El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Villarejo relata la feina dels “falsificadors” del CNI a l’operació Catalunya

El comissari jubilat José Manuel Villarejo ha apuntat aquest matí la participació del Centre Nacional d’Intel·ligència a l’Operació Catalunya, per aturar el Procés sobiranista. En la sessió d’avui al judici a l’Audiència Nacional per tres de les peces separades del cas Tàndem, Villarejo s’ha negat a reconèixer els muntatges documentals fets amb parts de les seves agendes que el fiscal li mostrava. El motiu per rebutjar-les ha estat que estaven manipulades “com es va fer a l’Operació Catalunya”.

Segons ha relatat, “el CNI té grans falsificadors, grans alteradors, són els “plumilles” en l’argot d’intel·ligència”. Aquest equip, seguint l’explicació de Villarejo, era l’Agrupació d’Operacions Especials, que comandava en un xalet anomenat Berlín o París el seu “amic” el coronel Juan Alberto Perote, condemnat pel cas de les famoses “escoltes del CESID”. “Li puc explicar mil mètodes d’alterar una paraula, ja es va fer a l’Operació Catalunya, alterant correus, accedint als servidors…”, ha argüit.

En aquest sentit, ha raonat que “quan és l’Estat el que està rere l’aportació de proves, el fiscal pot ser enganyat o el tribunal confòs”. D’aquí que hagi demanat que li retornin els seus diaris personals i les mil i escaig microfitxes dels anys 70, 80 i 90 amb les notes d’intel·ligència que ha treballat per a la seguretat de l’Estat i poder contrastar les seves acusacions. Villarejo ha volgut així deixar clar que molts dels documents utilitzats per acusar o menyscabar els líders del Procés eren “manipulats”.

Durant les sessions del judici, l’Operació Catalunya ha anat treient el nas, tot i que l’objecte del judici no hi té res a veure. De fet, a la vista oral d’ahir va sorgir l’operatiu que l’excap de la Divisió d’Afers Interns, DAI, Marcelino Martín Blas, va fer amb l’agència de detectius de Barcelona, Método 3, en relació a l’independentisme. Així va apuntar com una operació d’intel·ligència policial la detenció del director de l’agència, Francisco Marco, i l’escorcoll de la seu dels detectius.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: EspanolesCobardes a gener 13, 2022 | 00:53
  EspanolesCobardes gener 13, 2022 | 00:53
  Fàstic de xusma a Espanya
 2. Icona del comentari de: fesc a gener 13, 2022 | 02:35
  fesc gener 13, 2022 | 02:35
  Quant el INH us diu que fa 500 anys que a Espanya hi ha hagut censura i manipulació documental, creieu vos ho.
 3. Icona del comentari de: JordiP a gener 13, 2022 | 10:25
  JordiP gener 13, 2022 | 10:25
  El vergonyós espectacle d'aquells homenots com armaris que narraven amb els ulls plorosos la por que els van fer les "miradas de odio" que els dirigien les àvies i avis que pretenien votar pacíficament, mentre podies veure a Internet com "ells" els apallisaven butalment, com a miners o metalúrgics de Càdis en vaga, encenia la sang. Aquells testimonis, aquells sumaris, aquelles noveles d'aventures pròpies d'Alexandre Dumas que escrivia el Jules Verne de la GC, sumades a les sospites que desperten les fastigoses declaracions del Villarejo aquest, em fan desitjar ardentment marxar d'aquest niu d'ofidis i batracis en que s'ha convertit (si abans no ho era) la seva estimada Espanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa