Bufetada d’Itàlia a Vox en la seva persecució a Puigdemont

Carpetada d’Itàlia a l’escomesa del president Carles Puigdemont. Finalment, la Cort Suprem de Roma ha rebutjat que Vox sigui part en la causa que se segueix al país arran de la seva detenció a l’Alguer, el passat mes de setembre. És més, han condemnat a la formació a costes del procediment. De fet, el passat quatre d’octubre, a la vista sobre l’extradició que es va celebrar a Sàsser, el tribunal italià no els va permetre participar-hi. Vox va presentar recurs, avançat per aquest diari, al cap de dues setmanes. Un recurs que les defenses ja albiraven que no tenia cap recorregut. De fet, els magistrats italians han evacuat el tràmit en tres folis.

El recurs reclamava el lliurament immediat del president Puigdemont a la justícia espanyola i que es legitimés la formació de Santiago Abascal per ser part en el procés. Així recorria la suspensió del procediment que el Tribunal de Sàsser va decidir fins que el Tribunal General de la Unió Europea no es definís sobre la seva immunitat. Aquest dijous es va celebrar la vista i la resolució ja ha arribat a les parts, una sonora clatellada a les intencions de Vox en aquest procediment.

Marta Castro i els advocats de Vox a Espanya i Itàlia, a la cort de Sàsser/Quico Sallés
Marta Castro i els advocats de Vox a Espanya i Itàlia, a la cort de Sàsser/Quico Sallés

La decisió del màxim òrgan jurisdiccional on pot arribar aquest procés d’extradició ha “sorprès” a la formació d’Abascal. La vicesecretària jurídica de la formació, Marta Castro, en sortir de la vista oral va declarar queno entenia per què el partit no pot “ser part i continuar defensant la unitat d’Espanya”. De fet, va comparar la situació amb la que va viure Vox al judici del Procés al Tribunal Suprem, on van ser part activa de l’acusació. Al capdavall, la seva petició de penes va servir al tribunal per augmentar les que demanava l’advocia de l’Estat pel delicte de sedició. “Seguirem lluitant i no consentirem que els separatistes segueixin emparant-se a la Unió Europea per aconseguir els seus propòsits de segregar el territori nacional i vulnerar la sobirania nacional”, va sentenciar Castro.

Fonts de la defensa de Puigdemont es mostraven confiats en aquesta resolució. Fins i tot, havien qualificat el recurs de Vox de “xarlotada sense recorregut”. Ara bé, el fet que un partit d’extrema dreta espanyolista hagi exhaurit fins l’últim recurs és per a la defensa de l’exili un “éxit argumental” atès que acredita que el judici als independentistes és una causa “obertament política”.

La condemna en costes del recurs de Vox de la resolució d'aquest divendres/Quico Sallés
La condemna en costes del recurs de Vox de la resolució d’aquest divendres/Quico Sallés

Comentaris

  Pere G. Prat Desembre 17, 2021 | 20:23
  Mai més ben dit, una xarlotada protagonitzada per una colla de paràsits de l'extrema dreta. Nazis, suprematistes, i sobretot ridículs i més que rucs en tot el que toquen. Les seves polítiques són destructives i de mal pair, uns neofranquistes que viuen de l'odi i de fer el mal.
  ciutadà Desembre 18, 2021 | 07:17
  Aquest fatxes tenen la pell tan gruixuda que se'ls en fot.
  VOX OS VAIS A PUDRIR EN LA CARCEL Desembre 18, 2021 | 14:12
  Aquests desgraciats de VOX hem d'aconseguir que acabin a pressons europees, començant per el que està en cerca i captura a UK i seguint per de los monteros i l'abascal.
  Anònim Desembre 18, 2021 | 19:36
  Que tontos que són aquests rabiosos
  L'OBSERVADOR ASTORAT Desembre 18, 2021 | 19:40
  El President Puigdemont és avui, l’altaveu internacional més potent que té la Causa Catalana, i per tant és un actiu del conjunt de l’Independentisme que cal protegir i potenciar sense recances.

Nou comentari