Budó situa les eleccions del 14-F quan la corba vagi “de baixada” si s’ajornen

El Govern vol buscar el consens amb els altres partits fins a l'últm moment

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha reconegut aquest dimarts que l’escenari és “incert” pel que fa a la celebració de les eleccions el proper 14-F i en cas de cancel·lar-se —cosa que es decidirà divendres— creu que s’haurien de situar lluny del pic de la pandèmia. Budó ha dit que “si s’acabés decidint en la mesa de partits l’ajornament electoral, probablement el que hauríem de fer és garantir d’alguna manera que la data que es fixés per la celebració fos una en què garantíssim que l’onada en què ens trobem ja anés una miqueta de baixada”.

La portaveu ha dit que s’haurien de seguir sempre les “recomanacions de les autoritats sanitàries” i ha explicat que els serveis jurídics de la Generalitat estudien què suposaria l’ajornament de les eleccions i en quin punt s’hauria de reiniciar el procés electoral. “No puc aventurar-me a posar cap data, el que sí seria molt important és que no ens tornéssim a trobar amb un escenari d’incertesa epidemiològica, sinó amb la corba ja de baixada”.

Budó ha afegit que el Govern buscarà el consens entre tots els partits per cancel·lar o mantenir les eleccions del 14-F, en dubte per la tendència de creixement de la Covid-19. Els partits van fer una reunió tècnica dilluns i en faran una altra dijous per posar en comú dades epidemiològiques. La decisió final es prendrà divendres i el Govern la comunicarà. Si no hi ha consens, el Govern decidirà unilateralment, ha dit Budó.

Budó ha dit que es vol treballar amb les dades més actualitzades possibles i s’ha decidit que dilluns ja es va decidir que la decisió del 15 de gener seria “la definitiva”. “A partir d’aquí la voluntat és no fer-se enrere amb la decisió que es prengui divendres”, ha subratllat.

La portaveu del Govern ha dit que la decisió ha de correspondre a criteris sanitaris. “Treballarem perquè hi hagi consens en aquesta presa de decisions, si no hi ha un consens absolut li pertocarà al Govern prendre la decisió”, ha afegit.

Pel que fa a les eleccions al Barça, Budó ha dit que no correspon al Govern dir si es poden fer o no. Ha explicat que hi haurà una reunió per veure si l’entitat compleix amb els protocols que marca el Procicat.

Comentaris

  Ramon 12/01/2021 2:44 pm
  Per una banda la màfia sociata respira alleujada perquè les enquestes pintaven que el tripartit en sortiria pitjor de com hi entrava. Però per una altra pensen que se'ls girarà més feina: com que les llistes canviaran, toooorna a fer dossiers per escampar merda de tots i cadascun dels candidats netament independentistes!
  Doctor Strangelove 12/01/2021 4:17 pm
  Avui he fet un esforç titànic i he escotat aquesta individua. Realment el seu discurs és buit i lamentable. Em fi, només apte per a tietes, vell i ninis hiperventilats. A quuin nivell més i més baix hem arribat per culpa d'aquest ridícul independentisme sense solta ni volta. On coi són els intel·lectuals del procés, i si-us-plau no em parleu del batxiller del pentinat impossible, deixeu-lo a Waterloo amb el seu perruquer. Doc.
   Ramon 12/01/2021 4:31 pm
   Ja et vaig explicar que Espanya ens ha aplicat la tàctica de Boskov amb llur Madrid dels Garcies.
  Pontenc 12/01/2021 8:58 pm
  Es ben be que aquests que ens manen no pensen. Només cal fer fotocopies de les llistes de votació i sortint de la taula de votació cap a la taula de vacunació amb el DNI a les dents. I el mateix dia 14 s'ha acabat una feina i la meitat de l'altra.
  Pandilla 13/01/2021 7:56 am
  Pero de donde han sacado semejante personaje? dá as co escucharla y encima no sabe ni lo que dice, esto es lo que hay que aguantar en este gobern, vaya pandilla.

Nou comentari