Vox presenta un recurs a la justícia italiana contra l’alliberament de Puigdemont

Vox, el partit ultraespanyolista, ha presentat un recurs davant la cort penal de Sàsser, a Sardenya, per haver deixat en llibertat el president a l’exili Carles Puigdemont. L’escrit, al que ha tingut accés El Món, és. un recurs de casació interposat per l’advocat de la formació a Itàlia que reclama el lliurament immediat del president Puigdemont a la justícia espanyola i que es legitimi la formació de Santiago Abascal per ser part en el procés. Així recorre la suspensió del procediment que el Tribunal de Sàsser va decidir fins que el Tribunal General de la Unió Europea no es defineixi sobre la seva immunitat.

El recurs de vint pàgines i registrat el passat 18 d’octubre, tot i que proveït aquest divendres, comença expressant la demanda al tribunal per tal que reconegui Vox com a part afectada i per tant, legitimada, per ser part en el procés judicial d’extradició. Aixñi argumenta que la seva expulsió en el procés a la vista del passat 4 d’octubre és una violació de l’article 47 de la carta de drets fonamentals de la Unió Europea, que regula el dret a la tutel·la judicial efectiva i el dret a tenir un jutge imparcial. Així al·lega que no s’ha tingut en compte que va ser acusadora en el judici del Tribunal Suprem que va encausar el president Puigdemont i que ha portat a una sentència condemnatòria als membres del seu Govern. De fet, com a “part ofesa” entèn que la seva exclusió en el procediment “vicia” el procés judicial d’extradició.

El recurs de Vox en cassació a Itàlia/Quico Sallés

Un segon motiu argúit per Vox és la interpretació que fa el tribunal sobre la immunitat de Carles Puigdemont com a eurodiputat,. De fet, considera que l’argumentació de la resolució judicial de Sàsser és “insubstancial”. En aquest sentit, insisteix en el fet el president exiliat no gaudia d’immunitat parlamentària perquè ha estat retirada en el procés de suplicatori del Parlament Europeu i no restituida com a mesura cautelar pel Tribunal General de la Unió Europea. Així entèn que el Tribunal de Sàsser només va fer una interpretació parcial de la resolució del TGUE que retirava la immunitat en el benentès que no hi havia cap euroordre en marxa. Així mateix l’advocat de Vox retreu que la Fiscalia italiana abonés i fes costat a la defensa de Carles Puigdemont en la seva argumentació. En el mateix sentit, destaca que “culpa de la confusió va ser de l’advocat de l’Estat espanyol” que va informar al TGUE que no hi havia cap ordre d’arrest en marxa perquè estaven suspeses arran de la quüestió prejudicial presentada.

D’aquí que conclou que el president Carles Puigdemont “no té cap immunitat” i que l’ordre d’arrest europea emesa pel Tribunal Suprem espanyol és perfectament “vàlida, eficaç i operativa”. D’aquesta manera demana a la Cort Suprema de Cassació el recurs per tal que la justícia italiana li reconegui a Vox ser part en el procés i executar l’ordre d’arrest i lliurar Puigdemont a les autoritats espanyoles. La defensa de Carles Puigdemont conclou, en explicacions a El Món, que el recurs “no té cap mena de recorregut”

La Cort d’Apel·lacions de Sàsser dilluns al matí/Quico Sallés

Comentaris

  Català Octubre 23, 2021 | 10:26
  Que vagin ensenyant les orelles.........
  Català Octubre 23, 2021 | 10:26
  Que vagin ensenyant les orelles.........
  Pepe Octubre 23, 2021 | 11:17
  Martín Villa: Las claves que explican por qué el estado español jamás permitirá que sea juzgado. El veterano periodista Rafael Gómez Parra desvela la siniestra trayectoria del "encargado de las cloacas de la Transición". https://canarias-semanal.org/art/28551/martin-villa-las-claves-que-explican-por-que-el-estado-espanol-jamas-permitira-que-sea-juzgado
  RAMON A Octubre 23, 2021 | 11:42
  Son com una mena de metastasi cancerosa
  JordiP Octubre 23, 2021 | 11:48
  Pataleo. No entenen de lleis. Del que sí entenen és de donar pallisses amb les seves partides de la porra.
  De Roquetes vinc Octubre 23, 2021 | 12:29
  No vàreu tenir prou amb la patada al cul que us va donar la Jutgessa? Doncs ara us tornaran a donar una als morros, feixisstes.
  Luisnomeacuerdo Octubre 23, 2021 | 12:45
  Mortadelo cada vez que te diriges a un partido que defiende España, te inventas palabros más altisonantes. Como definimos a los fascistas independentistas que pululan por esa comunidad como juntos por la tontería del fanático pastelero loco , Estamos Robando a Cataluña (ERC), Y los camisas pardas guarretes de la cup.
   Joanjosep Octubre 23, 2021 | 14:50
   Lluís no t'ens pots anar a la tomba i colgarte fins que't podrexis, que fastigós que arribes a ser, hauries de ser a la presó per delicte d'odi. A cadena perpètua.
  Claravalls Octubre 23, 2021 | 14:42
  Fora de Catalunya tots els immigrants i fills d'immigrants espanyols inadaptats. Colla de descerebrats franquistes de merda us podem fotre al cul el vostre estimat assassí franco.. Fills de franco teniu merda en comptes de cervell Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
  Tano Octubre 23, 2021 | 16:44
  Quina xusma nois. I quines ganes de perdre el temps i tocar allò que no sona.

Nou comentari