El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els quadres del PP esperen la dimissió imminent de Pablo Casado
  • CA

El líder del Partit Popular sembla tenir els dies comptats i es troba sol davant l’allau de crítiques. De fet, la gran majora dels comandaments del PP esperen la seva dimissió imminent. L’encara president del PP es troba pressionat pels barons, pels membres de la seva direcció, per grup parlamentari al Congrés i per la dreta mediàtica, que li reclamen que adopti “l’última decisió i abandoni la direcció del partit”, tal com ja va avançar el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo.

Casado va perdent suport a mesura que passen les hores. Fa cinc dies que van sortir les primeres filtracions del presumpte espianotge del partit a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Les investigacions internes, presumptament adjudicades per Casado, haurien destapat uns contractes irregulars al germà d’Ayuso, on hauria cobrat una comissió de 280.000 euros. Tot i això, el descobriment s’hauria girat en contra del líder del partit de dretes, que ara s’enfronta sol a les crítiques dels seus companys, que demanen la seva dimissió.

A les acusacions del president de la Xunta de Galícia s’hi han sumat les d’Ayuso, que ha criticat Casado per acusar-la sense proves, Alfonso Fernández Mañueco, que va ser dels primers a demanar mesures “urgents” al capdavant del partit, i després s’hi han afegit Juanma Moreno, i l’últim baró, el seu aliat, el president de Múrcia, Fernando López Miras. El degoteig ha seguit amb dues membres de la seva direcció, Belén Hoyo i Ana Vázquez i des del Congés s’ha demanat el cessament del seu número dos, Teodoro García Egea.

Fins i tot, l’expresident del govern espanyol, José Maria Aznar ha abandonat Casado i ha demanat el “concens” entre el líder del partit i la presidenta de la Comunitat de Madrid. Amb tot, si es confirma la dimissió de Casado, el partit podria quedar a mans d’una gestora fins a la convocatòria del Congrés extraordinari per elegir un nou líder; i tot apunta al president gallec, Alberto Núñez Feijóo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa