sanitari.

Mentrestant, Casado intenta resistir com pot i ha convocat una reunió per dimecres a la tarda de tots els presidents regionals del PP, entre els quals hi ha el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, i el president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco. En canvi, Ayuso no assistirà a la trobada perquè el PP madrileny està liderat per Pío García Escudero.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a febrer 22, 2022 | 19:36
    Guaita-que-fan-ara febrer 22, 2022 | 19:36
    Amb la cara que porta no resulta estrany que ocupés l'ajuntament de la capital de "les espanyes"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa