El vaixell dels piolins reapareix a Sardenya durant la detenció de Puigdemont

La imatge d’aquest vaixell a escassos 150 km de l’aeroport de l’Alguer ha despertat tota mena de suspicàcies, comentaris i riures

Casualitat o no però un dels símbols de la repressió del Primer d’Octubre ha reaparegut a Sardenya, al port d’Oblia, només a dues hores d’on la policia italiana va arrestar el president a l’exili, Carles Puigdemont. El vaixell es troba aquest matí al port de trànsfers d’un dels centres turístics més importants de l’illa de Sardenya. És el vaixell de les mateixes línies i característiques on van residir les unitats d’ordre públic del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil els dies previs i posteriors el referèndum del Primer d’Octubre. El vaixell conegut com el dels “Piolins”, serigrafiat amb els personatges de Warner Bros de dibuixos animats.

La imatge d’aquest vaixell a escassos 150 km de l’aeroport de l’Alguer on va ser detingut Puigdemont ha despertat tota mena de suspicàcies, comentaris i riures . Al capdavall, el mateix president Puigdemont en la roda de premsa que va celebrar ahir acompanyat del Seu advocat, Gonzalo Boye, especulava amb el convenciment que hi havia policia Espanyola en el moment de la seva detenció que es va mantenir al marge de les unitats policials de fronteres italianes que procedien a l’arrest. A més, segons ha pogut saber El Món, fonts de l’equip de Puigdemont han constatat que l’avió que el va traslladar des de Brussel·les fins a l’Alguer hi havien dos agents d’informació espanyols.

En tot cas, la imatge del vaixell a la mateixa illa ha despertat la curiositat i el record de diversos activistes independentistes. De tota manera, potser per tres policies, el vaixell és una mica gran o potser volien reviure els dies que van viure perillosament en l’anomenada operació Copernic. Fins i tot, podríem pensar que el karma també juga als daus i ha volgut que es produís la coincidència. Un intent policial de reprimir les urnes i el fiasco de l’arrest del president. Una cosa podria portar l’altra. Ara només quedaria comprovar si al rebost del vaixell també hi ha croquetes.

Comentaris

  Traca 26/09/2021 3:27 pm
  Todo encaja
  Para Quico 26/09/2021 3:30 pm
  Este periodista, Quico, es un insulto a cualquier persona que tenga un mínimo de inteligencia. Para su información, el barco a que se refiere, hace la ruta Roma - Cerdeña, y supongo que por lo menos, tendrá un poco de idea de dónde se encuentra Alghero. Es patetico que no le de la gana de comprobar lo que escribe, ¿ porqué sabe lo que pasa? Que pierde credibilidad porqué uno va directamente a verificar sus escritos. Se que este comentario no se publicará - los que defienden la libertad de expresión son unos hipócritas - pero espero que le llegue y se lo lea.
  Josep 26/09/2021 3:52 pm
  Havien de cremar-lo quan era ple de piolinos
   Anònim 26/09/2021 7:20 pm
   Juntament amb ta mare i resta d’incapaços indepes?🤷‍♂️ Salut i bon foc, puròman🤣
   Aigualit 26/09/2021 7:50 pm
   No teniu ni tindreu collons, sou una panda de brètols acollonits.
    Guaita-que-fan-ara 27/09/2021 12:43 pm
    a l'aigualit : sembla mentida lo valent que arribes a ser tu, eh petit gripau ? ja tremola tot Catalunya
  Tano 26/09/2021 5:53 pm
  Ara més que mai, fàstic de "Estado Escañol"
  No els hi ha sortit bé la foto! 26/09/2021 6:36 pm
  Vergonya i fàstic de país!
  L'1-O no hi va haver repressió 26/09/2021 7:19 pm
  Al setembre d'aquest any el TEDH va desestimar dos recursos presentats contra Espanya per l'actuació policial de l'1-O. O sigui, que va ser una actuació policial normaleta.
  rumieu 26/09/2021 8:14 pm
  Aquella vegada, si l'ANC o bé Omnium hagués demanat que tothom hagués anat a la ronda litoral amb el seu cotxe, hi hauria hagut un bloqueig tan bestial que hagués trigat hores i hores a desfer-se.

Nou comentari