El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Boye obre una escletxa al Tribunal de Comptes per uns documents que falten a l’expedient
  • CA

“Que a data de 23 de juliol de 2021 ens ha estat notificat alguna cosa (en forma d’escrit o d’epistola) amb què la delegada instructora Esperança Garcia respon al nostre escrit del dia d’ahir”. Amb aquesta intencionalitat, i un punt d’ironia, demana explicacions l’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, sobre un escrit de resposta del Tribunal de Comptes arran d’una petició de documentació que hauria d’estar dins l’expedient.

En concret, el lletrat del president a l’exili, reclamava les explicacions escrites de dos “vots concurrents” en el procediment contra la trentena d’alts càrrecs que haurien tingut alguna relació amb la política d’Exteriors de la Generalitat entre 2011 i 2017. Un expedient que ha suposat l’aval, sota pena d’embargament, de 5,4 milions d’euros. L’existència d’aquests dos vots discordants amb la celeritat i les formes del procediment va ser avançat pel diari Infolibre.com.

L’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, abans d’atendre els mitjans a l’entrada del Tribunal de Comptes,aquest matí/ACN

La petició de la defensa de Puigdemont no era res més que demanar al Tribunal de Comptes on es trobaven aquests dos vots en la ingent documentació lliurada, perquè no hi eren referenciats. De fet, advertia que si finalment no hi eren, en demanava còpia i a més exigia que s’indiqués el motiu pel que no consten incorporats en la documentació. La resposta de la instructora del cas és que “s’ha lliurat tota la documentació” i que “aquesta delegada instructora desconeix l’existència d’aquesta documentació”. És més, afegeix que “no en disposa en aquesta Unitat d’Actuacions Prèvies” i que, en tot cas, haurà de realitzar la petició a l’òrgan que correspongui d’aquest Tribunal de Comptes.

A la vista de la resposta, l’advocat inclou més preguntes. D’entrada, que a la vista que no li consta aquesta documentació, la mesura de l’embargament s’hauria pres amb informació “parcial”. A més, apareix la possibilitat que les actuacions siguin més àmplies del que coneixen les parts o fins i tot, del que coneix la magistrada instructora. També li reclama saber quin és el suposat “òrgan corresponent” al que hauria de demanar aquesta documentació. En aquest marc, li pregunta “si és una pràctica habitual” embargar “sense disposar la pròpia delegada instructora del total de les actuacions que formarien part del procediment”. En el mateix sentit, i de retruc, l’advocat li subratlla que “la greu omissió afecta al dret de defensa”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a juliol 23, 2021 | 18:45
    Anònim juliol 23, 2021 | 18:45
    Lo raro es que la boyera esa no le haya dicho "usted no sabe con quien está hablando"
    • Icona del comentari de: Anomimo 2 a juliol 25, 2021 | 22:52
      Anomimo 2 juliol 25, 2021 | 22:52
      Pues eso es lo que debería decirle y a ti también....
  2. Icona del comentari de: Natàlia a juliol 23, 2021 | 18:47
    Natàlia juliol 23, 2021 | 18:47
    Justicia psoe.pp, pur franquisme Sanchez.155.pp.psoe. Taleta de que psoecialista Aragones Esclau del Sanchez.155. CUP SEMPRE AMB EL PSOE.155, quins genocides de casa bona
  3. Icona del comentari de: Toti a juliol 23, 2021 | 19:56
    Toti juliol 23, 2021 | 19:56
    El Cul d'Europa és així: una grandíssima merda. Ni d'aquí 3'000 aquests cafres Espanyols canviaran. I a CAT n'hi ha a dojo i per això CAT ha baixat de nivell comparat amb els anys 20 i 30 del sege passat.
    • Icona del comentari de: Ricard a juliol 24, 2021 | 10:24
      Ricard juliol 24, 2021 | 10:24
      Els xenòfobs castellans solen ser molts més fanàtics que rigorosos a la feina, perquè la seva primera prioritat absoluta és la persecució de catalans. En els procediments judicials és on es manifesta més descaradament.
  4. Icona del comentari de: Homo sapiens a juliol 23, 2021 | 22:46
    Homo sapiens juliol 23, 2021 | 22:46
    Que surta efecto, sin que se note el cuidado. A posteriori del tracte cafre i ignominiós, amb què va respondre CASPANYISTAN, a les aspiracions pacífiques i democràtiques dels CATALANS, no és tan sols que l'artificiosa Caspanya no existeix, sinó que per mantenir els seus privilegis genocides, és capaç de retrocedir tants segles com facin falta en l'evolució humana. L'homo és divers i evolutiu. Quina part dels gens ha perdut Caspanya?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa