El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Anticorrupció investigarà el contracte amb el germà d’Ayuso
  • CA

La Fiscalia Anticorrupció investiga l’adjudicació del polèmic contracte per comprar mascaretes en plena primera onada de Covid-19 a un amic de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, del qual el seu germà Tomás hauria cobrat una comissió. Segons avançar eldiario.es, Anticorrupció ha obert diligències per determinar si hi ha prou indicis per presentar una querella.

La investigació de la Fiscalia se centra en el procés d’adjudicació del contracte, valorat en 1,5 milions d’euros, i en els moviments bancaris i les declaracions fiscals del germà d’Ayuso. Si les diligències de la Fiscalia troben indicis d’irregularitats en l’actuació de la presidenta de la Comunitat de Madrid, que ha negat qualsevol implicació, la causa hauria d’anar al Suprem perquè és aforada.

El contracte es va tancar l’1 d’abril del 2020, en ple estat d’alarma, i fixava la compra de 250.000 mascaretes per 1,5 milions d’euros. L’adjudicació es va fer a dit perquè el govern espanyol, pressionat per la falta de subministrament de molts productes sanitaris, va aprovar un procediment d’urgència per importar equips de protecció contra la Covid-19. La investigació de la Fiscalia pot durar un màxim de sis mesos i no pot adoptar mesures cautelars.

Reunió a Gènova

L’encara president del PP, Pablo Casado, ha convocat una reunió amb tots els presidents regionals del partit per aquest dimecres a la tarda. Casado ha convocat els presidents de Galícia, Andalusia i Castella i Lleó –Alberto Núñez Feijóo, Juanma Moreno i Alfonso Fernández Mañueco, respectivament–, però no ha citat Ayuso.

Fonts de Gènova matisen que s’han convocat els presidents regionals i, en el cas de Madrid, el líder regional és Pío García Escudero. L’objectiu de la trobada és preparar la junta directiva de la setmana ve, una cita clau per al partit i pel mateix Casado, ja que s’ha de decidir si es convoca o no un congrés extraordinari per triar una nova direcció.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Com pot ser? a febrer 22, 2022 | 16:00
    Com pot ser? febrer 22, 2022 | 16:00
    Que hi haigi gent, que voti amb aquests lladres corruptes?
    • Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a febrer 22, 2022 | 19:45
      Guaita-que-fan-ara febrer 22, 2022 | 19:45
      No siguem ingenus que tota aquesta empastifada quedarà en família com totes les que hi han hagut fins ara a la capital de la corrupció de la monarquia bananera.
    • Icona del comentari de: Repúblique catalana a febrer 22, 2022 | 20:53
      Repúblique catalana febrer 22, 2022 | 20:53
      Madriz es Espanya; sens dubte. Comensant per el Juanca. Me hen foto dels ibèrics. Avans saqueigade que que partides.
  2. Icona del comentari de: Pep a febrer 22, 2022 | 16:28
    Pep febrer 22, 2022 | 16:28
    No me hagas de reir
  3. Icona del comentari de: JordiP a febrer 22, 2022 | 18:30
    JordiP febrer 22, 2022 | 18:30
    Dia l'Ayuso que el pollo aquest porta 26 anys en el mercat de la sanitat. A Madrit això vol dir "traficant amb proveïdors de l'Administració de la sanitat"; potser no solament a la CMA. Tota aquesta gent viu penjada d'una teta dels PPGGE, sigui aquesta la que sigui. I en 26 anys el seu nom apareixerà en més d'una operació de compra de material o de consumibles. I si no apareix, haurà cobrat d'estranquis, oi? Perquè per a viure 26 anys a Madrit ha d'haver cobrat alguna comissió o mordida més, oi? I a Madrit aquesta "pomada" viu de forma espectacular, tirant de veta. I, com viu aquest xicot? A la Madrilenya? Jo crec que se l'ha d'investigar una mica a fons. Igual por el hilo se saca el ovillo i la pasma troba alguna coseta més. A Catalunya,els "nois de Baena" hi troben petroli on no n'hi ha.
  4. Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a febrer 22, 2022 | 19:47
    Guaita-que-fan-ara febrer 22, 2022 | 19:47
    Les mascaretes que porten a la foto amb els seus logos tan gloriosos també són d'estraperlo ?
  5. Icona del comentari de: Ayuso ha de dimitir a febrer 23, 2022 | 09:48
    Ayuso ha de dimitir febrer 23, 2022 | 09:48
    Ayuso no pot continuar com si res. La seva actuació ha estat la d'una persona venjativa, que puna, xafant tothom cap al poder unipersonal. És la representant de l'odi espanyol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa