Casado acusa la Fiscal General de l’Estat de “pactar beneficis penitenciaris” amb Bárcenas

El líder del PP insisteix que no investirà Illa, però no descarta fer president algun altre membre de la llista del PSC

El líder del PP, Pablo Casado, ha acusat aquest dilluns la Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado, de “pactar beneficis penitenciaris” amb Bárcenas perquè faci pública informació de la caixa B del PP “coincidint amb la campanya electoral” del 14-F. “No és la primera vegada que la Fiscalia ataca el PP des que Sánchez està a La Moncloa en campanya”, ha afirmat alhora que ha acusat Delgado “d’ocultar” les denúncies contra el govern espanyol per la gestió de la pandèmia, així com el cas ‘Neurona’ que afecta Podem. “Ningú dubta de la instrumentalització de les institucions per part de Sánchez“, ha sentenciat.

En una entrevista a Onda Cero, Casado ha afirmat que no té “res a témer” però està “molt fart” del cas dels “papers de Bárcenas” que arriba a judici aquest dilluns a l’Audiència Nacional. “Vull seguir amb humilitat responent a tot el que l’opinió pública vol saber” però “no tinc cap informació”, ha dit Casado, que ha apuntat que Bárcenas “és una persona que fa 10 anys que menteix i no té cap credibilitat”. “És molt injust que en plena campanya electoral hagi d’estar responent per aquest cas”, ha sentenciat.

En aquest marc ha afirmat que ell “no se sent responsable” de la comptabilitat paral·lela del PP, i ha acusat la Fiscalia d’estar al darrere del fet que les actuacions judicials “coincideixin” amb les campanyes electorals. “No em dirà que no és casualitat que el passat dijous surti aquest tema de Bárcenas per part de la Fiscalia que ocupa l’exministre de Sánchez”, ha afirmat el líder del PP.

Segons Casado, “generalment els casos judicials que afecten sigles que concorren a les eleccions mai se sustenten en campanya electoral”, però “amb aquest govern i la fiscalia ha canviat” i hi ha hagut filtracions i citacions de membres del seu partit coincidint amb les campanyes. “La Fiscalia ha filtrat informació en plena campanya electoral“, ha sentenciat.

No investirà Illa, però no descarta un altre candidat

Casado també ha insistit que la seva formació no investirà Salvador Illa com a president de la Generalitat en cas que sumin els vots, però no ha descartat fer-ho amb algun altre membre de les llistes “constitucionalistes“. “Nosaltres hem dit que Illa no pot ser president perquè el balanç de gestió que té és nefast“, ha dit, i “caldrà veure les llistes i qui és qui encarna millor un canvi amb eficàcia de gestió”. Segons ha sentenciat “Illa on pot ser la solució per a la Generalitat, però es podrà arribar a un consens per elegir un candidat constitucionalista”. 

En aquest marc ha acusat Illa d’haver “pactat” amb ERC “una taula per l’amnistia i l’autodeterminació”, i ha afirmat que en cas que pugui el candidat del PSC “pactarà” de nou amb els republicans per formar un govern amb independentistes.

Comentaris

  rd 08/02/2021 12:15 pm
  hauríen de condemnar a tot el pporcs sencer
  Patètic 08/02/2021 11:56 am
  Clar, acostumats a tenir un despatx a la fiscalia, ara es queixen per marejar la perdiu
  RAMON A 08/02/2021 11:04 am
  El padrino donan llisons de moral

Nou comentari